"Žemaitijos dragūnas" - BHL lyderis

"Žemaitijos dragūnas" - BHL lyderis

Klaipėdos "Žemaitijos dragūnas" Baltijos rankinio lygos (BHL) pirmenybėse išvykoje įveikė dvi Latvijos ekipas: šeštadienį rezultatu 24:17 (14:6) palaužė HK LSPA ekipą, o sekmadienį - 30:25 (17:9) Dobelės "Tenax".

Po šių sėkmingų dvikovų klaipėdiečiai savo sąskaitoje turi penkias pergales ir vieną pralaimėjimą. Tai jiems leido dar labiau sustiprinti lyderių pozicijas BHL turnyrinėje lentelėje - tarp 7 ekipų tvirtai žengia pirmoje vietoje.

Abejos savaitgalio rungtynės klaipėdiečiams daug vargo nekėlė - solidžiąas persvaras susikrovė jau per pirmuosius kėlinius, o vėliau jau žaidė daugiau savo malonumui.

Šeštadienio dvikovoje išsiskyrė 7 įvarčius pelnęs Jonas Truchanovičius, Gražvydas Juška pridėjo 4, Arūnas Šrederis, Tadas Stankevičius ir Darius Jasinskas - po 3. Vartininkas Lukas Simanavičius atmušė net 15 varžovų metimų.

Sekmadienį tarp lyderių buvo Benas Petreikis - 7 įvarčiai, G. Juška, D. Jasinskas, Gediminas Vaitkus ir Karolis Stropus - po 4, A. Šrederis, J. Truchanovičius, Tadas Stankevičius - po 2. Vartininkas Audrius Mamkus atmušė 17 metimų.

A. Juškėnas - U-18 rinktinės treneris

Savaitgalį Austrijos sostinėje Vienoje buvo ištraukti 2012 metų Europos vaikinų iki 18 metų amžiaus (U-18) rankinio čempionato atrankos burtai. Po ilgesnės pertraukos Lietuvos rankinio federacija pateikė paraišką dalyvauti Europos jaunių U-18 čempionate, kuriame rungtyniaus 1994 metais gimę ir jaunesni rankininkai.

Šio amžiaus Lietuvos čempionais neseniai tapo Klaipėdos rankininkai (trenerė Rasa Juškėnienė), o Lietuvos jaunių rinktinės vyr. treneriu paskirtas "Žemaitijos dragūno" strategas Artūras Juškėnas.

Trenerių štabe taip pat dirba R. Juškėnienė, Evaldas Lipinskas bei Andrius Afoninas.
Po burtų traukimo paaiškėjo, kad lietuviai dėl patekimo į finalo etapą kausis su Portugalijos ir Suomijos bendraamžiais.

38 Europos šalių rinktinės buvo paskirstytos į 10 grupių.
Į finalo etapą pateks dvi pirmas vietas 1-5 grupėje užėmusios rinktinės ir po vieną pirmą vietą užėmusią ekipą iš 6-10 grupės.

2012 metų Europos vaikinų čempionatas liepos 12-22 dienomis vyks Austrijoje ir jame varžysis 16 ekipų.

Finalo etapo šeimininkai austrai jau yra užsitikrinę dalyvavimą čempionate, tuo tarpu kiti 15 dalyvių paaiškės po atrankos varžybų.

Planuojama, kad pirmoji Lietuvos jaunių rinktinės kandidatų treniruočių stovykla bus surengta Klaipėdoje lapkričio 25-27 dienomis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder