„Žalgirio“ svajonė – vis realesnė: pagrindiniu taikiniu tampantys graikai nušluoti Gran Kanarijoje

„Žalgirio“ svajonė – vis realesnė: pagrindiniu taikiniu tampantys graikai nušluoti Gran Kanarijoje

Eurolygos atkrintamųjų traukinį pasivyti bandantį Kauno „Žalgirį“ pasiekė puikios žinios iš Kanarų salų.

Las Palmase vykusiose rungtynėse vietos „Gran Canaria Herbalife“ net 90:67 sutriuškino pirmajame aštuonete iki šio turo buvusią Pirėjo „Olympiakos“ komandą ir nubloškė šią komandą į 9-ąją poziciją.

Su 14 pergalėmis liekantis Graikijos klubas „Žalgirį“ lenkia vos dviem laimėjimais, tačiau kauniečiai jau rytoj mače su absoliučiais autsaideriais Stambulo „Daruššafaka“ žaidėjais bandys šį skirtumą ištirpdyti iki vieno laimėjimo. Maža to, ateinančią savaitę Pirėjuje „Oly“ ir „Žalgiris“ susitiks tarpusavio rungtynėse.

 

Situacija turnyrinės lentelės viduryje

Gran Kanarijos komanda šiose rungtynėse jautį už ragų sugriebė jau pačioje susitikimo pradžioje, iškart atitrūkdami 11:4. Nors svečiai iš Graikijos kelis sykius buvo sumažinę skirtumą iki 3 taškų, Ispanijos klubas dar antrajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą, o po Markuso Erikssono tritaškių salvės trečiajame ketvirtyje ėmė triuškinti varžovus didesniu nei 20 taškų skirtumu.

Situacija nepasikeitė ir paskutiniame kėlinyje, o fantastiškai iš toli atakavę ir net 13 tritaškių pataikę šeimininkai vienu metu buvo susikrovę net 29 persvarą.

6/10 tritaškių pataikęs M. Erikssonas tapo pagrindiniu pergalės kalviu – švedas pelnė 24 taškus.

Kiek prastesnis rezultatas „Žalgiriui“ užfiksuotas Miunchene, kur „Bayern“, po Petteri Koponeno taiklaus dvitaškio aidint sirenai 73:71 parklupdė „Barceloną“. Bavarai po šio laimėjimo bent iki rytojaus aplenkė „Žalgirį“ ir pasiekė 13-ąją pergalę bei ir toliau išlaiko galimybės žengti į atkrintamąsias.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder