Sunkiaatlečiai išlydėti į universiadą

Sunkiaatlečiai išlydėti į universiadą

Klaipėdos sunkiaatlečių rinktinė jau ankstų šeštadienio rytą išvyksta į rugpjūčio 19-30 dienomis Taipėjuje (Taivane) vyksiančią universiadą. 

Penktadienį Klaipėdos universitete surengtos išlydėtuvės. 

Mūsų sunkiaatlečių rinktinę išlydėjo ir sėkmės palinkėjo Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakulteto dekanas profesorius Artūras Razbadauskas, studijų prodekanė dr. Sonata Mačiulskytė, KU studijų prorektorė Leta Dromantienė ir KU sporto klubo pirmininkė docentė Genovaitė Avižonienė. 

Universiadoje varžysis 6 sunkiaatlečiai: Aurimas Didžbalis, Žygimanta Stanulis, Vincentas Skirka, Laurynas Antanaitis, Tomas Ličinchajus ir Sergejus Lichavojus. 
Kartu su jais vyksta treneris Bronislavas Vyšniauskas ir kinezetarapeutas Tomas Slivskis. 

"Sunkiaatlečiai nuolat garsina Klaipėdos miestą, Klaipėdos universitetą ir visą mūsų šalį savo skambiomis pergalėmis. Labai džiaugiamės ir tikimės, kad iš universiados vėl grįšite su medaliais. To nuoširdžiai ir linkime", - kalbėjo A. Razbadauskas ir G. Avižonienė.
Į sportininkų išlydėtuves atvykęs buvęs Klaipėdos miesto tarybos narys Vytautas Lupeika pabrėžė, kad jis didžiuojasi mūsų sunkiaatlečių jėga ir pergalėmis.

"Malonu matyti tokius galingus ir raumeningus vyrus ne per televiziją, o gyvai savo akimis vos per metrą. Didžiuojuosi jumis ir jūsų pergalėmis. Linkiu kuo didžiausios sėkmės universiadoje. Tikiu jumis ir nuoširdžiai jus palaikau", - teigė V. Lupeika. 

Sunkiaatlečių rinktinės neabejotini lyderiai yra klaipėdiečiai Aurimas Didžbalis (olimpinis, pasaulio ir universiados prizininkas, absoliutus Europos čempionas) ir Žygimantas Stanulis (daugkartinis Europos vicečempionas ir universiados prizininkas).

Taip pat dalyvaus Vincentas Skirka (svorio iki 69 kg grupė), Laurynas Antanaitis (iki 85 kg), Tomas Ličinchajus (iki 105 kg) ir Sergejus Lichavojus (iki 105 kg).

"Aurimui Didžbaliui ir Žygimantui Stanuliui prognozuojamos 1-6 vietos. Labai norėtume, kad jie kovotų dėl medalių. Sergejus Lichavojus ir Tomas Ličinchajus gali patekti į savo svorio grupės aštuntuką. Laurynas Antanaitis ir Vincentas Skirka gali patekti į dešimtuką. Tai būtų labai gerai. Džiugina tai, kad visi vyrai rimtai ruošiasi šioms varžyboms ir yra tinkamai nusiteikę", - pabrėžė Lietuvos sunkiosios atletikos treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Pagal preliminarius universiados protokolus, pirmasis kovas Taipėjuje pradės V. Skirka. Jo startas - rugpjūčio 21 dieną (pirmadienį). L. Antanaitis savo jėgas demonstruos rugpjūčio 23 dieną (trečiadienį), o net keturi mūsų sunkiaatlečiai - A. Didžbalis, Ž. Stanulis, T. Ličinchajus ir S. Lichavojus varžysis rugpjūčio 24 dieną (ketvirtadienį).

Rugpjūčio 19-30 dienomis Taipėjuje (Taivane) vyksiančioje universiadoje varžysis ne tik gausi mūsų sunkiaatlečių rinktinė, bet ir Klaipėdos lengvaatlečiai bei krepšininkai.

Iš lengvaatlečių dalyvaus bėgikas Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentas Benediktas Mickus ir rutulio stūmikas Klaipėdos universiteto studentas Šarūnas Banevičius.

B. Mickui pasaulio studentų universiada - pirmoji. Jis startuos rugpjūčio 26 dieną 11 val. Taivano laiku (mūsų laiku 6 val. ryto). Rugpjūčio 27 dieną vyks pusfinalis, į kurį pateks 24 bėgikai. Jei klaipėdietis įveiktų ir šį etapą, rugpjūčio 28 dieną jo lauktų finalas (pateks 8 stipriausi bėgikai).

KU absolventui Š. Banevičiui universiada - jokia naujiena. Jis 2013 metais Kazanėje (Rusija) rutulį nustūmė 19,22 m ir užėmė septintąją vietą tarp 21 dalyvio.
2015 metais Pietų Korėjoje vykusioje pasaulio studentų universiadoje Š. Banevičius vėl iškovojo aukštą septintąją vietą tarp 17 dalyvių.

Tikėkimės, kad trečiasis Š. Banevičiaus bandymas šturmuoti universiados prizininkų gretas bus sėkmingas.

Šarūnas Taipėjuje rutulį stums rugpjūčio 23 dieną.

„Keliu sau tikslą prasibrauti į geriausių sportininkų penketuką. Manau, kad esu pajėgus tai padaryti“, - sakė rutulio stūmikas.

Lietuvai universiadoje atstovaus ir į Taivano sostinę vyks ir Klaipėdos universiteto krepšininkės Agnė Černeckytė, Justina Matuzonytė ir Roberta Mizgerytė. Jos šiuo metu universiadai ruošiasi Kaune, o į Taipėjų išskris rugpjūčio 16 dieną.

Lietuvos studentų vaikinų krepšinio komandos sudėtyje - KU krepšininkai Evaldas Šaulys ir Ignas Vaitkus. Taip pat yra ir du Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjai - Mindaugas Kačinas (baigė studijas JAV) ir Matas Jucikas (KU studentas). Vaikinai jau yra išvykę, stovyklauja ir žaidžia kontrolines rungtynes Kinijoje.

Lietuvos vaikinų krepšinio rinktinė universiadoje kausis D grupėje kartu su Rusija, Australija, Ukraina, Izraeliu ir Mozambiku.

Merginos universiadoje taip pat žais D grupėje kartu su Rusija, Australija ir Argentina.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder