Uostamiestyje - Kazimiero Budrio šeimų turnyro finalas

Uostamiestyje - Kazimiero Budrio šeimų turnyro finalas

Nors prieš daugiau nei metus netekome miesto garbės piliečio ir šeimų krepšinio turnyrų pradininko Kazimiero Budrio, tačiau jo šeimų krepšinio turnyrų tradicija neužgeso - darbus tęsia K. Budrio bendražygis Algirdas Vaicekauskas. Penktadienio vakarą Klaipėdoje startuoja ir iki sekmadienio 14 val. vyks 44-asis Kazimiero Budrio šeimų krepšinio turnyras.

Penktadienį Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) 43-iojo turnyro pradžia - 17 val. Pirmieji į aukštę išbėgs Šliogeriai ir Stonkai. Turnyro atidarymas - 19 val.

Virusas pakoregavo planus

Iš viso finale varžysis 8 šeimynos iš Kauno, Kretingos, Šilutės rajono, Šiaulių, Panevėžio, Švėkšnos, Gargždų ir Veiviržėnų.

"Planavo atvykti ir ukrainiečių Jemec šeimyna, tačiau paskutinę akimirką dėl koronaviruso pandemijos ir sunkumų kertant sieną, karantinavimosi niuansų nusprendė į Lietuvą nebevykti", - "Vakarų ekspresui" sakė šeimų krepšinio turnyro organizavimo naštą ant savo pečių perėmęs A. Vaicekauskas.

Jis teigė, kad būtina išsaugoti šeimų krepšinio turnyrų puoselėtojo, Klaipėdos miesto garbės piliečio Kazimiero Budrio tradicijas. Pastarasis anapilin, pralaimėjęs kovą su klastinga liga, iškeliavo 2019 metų vasario 19 dieną. Jis ėjo 83-iuosius gyvenimo metus.

"Kazimierą Budrį, 1-ąjį LTOK "Fair play" laureatą, sutikau einantį gatve, kai rengė 12-ąjį savo turnyrą. Pasisiūliau talkinti organizuojant varžybas. Nuo tada užgimusi mūsų draugystė tęsiasi... Kiek užteks jėgų? Pradžioje Jo svajonę įgyvendinsim - iki 50 turnyrų, - kalbėjo A. Vaicekauskas. - Tai - šventė šeimoms, mylinčioms krepšinį. Galimybė susiburti į vieną giminės komandą iš įvairių Lietuvos miestų ir užsienio. Kova turi būti sąžininga, graži, gerbiant moteris ir vaikus. Visada yra terpė gražiems, kilniems poelgiams krepšinio aikštelėje. Atminkite tai, ir Jus aplankys dvasingas palaimos jausmas. Tuomet Jūs laimėsite daug", - turnyro išvakarėse kalbėjo šventės organizatorius.

Varžėsi net Saboniai

Pasak Lietuvos šeimų krepšinio lygos prezidento Rimanto Cibausko, prisimindamas miesto garbės pilietį Kazimierą Budrį pagalvojąs - kiek daug gali sukurti, padaryti žmogus, vedamas gražios, kilnios ir užkrečiančios idėjos.

"Tai, ką jis padarė nuo 1977 metų, propaguodamas ir puoselėdamas, augindamas ir gražindamas šeimų krepšinio idėją, išaugo į storą šakotą plačialiemenį ąžuolą, tvirtai įsišaknijusį Lietuvos krepšinio istorijoje. Daug šeimų paviliojo sveikai gyvensenai ir tauresniems giminystės ryšiams per krepšinį. Linkiu turnyrui klestėti ir neužgesti. Lai išauga iki Kazimiero svajonės - tampa Europos masto turnyru", - sakė R. Cibauskas.

K. Budrio šeimų turnyre yra rungtyniavę daug garsių šeimų, tarp kurių - Saboniai, Paulauskai, Žukauskai ir kitų ne ką mažiau garsių krepšininkų šeimos.

"Kiek galėjome, tiek garsinome šį turnyrą. Tegu turnyro idėja būna gyva. Tai nuostabus jausmas, reginys, šventė, tęsiant Kazimiero idėją ir puoselėjant gražų Jo atminimą", - sakė olimpinis, dukart pasaulio, keturiskart Europos bei aštuoniskart Kazimiero Budrio taurės turnyro nugalėtojas Modestas Paulauskas.

44-ojo tarptautinio Kazimiero Budrio taurės šeimų krepšinio turnyro tvarkaraštis:
2020 m. liepos 10 d. (penktadienis)
17.00 ŠLIOGERIAI (Kaunas) - STONKAI (Kretinga)
18.00 NAUSĖDAI (Šilutės r.) - ŽUKAUSKAI (Šiauliai)
19.00 Turnyro atidarymas
19.20 TAUTVAIŠAI (Panevėžys) - STONIAI (Švėkšna)
20.20 BRUČKAI (Gargždai) - RUŠKIAI (Veiviržėnai)
2020 m. liepos 11 d. (šeštadienis)
10.00 NAUSĖDAI (Šilutės r.) - STONKAI (Kretinga)
10.45 TAUTVAIŠAI (Panevėžys) - RUŠKIAI (Veiviržėnai)
11.30 ŠLIOGERIAI (Kaunas) - ŽUKAUSKAI (Šiauliai)
12.15 BRUČKAI (Gargždai) - STONIAI (Švėkšna)
Pietų pertrauka
15.00 NAUSĖDAI (Šilutės r.) - ŠLIOGERIAI (Kaunas)
15.45 TAUTVAIŠAI (Panevėžys) - BRUČKAI (Gargždai)
16.30 RUŠKIAI (Veiviržėnai) - STONIAI (Švėkšna)
17.15 STONKAI (Kretinga) - ŽUKAUSKAI (Šiauliai)
18.30 VAKARONĖ
2020 m. liepos 12 d. (sekmadienis)
10.00 dėl VII-VIII vietos
11.00 dėl V-VI vietos
12.00 dėl III-IV vietos
13.00 turnyro finalas
14.00 Turnyro uždarymas. Nugalėtojų apdovanojimas.
Turnyras vyks Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder