T. Walkupo metimas padovanojo „Žalgiriui“ pergalę prieš „Olympiakos“

T. Walkupo metimas padovanojo „Žalgiriui“ pergalę prieš „Olympiakos“

Kauno „Žalgirio“ (12/9) krepšininkai „Žalgirio“ arenoje iškovojo pergalę Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai po atkaklios kovos rezultatu 81:79 (26:20, 19:24, 18:16, 18:19) antrą kartą šiame sezone palaužė Pirėjo „Olympiakos“ (11/10).

Pirmuosius taškus rungtynėse iš po krepšio pelnė Artūras Milaknis, iš toli pataikė Marius Grigonis, vidutinio nuotolio metimą realizavo Joffrey Lauvergne, o tritaškį įmetė ir Thomasas Walkupas – 10:3. Penkis taškus surinko aikštėje po keitimo pasirodęs Paulius Jankūnas, dvitaškį pridėjo J. Lauvergne, Lukas Lekavičius surengė reidą po krepšiu, Rokas Jokubaitis surinko penkis taškus iš eilės, o kėlinuką užbaigė dar vienas taiklus L. Lekavičiaus metimas – 26:20.

Antrojo ketvirčio pradžioje tritaškį iš kampo smeigė R. Jokubaitis, keturis taškus pelnė Augustine‘as Rubitas, o Nigelas Hayesas pridėjo dar vieną tritaškį – 36:29. Tuomet žalgiriečiai pralaimėjo atkarpą 0:9 ir leido varžovams išsiveržti į priekį – 36:38. Taškų badą nutraukė iš po krepšio pataikęs A. Rubitas, nuo lentos dvitaškį pataikė N. Hayesas, tritaškį iš kampo realizavo A. Milaknis, o greitoje atakoje dviem taškais pasižymėjo Martinas Gebenas – 45:44.

Per pusę trečiojo kėlinio septyniais taškais pasižymėjo J. Lauvergne, dvitaškį pridėjo N. Hayesas, o A. Milaknis pataikė iš toli – 57:52. Savo gerą seriją dar keturiais pelnytais taškais pratęsė J. Lauvergne, o A. Rubitas realizavo du baudų metimus – 63:60.

Paskutinį ketvirtį dviem taikliais baudų metimais pradėjo P. Jankūnas, dvitaškį pridėjo A. Rubitas, tačiau varžovai išlygino rezultatą – 67:67. Iš toli po ilgokos pertraukos pataikė M.Grigonis, du baudų metimus sumetė J. Lauvergne, tačiau tada varžovai pataikė kelis tolimus metimus ir susikūrė pranašumą – 72:79.

Iš viršaus greitoje atakoje įdėjo J. Lauvergne, tolimą metimą smeigė A. Milaknis, o po J. Lauvergne dėjimo greitoje atakoje rezultatas buvo lygus – 79:79. Varžovai turėjo kamuolį savo rankose, tačiau kamuolį perėmęs T. Walkupas nuskubėjo į greitą ataką ir išvedė „Žalgirio“ ekipą į priekį, likus žaisti mažiau nei sekundę. To pakako ir kauniečiai iškovojo pergalę rezultatu – 81:79.

„Žalgiris“: J. Lauvergne 21 (7 atk. kam.), A. Milaknis 11, A. Rubitas 10 (5 atk. kam), R.J okubaitis 8, P. Jankūnas 7, N. Hayesas 7, M. Grigonis 6 (7 rez. perd.), T. Walkupas 5, L. Lekavičius 4, M. Gebenas 2.

„Olympiakos“: G. Printezis 16, K. Sloukas 16, A. Vezenkovas 11.

„Mūsų žaidėjai kovojo puikiai. Svarbiausia buvo geriau gintis po ilgosios pertraukos, praleidome tik 35 taškus ir tai buvo itin svarbu, - po rungtynių komentavo kauniečių treneris M. Schilleris. - „Olympiakos“ lemiamu metu pagavo geresnį ritmą, tačiau likome susikaupę. Pabaigoje prireikė ir sėkmės, pataikėme sudėtingus metimus, Walkupas perėmė kamuolį ir išplėšė pergalę. Susitelkimu ir sunkiu darbu nusipelnėme sėkmės“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder