Tarp FIBA nemalonę užsitraukusių žaidėjų – L. Lekavičiaus brolis ir D. Gailius

Tarp FIBA nemalonę užsitraukusių žaidėjų – L. Lekavičiaus brolis ir D. Gailius

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) skelbiamame sąraše žaidėjų, kuriems kol kas draudžiama keltis į užsienio klubus, yra septynių krepšininkų pavardės. Tarp jų atsidūrė ir du lietuviai – Linas Lekavičius ir Deividas Gailius.

35-erių Kauno „Žalgirio“ komandoje žaidžiančio Luko Lekavičiaus brolis pastaruoju metu rungtyniavo „Šilutės“ ekipoje. Tačiau gegužės mėnesį buvo skelbiama, kad krepšininkas FIBA Arbitražo teisme pralaimėjo bylą Rusijos klubui.

L.Lekavičius siekė prisiteisti pinigų iš Surguto „Universitet-Yugra“ komandą už ankstyvą sutarties nutraukimą. Išnagrinėjusi skundą FIBA priteisė lietuviui 610 eurų, tačiau pačiam teks pakloti 9525 eurų teismo išlaidas bei dar 2775 eurus sumokėti Rusijos klubui.

32-erių D.Gailius, kuris pastarąjį sezoną žaidė Klaipėdos „Neptūno“ komandoje, šiame sąraše atsidūrė nuo praėjusio metų pabaigos. Jis taip pat pralaimėjo bylą FIBA Arbitražo teisme.

Lietuvis stengėsi įrodyti savo tiesą kovoje su „You First Sports“ agentūra, tačiau FIBA nusprendė ne krepšininko naudai.

Be lietuvių šiame sąraše dar yra amerikiečiai Lee Bensonas, Adrianas Abramsas, Michaelas Efevberha, Donellas Cooper ir vienintelė moteris Erlana Larkins.

Pagal FIBA patvirtintas taisykles tokios sankcijos krepšininkams taikomos tada, kai šie nesutinka su galutiniu sprendimu arba delsia vykdyti teismo išaiškintus įsipareigojimus ir to pareikalauja byloje laimėjusi pusė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder