Tuščioje arenoje - „Neptūno“ pralaimėjimas

Tuščioje arenoje - „Neptūno“ pralaimėjimas

Po rinktinių pertraukos sugrįžęs Klaipėdos „Neptūnas“ (3-7) patyrė pralaimėjimą namuose. Ketvirtajame kėlinyje sustoję uostamiesčio krepšininkai tuščioje „Švyturio“ arenoje 80:90 (22:24, 18:13, 23:28, 17:25) nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“ (6-2).

„Skaudžiai pralaimėjome rungtynes. Labai gaila, nes lyg ir neblogai pradėjome, bet vis papuolame į duobeles. Klystame vaikiškai ties vidurio linija, o tuomet gauname greitą varžovų ataką, – po mačo kalbėjo Tomas Gaidamavičius. – Mes apie tai vis kalbame, nes tokie dalykai atsiliepia komandai neigiamai. Esame jauni, bet negalime taip kvailai klysti. Mums dar trūksta patirties. „Lietkabelis“ įgijo pranašumą ir gerai kontroliavo mačą. Dar spaudėme, bandėme grįžti į rungtynes, kažkiek pavyko, bet ne iki galo.“

Rungtynių starte staigius 8 taškus pelnė Evaldas Šaulys, o vėliau iš snaiperio estafetę perėmė Džiugas Slavinskas, surinkęs 9 taškus dar iki ilgosios pertraukos. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai aktyviai dirbo gynyboje, perimtus kamuolius pavertę greitais taškais.

Antrajame ketvirtyje įspūdingu dėjimu su varžovo pražanga pasižymėjo „Neptūno“ vidurio puolėjas Benas Griciūnas, o prieš ilgąją pertrauką šeimininkai pirmavo 40:37. Šilutiškis užfiksavo geriausias rungtynes vilkint mėlynai baltus marškinėlius – 17 taškų ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

„Geras pasirodymas. Pagaliau įeina į vėžes, gal jau apsiprato naujoje komandoje. Nors laukti teko ilgai. Bet tokio žaidimo iš jo ir tikimės“, – auklėtinio pasirodymą įvertino treneris.

„Lietkabelio“ gretose debiutavo serbas Djordje Gagičius, tačiau pirmasis krepšininko blynas prisvilo. Antroji nesportinė pražanga trečiojo kėlinio pabaigoje jam kainavo tiesų kelią į rūbinę. Prieš lemiamas dešimt dvikovos minučių „Neptūnas“ atsiliko 63:65.

Ketvirtąjį ketvirtį Klaipėdos krepšininkai pradėjo klysdami ir nepataikydami metimų, o tuo pasinaudojęs „Lietkabelis“ pabėgo per 14 taškų atstumą. Ginklų anksčiau laiko T.Gaidamavičiaus kariauna nesudėjo – spaudimas nuo galinės linijos, du perimti Evaldo Šaulio kamuoliai ir pastarojo tritaškis su pražanga sugrąžino viltį. Šeimininkai skirtumą buvo sumažinę iki 6 taškų, bet arčiau priartėti nebepavyko.

Nesėkme pažymėtose rungtynėse „Neptūno“ žaidėjai realizavo 31 proc. tritaškių ir 61 proc. baudų, kai varžovai iš toli ir nuo baudų metimų linijos atakavo puikiai – atitinkamai 50 proc. ir 100 proc.

Šioje dvikovoje klaipėdiečiams padėti negalėjo įžaidėjas Žygimantas Janavičius, traumą besigydantis dar nuo spalio 3-osios mačo Panevėžyje.

„Per kiekvieną konferenciją gal apie tai nebekalbėsime? Žinoma, kad laukiame Žygimanto Janavičiaus. Nesitikime, kad jis grįš ir darys stebuklus, nes yra nežaidęs jau du mėnesius“, – sakė T.Gaidamavičius.

Kitas rungtynes „Neptūnas“ žais jau antradienį, kai išvykoje susikaus su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

„Neptūnas“: Benas Griciūnas 17 (7 rez. perd.), Evaldas Šaulys 15, Martynas Mažeika 11, Matas Jogėla ir Džiugas Slavinskas – po 9.

„Lietkabelis“: Gytis Masiulis 22 (6/9 trit.), Paulius Valinskas 15, Kyle’as Vinalesas 14, Margiris Normantas 12.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder