Smiltynėje - netradicinės rungtys

Smiltynėje - netradicinės rungtys

Jūros šventės metu didelio susidomėjimo sulaukė ne tik pagrindinių sporto šakų - krepšinio ir futbolo atstovai, bet dėmesio centre buvo ir netradicinių varžybų: jūrmylės plaukimo, paplūdimio regbio ir žvejojimo atstovai.

Atgaivintos jūrmylės plaukimo varžybos, kurios buvo surengtos Smiltynėje ties centrine gelbėjimo stotimi. Varžybų dalyviams, tarp kurių šiemet buvo svečių iš Rusijos ir Vokietijos, jūroje reikėjo įveikti 1 852 metrus.  

Putotos bangos ir apsiniaukęs dangus virš Baltijos jūros neišbaidė tikrų "jūros vilkų",susirinkusių išbandyti savo jėgų.

Dvi dešimtys drąsuolių brido į vandenį pradėdami rankų mostais skaičiuoti jūrmylę.
Pirmasis atkarpą įveikė daugkartinis Lietuvos plaukimo rekordininkas Igoris Kozlovskis.
Jis įrodė, kad yra geriausias Klaipėdos plaukikas ne tik baseine, bet ir jūroje.

Tarp vyriausiųjų amžiaus grupės dalyvių pirmasis jūrmylę įveikė svečias iš Vokietijos Kai Borstelmann,aplenkęs vyriausią lenktynių dalyvį klaipėdietį Praną Šniuolį, jūrmylės plaukime dalyvaujantį nebe pirmą kartą.

Jauniausias drąsuolis Rimas Bacevičius atvyko lydimas senelių, jam - vos 12 metukų.
Tarp merginų greičiausia buvo Laura Vareikaitė.

Šį kartą plaukime nedalyvavo vyriausių grupių moterys, keletas vilniečių atvyko, kai pirmasis dalyvis jau buvo finišavęs.

Tarp plaukimo su pelekais vyrų dalyvių nugalėtoju tapo Darius Laureckis, tarp merginų - pasaulio taurės plaukimo su pelekais aukso medalininkė Jevgenija Pronkul.

Jūrmylės plaukimo organizatorė Felicita Vaitkutė džiaugėsi, kad šiemet dalyvių gretas papildė Vokietijos ir Rusijos atstovai. Be to, pažymėjo, kad anksčiau jūrmylę Jūros šventėje yra plaukę Ukrainos, Baltarusijos, JAV, Kaliningrado srities piliečiai.

Prie Jūros šventės sporto renginių daug prisidėjo asociacijos "Sportuojanti Lietuva" kolektyvas.

Daugiausiai dėmesio sulaukė regbio rungtynės, kuriose dalyvavo per 200 dalyvių.
"Paplūdimio regbio rungtynės nustebino ne tik dalyvių bet ir žiūrovų gausa. Visų rungtynių metu nestigo dalyvių energijos bei geros nuotaikos", – įspūdžiais dalinosi asociacijos "Sportuojanti Lietuva" direktorius Justas Valentinas.

Nuplaukti vieną jūrmylę nepabijojo 20 dalyvių. Šiek tiek mažiau dėmesio sulaukė žvejybos varžybos "Pagauk auksinę žuvelę". Jose savo jėgas bei įgūdžius patikrino 12 žvejybos mėgėjų.

REGBIS. Smiltynėje daugiausiai dėmesio sulaukė regbio rungtynės, kuriose dalyvavo per 200 dalyvių.

MEŠKERIOJIMAS. Žvejybos varžybose "Pagauk auksinę žuvelę" savo jėgas išbandė 12 žvejybos mėgėjų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder