Stipriausias pasaulio žmogus Ž. Savickas: buvau teisėju savo paties rekordo gerinimo varžybose

Stipriausias pasaulio žmogus Ž. Savickas: buvau teisėju savo paties rekordo gerinimo varžybose

Stipriausio pasaulio žmogaus titulą turintis galiūnas Žydrūnas Savickas tvirtina, jog nuo vaikystės žinojo, jog jo gyvenimo kelias bus susijęs su sportu. Nors šiandien sportininko profesionali karjera yra aprimusi, jis nepamišta sportuoti net ir karantino laikotarpiu, veda nuotolines treniruotes savo vardo sporto klubo lankytojams ir net teisėjauja pasaulinio lygio varžybose.

Šį, kaip ir kiekvieną, šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus žadins kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Studijoje laukia azartiška dvikova, mat joje susirungs du stiprūs vyrai – stipriausias pasaulio galiūnas Žydrūnas Savickas ir pasaulio kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas.

Jaukioje, lietuviškais liaudies buities atributais išpuoštoje pramogų ir poilsio centro „Belmontas“ seklyčios salėje burtai nulems, jog abu laidos herojai gamins patiekalus iš brandintos jautienos: Sergejus kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte-Čibirkiene keps „T-Bone“ kepsnį su lipniomis bulvytėmis, o Žydrūnas, padedamas šrilankiečio virtuvės šefo Dilano Dampellos Gamage'o, ruoš itališką grilinto steiko lentą.

 

Laida „Virtuvės istorijos“ © TV3

Abu laidos herojai – gero maisto mėgėjai, mat sportininkų karjeroje mityba užima vieną svarbiausių vietų. Stipriausiu pasaulio žmogumi drąsiai vadinamas Ž. Savickas pasakoja, jog nuo vaikystės žinojo, kad jo gyvenimo kelias nuves būtent sporto linkme.

„Niekada neturėjau laiko galvoti, kuo noriu būti užaugęs, mat nuo pat vaikystės sportavau, o būdamas 16-iolikos jau dalyvavau pirmosiose varžybose. Visada žinojau, kad noriu būti profesionaliu sportininku, ir net jeigu dabar mano sportinė karjera yra aprimusi, kiekviena diena yra susijusi su sportu“, – laidoje pasakos Žydrūnas.

Vis tik pandemija ir karantinas neišvengiamai pakoregavo visų gyvenimus. Žydrūnas savo vardo sporto klube ėmė vesti nuotolines treniruotes lankytojams, o vienas didžiausių išbandymų jam buvo teisėjauti varžybose vaizdo skambučiais. Vienos tokių varžybų pasitaikė ir škotų galiūno bandymas pagerinti paties Žydrūno pasiektą rekordą.

„Dabar, karantino laikotarpiu, netgi tenka teisėjauti varžybose nuotoliniu būdu – per vaizdo skambučius. Vienose varžybose, kuriose aš buvau teisėju, kitas sportininkas bandė pagerinti mano paties rąsto kėlimo rekordą, tačiau jam nepavyko. Mano rekordas yra iškeltas 228 kilogramų sveriantis rąstas, tad norint šį rekordą pagerinti reikia iškelti bent vienu kilogramu sunkesnį svorį“, – pasakos Žydrūnas.

Naujovių netrūksta ir pasaulio kikbokso čempionui S. Maslobojevui. Nukėlusias varžybas jis pakeitė kita ekstremalių nuotykių nestokojančia veikla.

„Prieš devynis mėnesius turėjau paskutinę profesionalią kovą. Pandemija viską sustabdė, tad su draugu išsikėlėme tikslą ir internete pradėjome „Projekto TAIP“ veiklą. Jame mes esame sugalvoję šimtą norų, kuriuos būtina įgyvendinti per gyvenimą. Mes šokom su virve, lipom į ledo vonią ir visą tai filmuojam bei pateikiam žiūrovams“, – apie naują veiklą pasakos kikboksininkas.

Nors abu laidos herojai pripratę prie varžytuvių, laidos kulinarinėje dvikovoje jų lauks nelengva užduotis – įtikti moteriškam skoniui, mat šio ryto teisėja pakviesta būti vienos didžiausių šviežios mėsos gamintojų UAB „Agaras“ ir brandintos jautienos „Feel the Beef“ prekės ženklo komercijos direktorė Daina Butėnė.

 

Laida „Virtuvės istorijos“ © TV3

„Maistas yra vienas didžiausių malonumų, kuriuos galime patirti. Mūsų jautiena yra išskirtinė tuo, kad auginama natūraliai: galvijai gauna tik natūralų pašarą, jie ganosi laukuose, veršiukai maitinami motinos pienu, nėra naudojami augimo hormonai ar papildai. Kai turi galimybę mėgautis natūraliu skoniu, tai yra didžiausia vertybė“, – laidoje pasakos Daina.

Kaip maitinasi sportininkai, kokia veikla užsiima laidos herojai karantino laikotarpiu ir kuris – Žydrūnas ar Sergejus – išeis su nugalėtojo karūna – sužinosime jau šį šeštadienį 8.30 val. per TV3 televiziją!

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ sėkmingai tęsia 12-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis.

Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

Dvyliktasis „Virtuvės istorijų“ sezonas – šeštadieniais 8.30 val. per TV3!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder