Sportiškajai Nikitinų šeimynai - tuzinas medalių

Sportiškajai Nikitinų šeimynai - tuzinas medalių

Sportiškoji Nikitinų šeima Klaipėdą vėl džiugina skambiomis pergalėmis - iškovojo krūvą aukso medalių tarptautinėse plaukimo varžybose "Vilties plaukimas 2019".

Vyriausieji Nikitinų šeimos nariai - vyras ir žmona Anatolijus ir Irena, kurie šiemet šventė 50 metų vestuvių metines, sporto virusu užkrėtė savo šeimos narius - dukrą Iloną, anūkus Domantą ir Liutaurą.

Būtent jie visi Palangoje vykusiose "Vilties plaukimas 2019" varžybose iškovojo net 13 medalių - 9 aukso ir 4 sidabro.

Iš viso šiose varžybose dalyvavo apie 160 plaukikų iš 8 skirtingų šalių.

Klaipėdiečių pavardės skambėjo ne kartą, kadangi laurus skynė ir Klaipėdos plaukimo klubo bei mūsų miesto "Nendrės" plaukimo veteranai.

Už ilgametį dalyvavimą "Vilties plaukimo" varžybose Nikitinų šeima buvo apdovanota atskiru prizu.

Be to, Nikitinų šeima buvo itin pastebima ir "Impuls" 24 valandų plaukimo maratone. Ši šeimyna iš viso nuplaukė net 21 km 300 m. Už tai Nikitinai buvo apdovanoti prizais.

"Sportas - mūsų gyvenimo variklis. Visada smagu atstovauti savo šaliai, ginti savo miesto garbę. Mes su žmona Irena miesto garbę sporto varžybose giname jau 50 metų", - "Vakarų ekspresui" pasakojo vyriausias Nikitinų šeimos narys Anatolijus.

Prisiminus istoriją, Nikitinai gerai žinomi sporto pasaulyje: 1981 metais pirmą kartą buvo pripažinti sportiškiausia Lietuvos šeima. Vėliau šį titulą apgynė dar devynis kartus, skynė vieną po kito laurus aštuoniose skirtingose sporto šakose, per savo sportinę karjerą yra sukaupę daugiau nei pusę tūkstančio įvairių trofėjų: per 300 medalių ir per 200 įvairių taurių bei prizų.

Ankstesni Nikitinų pasiekimai įspūdingi: daugkartiniai Sovietų Sąjungos ir Lietuvos čempionai bei prizininkai, Baltijos šalių laureatai, įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtojai.

Nikitinų šeimyna ne kartą buvo apdovanota ženkliukais, pagyrimo diplomais, garbės raštais įtakingiausių valdžios atstovų už nuopelnus plėtojant kūno kultūrą ir sportą. Jie daugybę kartų lankėsi pas tuometinį ministrą pirmininką šviesaus atminimo Algirdą Brazauską, buvo dažni svečiai Sovietų Sąjungos ir Lietuvos sporto komitetuose.

Nikitinų šeimyna anksčiau kultivavo ir medalius skynė tinklinio, šaudymo iš šautuvo, slidinėjimo, jūrų trikovės, žiemos trikovės, universalios daugiakovės, lengvosios atletikos ir kovinės daugiakovės varžybose.

PAVYZDYS. 78-erių Anatolijus Nikitinas plaukimo varžybose skina vieną po kito laurus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder