Žaidimo grožis: 5 įsimintiniausios salės futbolo rungtynės istorijoje

Žaidimo grožis: 5 įsimintiniausios salės futbolo rungtynės istorijoje

Dinamiškas, dramatiškas, permainingas – daug patrauklių savybių turintis futsalo žaidimas sužavi ir įtraukia vis daugiau žmonių visame pasaulyje.

Artėjant rudenį Lietuvoje vyksiančiam FIFA pasaulio salės futbolo čempionato finaliniam etapui LFF.lt atrinko 5 įsimintiniausias, dramatiškiausias, rekordines dvikovas iš tarptautinės arenos, o kaip vyšnią ant torto pridėjome ir vieną neįtikėtiną dramą iš vietinio fronto.

Klasikinės Brazilijos ir Ispanijos rinktinių akistatos

Pasaulio Futsal čempionato finalų dvikovos dažniausiai užgniaužia kvapą, o dviejų tituluočiausių šio žaidimo atstovių – Brazilijos ir Ispanijos rinktinių – akistatos tapo tikra klasika. 2000 metų finale ispanų pergalę lėmė baudinys dvikovos pabaigoje, tuo tarpu 2008-aisiais brazilai laimėjo baudinių serijoje.

2012 metų čempionato Tailande finale likus žaisti 3 su puse minutės ispanai pirmavo 2:1, bet brazilai rezultatą išlygino ir komandoms teko žaisti pratęsimą. Iki antro kėlinuko pabaigos likus žaisti 20 sekundžių individualiai sužibėjęs Neto įmušė pergalingą įvartį (3:2). Ispanai dar turėjo laiko surengti paskutinę ataką ir atliko smūgį į vartų plotą, bet brazilai apsigynė.

Japonų sugrįžimas

Tas pats pasaulio čempionatas Tailande padovanojo ir rungtynes, kurios parodė, kad keturių įvarčių pranašumas salės futbole negarantuoja pergalės. Grupių etape Portugalija pirmojo kėlinio pabaigoje pirmavo prieš japonus 5:1, tačiau tai nebuvo pabaiga.

Sumažinę atsilikimą Azijos atstovai įgijo pasitikėjimo savo jėgomis ir iki 36 minutės išlygino rezultatą (5:5). 38 minutę japonai net galėjo išsiveržti į priekį, bet portugalus išgelbėjo vartininkas, o paskutinėmis sekundėmis tą patį padarė Japonijos vartų sargas.

Įvarčių fiesta aštuntfinalyje

Įvarčiai, įvarčiai, įvarčiai – tai yra mėgstamiausia futbolo ir salės futbolo dalis žiūrovams. 2016 m. Pasaulio čempionato aštuntfinalyje įvarčių fiestą sirgaliams padovanojo dvi komandos iš Rytų – Tailandas ir Azerbaidžanas.

Pastaroji komanda per pirmą kėlinį dukart neišsaugojo 2 įvarčių pranašumo. Po pertraukos Tailando atstovai net buvo išsiveržę į priekį 6:4, varžovai atsakė trimis įvarčiais, bet Tailandas išlygino (7:7) ir komandoms teko žaisti pratęsimą. Jame Azerbaidžano komanda įrodė savo pranašumą ir triumfavo 13:8.

Šios rungtynės – rezultatyviausias dviejų komandų pasirodymas Pasaulio čempionatų istorijoje (neskaičiuojant dvikovų, kurios vyko „į vienus vartus“).

Permainingas finalas Rusijoje

Europos arenose taip pat buvo daug įspūdingų dvikovų, bet 2005 metų UEFA Futsal taurės finalo serijai prilygti bus nelengva. Tuomet Europos klubų čempionas sprendėsi per dvejas rungtynes išvykoje ir namuose. „Charleroi“ klubas namuose laimėjo prieš Maskvos „Dinamo“ 4:3.

Atsakomoji dvikova tapo pačia rezultatyviausia turnyro finalų istorijoje. Rusijos sostinėje pirmaujanti komanda keitėsi tris kartus, o likus žaisti dvi minutes rusų pelnytas įvartis nulėmė tokį pat rezultatą kaip ir pirmoje dvikovoje (4:3).

Per pratęsimą belgai buvo įgiję pranašumą, į priekį vėl išsiveržė „Dinamo“, bet paskutinį žodį tarė svečiai. Rungtynės baigėsi 6:6 ir „Charleroi“ laimėjo dėl svečiuose pelnytų įvarčių.

Žiūrovų rekordas

Brazilijos ir Argentinos kontrolinė dvikova 2014 metų rugsėjį nebuvo pati svarbiausia ar gražiausia, bet įėjo į istoriją kaip sutraukusi daugiausiai žiūrovų.

Taip įvyko todėl, kad salės futbolo rungtynės vyko neįprastoje vietoje – ne uždaroje arenoje, o Brazilijos sostinės „Mané Garrincha“ stadione, kur susirinko 56 tūkstančiai žiūrovų. Rungtynes 4:1 laimėjo Brazilija.

Neįtikėtinos dvi minutės A lygoje

Įspūdingų dramų pasitaiko ne tik tarp geriausių planetos komandų, bet ir Lietuvos čempionate. Viena neįtikėtina kulminacija mūsų šalyje buvo užfiksuota prieš kelias savaites. Futsal A lygoje likus žaisti dvi minutes Gargždų „Pramogos“ pirmavo 3:0 ir atrodė, kad Vilniaus „Turbotransfers“ komanda vilčių atsitiesti nebeturi.

Tačiau ji sugebėjo per mažiau nei pusantros minutės rezultatą išlyginti, o per paskutines kelias sekundes po tikslios kombinacijos Aurimas Tamaliūnas išplėšė sostinės klubui pergalę (4:3).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder