Sportininkų namuose - nauji eksponatai ir parodos

Sportininkų namuose - nauji eksponatai ir parodos

Klaipėdos sportininkų namai pildosi naujais eksponatais - įvairiomis senovinėmis programėlėmis, nuotraukomis, šalikais, medaliais, gairelėmis, bokso pirštinėmis ir kita istorine tapusia sporto atributika. Neseniai ekspoziciją papildė ir legendinio Klaipėdos motokroso meistro ir trenerio Algio Šerkšno motociklas.

Šiuos trofėjus kruopščiai renka ir istorijai į lentynėles dėlioja Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas.

"Džiugu, kad atsiranda gerų žmonių, kuriems yra svarbi Klaipėdos sporto istorija. Per draugus, pažįstamus, sportininkų giminaičius renku viską, kas yra susiję su mūsų sporto istorija. Vieni Sportininkų muziejui dovanoja savo asmeninius eksponatus, kiti - skolina ekspozicijai. Kviečiu visus, kurie turi vertingų Klaipėdos sporto istorijos trofėjų, atnešti juos į Klaipėdos sportininkų namus adresu S. Daukanto g. 24. Visi kartu prisidėkime prie savo miesto istorijos", - ragino jis.

Lobynas - per artimuosius

Jis pasidžiaugė, kad eksponatų į muziejų vis dažniau atneša anapilin iškeliavusių žinomų Klaipėdos sporto bendruomenės atstovų artimieji ir draugai.

"Pavyzdžiui, keletą eksponatų atnešė Klaipėdos sporto pasaulyje puikiai žinomo, tačiau 2018 metais anapilin iškeliavusio ilgiausiai Lietuvoje vienos sporto įstaigos vadovu dirbusio Algimanto Petrausko artimieji. Jis kolekcionavo ženkliukus, sportines gaireles, apdovanojimus. Nuoširdiai ačiū vaikams ir artimiesiems, kad regalijas patikėjo saugoti Sporto muziejui. Tai Klaipėdos sporto istorinė atmintis. Džiugu, gera, kad toks sporto lobynas neprapuolė", - pasakojo A. Vaicekauskas.[CITATA]

Panašiai pasielgti ketina ir ilgamečio uostamiesčio sporto žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus artimieji. "Vakarų eksprese" daugybę metų dirbęs, tačiau 2019 metų vasarį šį pasaulį dėl sunkios ligos palikęs A. Auruškevičius visą gyvenimą rinko įvairias su futbolu susijusias gaireles, ženkliukus ir kitus istorinius eksponatus. Prieš mirtį jis dalį eksponatų atnešė į Sportininkų muziejų.

"Kiekvienas istorinis eksponatas ras savo vietą. Artimiesiems visada sakau, kad tokiu būdu bus įamžintas ir jų vardas", - kalbėjo A. Vaicekauskas.

Prieš porą savaičių Klaipėdoje per Kazimiero Budrio taurės šeimos krepšinio turnyrą svečiavusis Jemetsų iš Kijevo (Ukraina) komanda į Sportininkų muziejų atvežė taip pat naudingų eksponatų - Kijevo "Budivelnik" šalikų, nuotraukų, programėlių su tuometiniu žaidėju iš Lietuvos Darjušu Lavrinovičiumi.

Dvi parodos

Šiandien 16 val. Sportininkų namuose duris atvers paroda, skirta 80 metų jubiliejui, kai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 1939 metais III Europos krepšinio pirmenybėse Kaune tapo nugalėtoja. Taip pat tais pačiais metais buvo pastatyta ir Kauno sporto halė.

Ta proga Klaipėdos sportininkų namuose yra iškabinta daug istorinių nuotraukų.

Ši paroda - bendras Klaipėdos sportininkų namų -muziejaus ir Joniškio krepšinio muziejaus (vadovas Leonas Karaliūnas) projektas. Parodoje yra įvairių autorių bei Klaipėdos sportininkų muziejaus archyvo nuotraukų, kurios atspindi tų laikų krepšinio dvasią.

Taip pat  visi Sportininkų namų lankytojai nemokamai galės pasigrožėti Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos ir Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklos organizuoto edukacinio projekto - plenero "Meno ir sporto savaitė" dalyvių darbų ekspozicija (pristatymas) bei susipažinti su jaunaisiais menininkais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder