Teismas Nauriui Maciui skyrė 1300 litų baudą, šis žada prisiteisti kur kas didesnę sumą

Teismas Nauriui Maciui skyrė 1300 litų baudą, šis žada prisiteisti kur kas didesnę sumą

Madrido „Real“ gynėjui Rudy Fernandezui trenkęs Nauris Macius susilaukė bausmės. Kauno apylinkės teismas jam paskyrė 1300 litų baudą.

Teismas pripažino, kad krepšinio aistruolis viešoje vietoje elgėsi įžūliai, demonstravo nepagarbą aplinkiniams, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

„Tačiau skirdamas bausmę kaltinamajam, teismas atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltės formą, padarytos nusikalstamos veikos motyvus ir tikslus, kaltinamojo asmenybę, jo atsakomybę lengvinančią ir sunkinančią aplinkybę, – teigiama teismo baudžiamajame įsakyme. – Kaltinamojo padaryta nusikalstama veika priskiriama prie nesunkių tyčinių nusikaltimų.

Nauris Macius anksčiau neteistas, nebaustas administracine tvarka. Atsižvelgiant į tai, jog už kaltinamojo padarytą nusikalstamą veiką gali būti skiriama prokurorės siūloma bausmė, nusikaltimo padarymo aplinkybės yra pakankamai aiškios, turtinė žala nepadaryta, procesas užbaigtinas teismo baudžiamuoju įsakymu.“

Nors Maciui skirta bausmė palyginti maža, jis su broliu Normundu ketina paduoti į teismą Eurolygą, skyrusią jiems viso gyvenimo diskvalifikaciją iš ULEB organizuojamų varžybų.

Kaip skelbia tinklalapis „kaunozurnalistai.lt“, viena Latvijos advokatų firma pasisūlė nemokamai ginti brolių dvynių garbę ir orumą.

Broliai sieks, kad būtų sumažinta arba net panaikinta „Žalgiriui“ skirta 25 tūkst. eurų piniginė bauda, o iš Eurolygos ir Eurosport TV dar sieks kompensacijos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder