Žalgiriečiai namuose nukovė „Olympiakos“

Žalgiriečiai namuose nukovė „Olympiakos“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia pasirodymą Eurolygoje. Antradienio vakarą mūsiškiai trečiąkart ketvirtfinalio serijoje susitiko su tituluota Pirėjo „Olympiakos“ ekipa.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams antradienio vakarą namų arenoje pavyko persverti ketvirtfinalio serijos rezultatą į savo pusę 2:1 – solidžią gynybą demonstravę šeimininkai įveikė varžovus iš Pirėjo rezultatu 80:60.

Rezultatyviausi „Žalgirio“ gretose – Brandonas Daviesas ir Paulius Jankūnas.

***

Rungtynių eiga

Ketvirtas kėlinys. Ketvirčio taškų sąskaitą baudų metimais atidarė V. Micičius, tačiau į tai kitoje atakoje dvitaškiu atsakė K. Tillie – 69:52. Sužaidus apie 3,5 minutės svečiai buvo tarsi pasiųsti į nokdauną – A. Toupane`as pataikė tritaškį su pražanga – skirtumas jau 22 taškai – 74:52 – ir varžovai nutarė imti pertraukėlę. Likus apie 4 minutėms (turint 19 taškų persvarą 75:56) Š. Jasikevičius nutarė leisti pasireikšti ir mažiau Eurolygoje žaidžiančiam P. Valinskui, o netrukus pasirodė ir M. Sajus. Likus žaisti apie 2 minutes skirtumas ūgtelėjo iki 24 taškų – 80:56. Likęs laikas buvo tik formalumas – kauniečiai iškovojo antrąją pergalę serijoje.

Trečias kėlinys. Ketvirty pirmieji taškus pelnė žalgiriečiai, bet į tai greitai tolimu šūviu atsakė I. Papapetrou – 49:39. Po to sekė sėkmingai serija šeimininkams – dar du B. Davieso taškai ir varžovams skirta nesportingė pražanga. Ją išnaudoję kauniečiai padidino persvarą – 53:39. Įpusėjus kėliniui „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas gavo trečią pražangą, po jos Š. Jasikevičius nutarė imti petraukėlę (53:40). Sužaidus daugiau nei 5,5 minutės kėlinyje, po ginčų su teisėju, A. Kavaliauskui skirta techninė pražanga. Ją išnaudoję graikai dar labiau aptirpdė skirtumą (53:46) ir šeimininkai vėl paprašė pertraukėlės. Po jos susikaupę „Žalgirio“ krepšininkai truktelėjo į priekį ir po 4 iš eilės P. Jankūno taškų varžovai nusprendė prašyti pertraukėlės, rezultatas 58:46. Po pertraukėlės kapitonas ilsėtis neketino ir pelnė dar 4 taškus iš eilės – 62:47. Per likusį kėlinio laiką graikams nepavyko smarkiai sumažinti skirtumo, o po paskutinę sekundę pataikyto A. Toupane`o tritaškio žalgiriečiai priekyje užtikrinta 17 taškų persvara – 67:50.

Antras kėlinys. Ketvirtį komandos pradėjo aktyviai keisdamosis taškais, sužaidus apie 2 minutes kauniečiai priekyje 27:24. Komandoms apsikeitus nesėkmingomis atakomis po puikaus perdavimo Brandonas Daviesas pelnė du taškus su pražanga ir padidino kauniečių persvarą iki 6 taškų – 30:24. Arenoje dar daugiau triukšmo sukėlė netrukus sekęs toks pat A. White`o epizodas – 32:24. Varžovai nutarė imti pertraukėlę. Įpusėjus kėliniui graikams toliau sunkiai sekėsi pataikyti net ir laisvus metimus, o šeimininkai toliau didino persvarą – po V. Micičiaus baudų metimų rezultatas 37:24. Po B. Davieso dėjimo „Olympiakos“ treneris nusprendė imti dar vieną minutės pertraukėlę (39:26). Po jos svečių situaciją bandė taisyti iniciatyvos ėmęsis V. Spanoulis, tačiau žalgiriečių gretose sėkmingą pasirodymą tęsė K. Pangosas, po jo dvitaškio rezultatas 46:30. Likus apie minutę N. Milutinovas po krepšiu pelnė du taškus su pražanga (47:32), po to Š. Jasikevičius nutarė paimti pirmąją minutės pertraukėlę. Po jos sulaukus tolimo graikų šūvio sunerimęs kauniečių treneris nutarė išnaudoti antrąją pertraukėlę. Per likusias sekundes „Žalgiriui“ persvaros padidinti nepavyko – rezultatas po dviejų kėlinių 47:36.

Pirmas kėlinys. Pirmieji taškų sąskaitą atidarė graikai, tačiau netrukus pirmus žalgiriečių taškus pelnė Vasilje Micičius – 2:2. Sužaidus mažiau nei 3 minutes Pirėjo ekipą baudos metimais į priekį išvedė I. Papapetrou, netrukus B. Robertsas pelnė 4 taškus iš eilės – 10:4. Vėliau sausakimšos arenos džiaugsmui Kevinas Pangosas pataikė pirmąjį „Žalgirio“ tritaškį, tačiau ilgai netrukus graikai atsakė tuo pačiu – 13:7. Įpusėjus kėliniui žalgiriečiai sumažino skirtumą iki 4 taškų 9:13. Likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes ketvirtyje Šarūnas Jasikevičius į aikštelę išleido Artūrą Milaknį ir Beno Udrihą, netrukus Antanas Kavaliauskas sėkmingai užbaigė ataką iš po krepšio, atsilikimas minimalus – 13:14. Likus 1 minutei ir 20 sek. B. Udrihas pelnė pirmus savo taškus ir taip pirmąkart išvedė kauniečius į priekį 17:16. Netrukus jo ore pakabintą kamuolį įspūdingai įdėjo Aaronas White`as, o baigiantis kėliniui slovėnas pridėjo dvitaškį – „Žalgiris“ priekyje 21:19.

***

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Kauno „Žalgirio“ ekipa antradienį rungtynes žaidžia namų arenoje. Praėjusį susitikimą svečiuose, „Taikos ir draugystės“ arenoje, žalgiriečiai po nervingo mūšio pralaimėjo rezultatu 68:79, taip serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus 1:1.

Tąkart žalgiriečiams daugiausiai nemalonumų pridarė Jamelas McLeanas, pelnęs 21 tašką, ir Vasillis Spanoulis, surinkęs 17 taškų. Kauno ekipos gretose rezultatyviausias buvo Brandonas Daviesas, pelnęs 20 taškų, Vasilje Micičius pridėjo 13. Šiose rungtynėse didesnio indėlio tikimasi iš kapitono Pauliaus Jankūno ir Edgaro Ulanovo, kuriems paskutiniame mače taškų sąskaitos atidaryti nepavyko.

Vyriausiasis mačo Kaune teisėjas – vienas labiausiai gerbiamų Europos teisėjų italas Luigi Lamonica. Kiti rungtynių arbitrai – ukrainietis Borisas Ryžikas ir ispanas Juanas Carlosas Garcia Gonzalezas.

Šios serijos nugalėtojas pateks į finalinį ketvertą, kuris vyks Belgrade gegužės 18–20 dienomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder