Vilniaus stadionui siūlomas geriausias variantas

Vilniaus stadionui siūlomas geriausias variantas

Vietoj gėdingų žolėmis ir medžiais apaugusių nacionalinio stadiono Vilniuje griaučių gali greitai atsirasti modernus daugiafunkcis sporto kompleksas su sirgalių ir sportininkų taip laukiamu stadionu. Tuo pasirūpinti pasirengusi lietuvių ir užsienio profesionalų komanda.

Vakar Vilniaus savivaldybės paskelbtam konkursui buvo pateiktas daugiafunkcio komplekso ir nacionalinio futbolo stadiono preliminarus pasiūlymas. Konsorciumas, kurį sudaro kompanijos „Axis Industries“, „Venetus Capital“, „Kauno arena“, kartu su tarptautine architektų kompanija „Populous“ ir lietuviais „Cloud architektai“ yra pasiruošęs projektą įgyvendinti už 79,9 mln. eurų, futbolo stadiono kaina sudaro 33,8 mln. eurų.

„Esame 100 procentų pasirengę laiku ir kokybiškai įgyvendinti viešosios ir privačios partnerystės projektą, atitinkantį konkurso sąlygas ir tarptautinius reikalavimus stadionams. Suformavome stiprią Lietuvos ir užsienio profesionalų komandą, kuri yra pajėgi daugiafunkcį kompleksą suprojektuoti per vienus metus, pastatyti per dvejus ir dar 22 metus užtikrinti kokybiškas valdymo paslaugas“, - sakė konsorciumo atstovas Julius Dovidonis.

15 tūkst. sirgalių talpinantis nacionalinis stadionas su futbolo aikšte ir stogu tribūnoms - tik vienas iš daugelio objektų, kuriuos būtina pastatyti pagal paskelbto konkurso sąlygas.

22 hektarų teritorijoje šalia prekybos centro „Akropolis“, vietoj dabar stūksančių betono griaučių, ketinama įgyvendinti milžinišką daugiafunkcę infrastruktūrą, skirtą ikimokyklinio ugdymo, neformaliojo švietimo ir sveikatinimo paslaugoms teikti, kultūros, komunikacijos ir informacijos centrui, sporto muziejui, masiniams kultūros ir sporto renginiams.

Ketinama pastatyti ir 300 vietų vaikų darželį, kurio pastato plotas sudarys 3,7 tūkst. kv. metrų, lauko teritorija - 2,3 tūkst. kv. metrų.

Neformaliojo ugdymo veiklai skirtas net 56 tūkst. kv. metrų objektas, po kurio stogu tilps 6 krepšinio aikštelės, rankinio ir futbolo, meninės ir sportinės gimnastikos, imtynių ir fizinio pasirengimo salės.

Šalia taip pat numatyta įrengti UEFA reikalavimus atitinkančias tris futbolo aikštes. Taip pat iškils lengvosios atletikos stadionas su 3 tūkst. sėdimų vietų žiūrovams.

Be to, suplanuotas ir Kultūros ir ugdymo centras bei biblioteka, konferencijų salės, kuriose tilps apie 1500 renginių dalyvių.

Stadiono Vilniuje statybomis rūpinsis Lietuvos kompanija „Axis Industries“, kuri jau daugiau nei 20 metų įgyvendina sudėtingus pramoninių objektų projektus ir turi reikiamą kvalifikaciją imtis pačių sudėtingiausių statybų.

Viešosios ir privačios partnerystės projektai

- 2017 m. lapkritį bendrovės „MG valda“ įmonė „Pilies projektai“ Vilniuje pradėjo 7,6 tūkst. kvadratinių metrų pastato, kuriame bus įrengta 100 vietų areštinė bei policijos komisariato administracinės patalpos, statybos; projektas bus įgyvendintas už 55,99 mln. eurų.

- 2010 m. Vilniaus savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Merko statyba“ dėl naujos mokyklos - 11 tūkst. kv. metrų pastatas ir 2,86 ha teritorija - statybos Balsių bendruomenėje; projekto kaina - 47,8 mln. eurų. UAB „Merko statyba“ už mokyklos pastatymą ir priežiūrą Vilniaus miesto savivaldybė 25 metus mokės 1,86 mln. eurų metinį mokestį.

- 2011 m. atidarytos Žalgirio arenos Kaune statybų kaina - apie 65 mln. eurų, statytojas - „Vėtrūna“; arenos plotas sudaro 2,8 tūkst. kv. m, bendras pastato plotas - 39,6 tūkst. kv. metrų.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder