"Buvau sužavėta mediko elgesiu"

"Buvau sužavėta mediko elgesiu"

Norėčiau viešai padėkoti greitosios pagalbos ekipažui, skubios medicinos pagalbos specialistui Aleksandrui Bogdanovui ir vairuotojui Anatolijui Žadan.

Man praėjusią savaitę pradėjo per pietus labai smarkiai skaudėti skrandžio viršutinę dalį. Apie 16 val. išsikviečiau greitąją pagalbą. 112 operatorius labai trumpai paklausė, kas nutiko ir kur gyvenu, iš karto sujungė su medikais. Medikų brigada atvyko operatyviai. A. Bogdanovas iš karto pamatavo spaudimą, jis buvo virš 150. Tokio spaudimo nesu dar turėjusi. Suleido vaistų ir pasakė, kad veš mane į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Kadangi namie tuo metu buvau viena, A. Bogdanovas pasiūlė pasiimti telefoną, palaukė kol užrakinau duris, įsodino į greitosios automobilį. Vairuotojas A. Žadan labai atsargiai vairavo, net per ant kelio esančius kalnelius taip lėtai ir atsargiai pervažiuodavo, kad net nesijautė.

Atvykus į ligoninę mane perdavė priimamojo specialistams. Jaučiausi labai blogai, buvo silpna, svaigo galva. A. Bogdanovas paklausė, ar jis galės man paskambinti vėliau ir pasiteirauti apie mano sveikatą. Universitetinės ligoninės priimamojo kolektyvas fantastiškas. Nežinau, ko žmonės skundžiasi. Sesutė nė per žingsnį nuo manęs nesitraukė. Labai geitai ir operatyviai buvo paimtas kraujas, palydėjo iki tualeto dėl šlapimo tyrimo, pasodino, nunešė tyrimus, nuvedė daryti rentgeno nuotraukos, sėdėjo ir laukė, kol išeisiu, neleido net lengvo maišelio nešti pačiai.

Nuvedė pas gydydoją Mindaugą Stravinską, šis atliko echoskopiją. Pasirodo, nieko labai rimto nėra, išrašė receptą vaistams ir liepė pasidaryti endoskopinį tyrimą. Grįžau namo.

Vakare paskambino A. Bogdanovas ir pasiteiravo, kur aš, ar man viskas gerai, ką nustatė medikai. Buvau sužavėta tokiu mediko elgesiu. Juk, atrodo, esu svetimas žmogus, tačiau pasirūpino kaip savu šeimos nariu.

Manau, kad reikėtų apie juos parašyti, nes dažniausiai žmonės tik skundžiasi medikais, o padėkoti viešai už paprasčiausią žmogiškumą niekas nesistengia.

Kitą dieną darbe papasakojau, kas man nutiko, tai visi tik stebėjosi, kad buvo šitaip pasirūpinta. Kiti net klausė, ar tikrai taip būna.

Tad tariu A. Bogdanovui, A. Žadan ir Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo skyriui nuoširdžiausią AČIŪ.

Asta A.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder