Tarp plaukimo lyderių - trys klaipėdiečiai

Tarp plaukimo lyderių - trys klaipėdiečiai

Į tris savaites Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) vykdomų neakivaizdinių ilgų nuotolių plaukimo varžybų, kurios buvo sudarytos iš trijų etapų, galutinį šeštuką pateko trys klaipėdiečiai: trečiąją vietą užėmė Nojus Skirutis, penktąją - Edvinas Česnakas, šeštąją - Martinas Tretjakas.

Pirmą savaitę sportininkai kovojo plaukdami 1500 m, antrą - 800 m, trečią - 400 m laisvu stiliumi.

Iš viso varžėsi per 300 įvairių Lietuvos miestų plaukikų.

Rungtyniaujama buvo neakivaizdžiai. Esant griežtiems karantino apribojimams, plaukikai varžėsi savo treniruočių vietose, o sporto mokyklos ir klubai varžybų etapus rengė jiems patogiu metu.

Varžybų dalyviai visų trijų etapų metu rinko FINA taškus. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad geriausiais 2021 metų neakivaizdinių ilgų nuotolių varžybų plaukikais tapo užsienyje besitreniruojanti Sylvia Statkevičius (1837 taškai) ir Kauno PM auklėtinis Džiugas Miškinis (1938).

N. Skirutis surinko 1868 taškus, Edvinas Česnakas - 1797 tšk., Martinas Tretjakas - 1776 tšk. Tiesa, pastarasis - buvęs "Gintaro" sporto centro auklėtinis - jau atstovauja Panevėžio sporto gimnazijai.

Artimiausios plaukikų varžybos - šalies žiemos pirmenybės. Vasario 18-20 d. Klaipėdos baseine plaukikai turės galimybę įvykdyti olimpinių žaidynių, Europos suaugusiųjų ir jaunimo čempionato normatyvus.

Jau anksčiau rašėme, kad pavasario pradžioje Klaipėdai patikėta organizuoti ir Baltijos šalių čempionatą. Jis vyks kovo 6-7 dienomis Klaipėdos 50 m baseine.

Dar vienas svarbių plaukimo čempionatų, kuris planuojamas organizuoti Klaipėdoje - Šiaurės šalių ("Nordic") amžiaus grupių plaukimo čempionatas. Jis vyks liepos 10-11 dienomis, o tarp rengėjų yra įvardijami du miestai - Klaipėda ir Kaunas.

GERIAUSIŲJŲ TREJETUKE. Klaipėdietis Nojus Skirutis - tarp šalies plaukimo lyderių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder