Sportas cementuoja įmonių kolektyvus

Sportas cementuoja įmonių kolektyvus

Daugiau nei du mėnesius vykusių koncerno "Achemos grupė" Klaipėdos regiono įmonių sportinių žaidynių nugalėtoja tapo "Krovos terminalo" komanda. Pastaroji šiose žaidynėse triumfavo jau trečią kartą.

Žaidynės yra organizuojamos nuo 2008 metų. Per visą laikotarpį dalyvavo dvylika skirtingų Klaipėdos regiono įmonių.

Šiemet žaidynėse jėgas išbandė 8 įmonės: "KLASCO administracija", "KLASCO servisas", "Trąšų terminalas", "Budrusis sakalas", "Jūrų perkėlos terminalas", "Iremas, Kelmerta", "Euroga" ir "Krovos terminalas".

Ankstesniais metais varžėsi, tačiau šiemet žaidynes praleido keturios įmonės: "Klaipėdos laivų remontas", "Krovinių terminalas", "Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas" ir JK "Turbo S".

Aštuonios rungtys

Įmonės varžėsi aštuonių rungčių varžybose: krepšinio, smiginio, stalo teniso, boulingo, tinklinio, golfo estafečių, karinės daugiakovės ir baudų mėtymo.

Rezultatai buvo sumuojami, atsižvelgus į skirtingų rungčių rezultatus.

Žaidynių nugalėtojais tapę "Krovos terminalo" darbuotojai lygių neturėjo stalo teniso, tinklinio ir karinės daugiakovės varžybose. Jie golfo estafetės varžybose liko treti, krepšinio, boulingo ir baudų mėtymo rungtyse - ketvirti, smiginio varžybose - penkti. Iš viso jų sąskaitoje - 23 taškai (pagal varžybų sistemą nugali ta komanda, kuri surenka mažiausiai taškų).

Vos 2 taškais už juos daugiau surinko (25 tšk.) ir antrąją vietą iškovojo "Trąšų terminalo" komanda. Pastarieji nugalėtojų laurus skynė smiginio, boulingoir golfo estafečių varžybose.

SMIGINIS. Rankos taiklumą demonstravo ir pirmąją vietą smiginio varžybose iškovojo "Trąšų terminalo" atstovai. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Trečioji žaidynių vieta atiteko "Iremo, Kelmertos" atstovams. Jų sąskaitoje - 32 taškai. Šios įmonės darbuotojai nė vienoje rungtyje neiškovojo pirmosios vietos, tačiau antri liko smiginio ir tinklinio varžybose.

Per plauką nuo medalių - ketvirti - liko "KLASCO administracijos" atstovai. Jie surinko vos vienu tašku daugiau (33 tšk.), nei trečioje vietoje įsitaisę "Iremo, Kelmertos" darbuotojai. "KLASCO administracijos" komanda lygių neturėjo baudų mėtymo rungtyje, o antrąsias vietas iškovojo stalo teniso, boulingo ir karinės daugiakovės varžybose. Pastarajai komandai koją pakišo smiginio (8 vieta) ir golfo estafečių (7 vieta) varžybos.

Penkti žaidynėse liko "Budriojo sakalo" atstovai, surinkę 36 taškus.

Uždarymas - Plateliuose

Smagi žaidynių uždarymo šventė vyko Plateliuose, KLASCO poilsiavietėje. Čia vyko krepšinio baudų mėtymo, golfo estafečių, tinklinio ir karinės daugiakovės varžybos. Po jų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis, diplomais ir kitais prizais. Taip pat buvo surengta diskoteka bei vyko kitos linksmybės.

"Šventė varžybomis nesibaigia. Žmonės dar ilgai dalijasi žaidynių įspūdžiais, prisimena, kokios vyko kovos, intrigos ir panašiai. Tiesiog užsimezga artimesnė draugystė neformalioje aplinkoje", - tvirtino pagrindinė šventės organizatorė Birutė Gapšienė.

Anot jos, šiemet nuspręsta žaidynėse įvesti ir naujovių - golfo estafečių rungtį.

"Tai labai pasiteisino. Žmonės susipažino su šia sporto rungtimi, daugeliui tai patiko. Visada bandome ieškoti naujovių, kad sportu sudomintume ir į žaidynes įtrauktume kuo daugiau įmonių darbuotojų", - aiškino B. Gapšienė.

Įdomu tai, kad "Krovos terminalo" darbuotojai koncerno "Achemos grupė" Klaipėdos regiono įmonių sportinių žaidynių nugalėtojais yra tapę ir 2009 bei 2010 metais. 2013 ir 2014 metais jie liko antri, 2008 ir 2012 metais - treti, 2011 metais - penkti.

Iki tol ketverius iš eilės metus (2011, 2012, 2013 ir 2014 metais) žaidynių nugalėtojų laurus skynė "Krovinių terminalo" atstovai, tačiau šiemet jie žaidynėse nedalyvavo.

"Mūsų žmonės yra sportiški, noriai sportuoja, dalyvauja varžybose", - džiaugėsi varžybų organizatorė, sporto klubo "Audra" vadovė B. Gapšienė.

Jos nuomone, susitikę varžybose, atskirų padalinių darbuotojai ar vadovai po to lengviau gali spręsti ir gamybinius reikalus, nes tarp žmonių jau yra užsimezgęs kontaktas. Bendros sporto varžybos lengviau padeda į įvairių padalinių kolektyvus įsitraukti ir naujiems žmonėms.

Rudenį - KLASCO žaidynės

Tradiciškai rudenį prasidės ir bemaž pusmetį tęsis Klaipėdos uosto įmonių darbuotojų spartakiada. Šios nuo 2001 metų KLASCO iniciatyva organizuojamos žaidynės per kelerius metus išaugo į itin rimtas varžybas ir kasmet suburia per 300 sportiškiausių įvairių įmonių darbuotojų.

Kasmet šiose žaidynėse varžosi apie 10 komandų.

KLASCO ekipa yra tituluočiausia šios spartakiados dalyvė. Ji čempionų laurais džiaugėsi net aštuonis kartus - 2004, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 ir 2014 metais. Dar tris kartus buvo per plauką nuo čempionų titulo (2002, 2003 ir 2009 metais).

Kitų įmonių atstovai nugalėtojais yra tapę daugiausiai du kartus.

Jei 2015 metais KLASCO ekipa vėl būtų tapusi žaidynių nugalėtoja, būtų iškovojusi antrąją taurę. Šį trofėjų (pereinamąją taurę) komanda pasilieka sau, jei trejus metus iš eilės tampa žaidynių nugalėtoja. Tai KLASCO padarė 2012 metais.

Jei šiemet KLASCO ekipa nebūtų suklupusi paskutinėse - futbolo varžybose (liko ketvirta), tai būtų išsaugojusi lyderio poziciją.

KLASCO ekipa lemiamoje futbolo dvikovoje tik po labai atkaklios kovos rezultatu 3:4 nusileido futbolo turnyro nugalėtojai kompanijos "Bega" komandai.

Antrąją žaidynių vietą spartakiadoje "Bega" iškovojo pirmą kartą per visą savo dalyvavimo joje istoriją.

Šįmet žaidynėse triumfavusi Vakarų laivų gamyklos komanda tai padarė antrą kartą. Čempionais jie buvo tapę ir 2005 metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder