Tarp istorinio triumfo kalvių - ir klaipėdiečiai

Tarp istorinio triumfo kalvių - ir klaipėdiečiai

Ar pamenate, kaip 2003 metais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė buvo išlydėta iš Klaipėdos į Stokholme (Švedija) vykusį 2003 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą ir čia sugebėjo triumfuoti? Jei ne, tada šįvakar galite bent pažiūrėti minėto čempionato finalo vaizdo įrašą.

Visai mūsų šaliai įsimintinas rungtynes šiandien nuo 21.30 val. rodys "TV3 Sport" kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma "Go3".

Nors 2003 m. Lietuvos rinktinė į čempionatą važiavo kaip vidutiniokė, ji privertė nusilenkti visą Europą - po 64 metų pertraukos Lietuva vėl iškovojo Senojo žemyno čempionų titulą. Rinktinę išlydėjusi Klaipėdos vasaros estrada tada tiesiog ūžė nuo itin gausiai susirinkusių sirgalių minios bei įkvėpė tuometės rinktinės vyrus džiugiam žygdarbiui. Nuo tos dienos tarp krepšinio ir sporto atstovų sklando šūkis: "Klaipėda - sėkmės miestas".

Tuomet Lietuvos rinktinėje pirmu smuiku griežė būrys iš Klaipėdos kilusių krepšininkų - Arvydas Macijauskas, Eurelijus Žukauskas, Saulius Štombergas.

S. Štombergas ir A. Macijauskas pateko į rezultatyviausių Europos pirmenybių žaidėjų dešimtuką. Finale klaipėdietis A. Macijauskas ispanams atseikėjo 21 tašką. Jis Lietuvos rinktinei pelnydavo daugiausia taškų čempionate (vid. 15,8), pabrėžia "BasketNews.lt".

Lemiamoje dvikovoje driokstelėjo kitas klaipėdietis E. Žukauskas, kuris pelnė 18 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. Tai buvo geriausios jo rungtynės turnyre.

Nenuostabu, kad rinktinės palydėtuvės buvo organizuojamos iš Klaipėdos.

"Iki šiol akyse regiu smagias 2003 metų akimirkas, lyg tai būtų vykę vakar. Klaipėdos vasaros estrada skambėjo nuo krepšinio sirgalių šūksnių. Buvo tikra šventė. Mes krepšininkams dovanojome Lietuvos vėliavas. Sužadinome patriotizmo jausmą ir tai pasitvirtino", - pasakojo krepšininkų išlydėtuves organizavęs klaipėdietis Rimantas Cibauskas.

Netrukus jis pridūrė: "2003 metų pavyzdys parodė, kad, norėdami kažką pasiekti, turime telktis ir būti vieningi. Tik būdami darnūs, tvirti lyg kumštis, galime nugalėti visus sunkumus."

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder