Sporto kino festivalyje - Eurelijus Žukauskas

Sporto kino festivalyje - Eurelijus Žukauskas

Šiandien Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių kino teatruose "Forum Cinemas" oficialiai prasideda Sporto kino festivalis 2019. Pirmasis žiūrovams siūlomas filmas - "Auksinė karta". Seanso pradžia - 18 val.

Tai filmas apie legendinę Argentinos krepšininkų kartą, kuri pirmoji olimpinėse žaidynėse sukūrė stebuklą ir įveikė žvaigždžių "prifarširuotą" "Dream Team" komandą.

Klaipėdoje filmą kartu su miestiečiais žiūrės, o po jo bus kalbinamas, taip pat ir į susirinkusiųjų klausimus atsakys puikiai pažįstamas krepšininkas Eurelijus Žukauskas.

Europos čempionas, ilgus metus rinktinėje žaidęs klaipėdietis prisimins Lietuvos rinktinės laikus, komandoje tvyrojusią atmosferą, kadaise Arvydo Sabonio jam padovanotus 52 dydžio "sportbačius" ir daugelį kitų smagių tų laikų nuotykių.

E. Žukauskas Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjo beveik dešimtmetį - nuo 1995 iki 2004 metų ir gali pasigirti prestižine medalių kolekcija - 1996 metais Atlantoje ir 2000 metais Sidnėjuje jis su komanda iškovojo olimpinę bronzą, o 2003 metais Stokholme tapo ir Europos čempionu.

"Klausiate, kokia tada buvo mūsų pergalingo žygio paslaptis? Europos čempionate visi buvome labai vieningi, draugiški lyg vienas kumštis - tiek žaidėjai, tiek trenerių štabas. Be to, tada mūsų rinktinėje žaidė daug gerų krepšininkų, tarp kurių pirmais smuikais griežė Šarūnas Jasikevičius, Arvydas Macijauskas, Saulius Štombergas, Ramūnas Šiškauskas ir Darius Songaila. Negalima pamiršti ir kitų vyrų - kompanija buvo rimta, bet smagi", - prisiminė E. Žukauskas.

Tarp išskirtinių savo karjeros momentu E. Žukauskas gali pasigirti ir legenda jau tapusį 1999-ųjų triumfą Eurolygoje su tuomet Jono Kazlausko treniruotu "Žalgiriu".

"Prieš 20 metų pasiekta mūsų pergalė Eurolygoje buvo lyg kažkas iš fantastikos zonos. Klubiniame krepšinyje man tai neabejotinai didžiausias laimėjimas", - portalui delfi.lt yra sakęs E. Žukauskas, su malonumu žalgiriečių rungtynes Eurolygoje stebintis ir dabar.

Turite paruošę E. Žukauskui išskirtinių klausimų? Ateikite į šio vakaro Sporto kino festivalio filmą "Auksinė karta" ir po seanso galėsite užduoti klausimą E. Žukauskui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder