„Stumbras“ tik po atkaklios kovos nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“

„Stumbras“ tik po atkaklios kovos nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“

Lietuvos taurės laimėtojai Kauno „Stumbro“ futbolininkams draugiškose rungtynėse pirmadienio rytą 0:2 (0:1) pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) klubui.

Šiame susitikime buvo žaidžiami du kėliniai po 35 minutes. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, kad „Zenit“ išvakarėse žaidė draugišką mačą su „Slovan“ (Slovakija), o „Stumbro“ pirmadienio vakarą dar laukia dvikova su Tomsko „Tom“, kuriam atstovauja Lietuvos rinktinės gynėjai Edvinas Girdvainis ir Tomas Mikuckis.

Vos prasidėjus rungtynėms „Stumbras“ uždirbo kampinį, tačiau viskas baigėsi be rimtesnio pavojaus. Jau po kelių minučių kampinį kėlė ir „Zenit“, o pirmąją realią progą pasižymėti turėjo kauniečiai - sužaidus dešimt minučių Lucas Villela išmaudė oponentą baudos aikštelės prieigose ir pavojingai smūgiavo į artimąjį kampą. Vartininkas smūgį atrėmė, tačiau pirmasis prie kamuolio suskubo Nasro Boucharebas. Geriausias Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalo žaidėjas turėjo tobulą šansą išvesti „Stumbrą“ į priekį, tačiau iš dėkingos pozicijos pataikė į varžovą, o nuo šio rikošetu kamuolys atsimušęs į vartininką praskriejo virš vartų.

Kaip dažnai nutinka, jeigu neįmuši tu, įmuš tau. 14-ąją minutę visiškai lygioje vietoje „Stumbras“ įsimušė į savus vartus. Po perdavimo iš krašto nesusikalbėjo kapitonas Rimvydas Sadauskas ir vartininkas Rodrigo Josviaki - 0:1.

Daugiau realių progų pirmajame kėlinyje žiūrovai neišvydo. „Stumbras“ atliko keletą standartinių situacijų, tačiau iš jų nieko pavojingo neišspaudė. Kauniečiai drąsiai presingavo varžovus, bet „Zenit“ įžaidinėdami kamuolį klydo labai retai. Varžovai žaidė ramų futbolą bei stengėsi žaibiškai išeiti į kontratakas. Iki pertraukos jiems tai nepavyko ir ilsėtis ekipos išėjo esant rezultatui 0:1.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė - komandos neforsavo įvykių. Nors „Stumbras“ stengėsi, buvo akivaizdu, kad varžovų meistriškumas aukštesnis. Kauniečiai turėjo keletą pusprogių, bet Agostinho Ca smūgiavo virš vartų.

„Zenit“ išpuoliai buvo aštresni. Vienoje kontratakoje Andrejus Paniukovas pabėgo vienas prieš vartininką R. Josviaki, šį suklaidino, bet nepataikė į praktiškai tuščius vartus. 58-ąją minutę jis uždirbo 11 metrų baudinį, tačiau Paredesas nepataikė į vartų plotą. Tiesa, šis talentingas saugas pasitaisė 62-ąją minutę, kai realizavo baudos smūgį - 0:2.

Per likusį laiką nieko įdomesnio aikštėje nenutiko ir rungtynės baigėsi rezultatu 2:0 „Zenit“ naudai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder