Skirtingas "Neptūno" kartas sieja ta pati svajonė

Skirtingas "Neptūno" kartas sieja ta pati svajonė

Abu klaipėdiečiai iki kaulų smegenų, abu ne vienerius metus paaukojo gimtojo miesto krepšinio komandai, abu su "Neptūnu" iškovojo bronzos medalius. Abu įsitikinę, kad dabar komandai yra tinkamiausias metas žengti dar toliau.

Klaipėdos "Neptūnas" Lietuvos čempionato bronzą iki šio sezono paskutinį kartą iškovojo 1965 metais. Tarp tuometinių medalininkų buvo ir Kazimieras Budrys.

Praėjo 48 metai ir šiemet "Neptūnas" po itin atkaklios kovos vėl pasipuošė šios spalvos apdovanojimais, vieną iš jų ant kaklo pasikabino komandos kapitonas Martynas Mažeika, kuris, beje, gimė (1985 m. sausio 29 d.) praėjus 48 metams nuo to laiko, kai pasaulį išvydo K. Budrys (1936 m. kovo 15 d.).

Ilgokai reikėjo laukti apdovanojimų.

"Ilgokai. Nors, mano manymu, Klaipėda nuolat turėtų būti tarp prizininkų ir laimėti mažų mažiausiai bronzą. Juk mieste visais laikais buvo ir yra daug gerų krepšininkų, Europos ir pasaulio čempionų, olimpinių prizininkų: galima vardinti ir vardinti.

Tačiau šią vietą vis užimdavo "Šiauliai", - pasakoja K. Budrys.

"Jei ne "Šiauliai", tai Prienai. Ir vėl Klaipėda - be medalių", - pridūrė M. Mažeika.

Su pastarąjį dešimtmetį Lietuvos krepšinio lygos dvikovose dėl trečios vietos dominavusiais "Šiauliais" du kartus - 2007 ir 2009 metais - mažajame finale kovojo ir "Neptūnas", tačiau nesėkmingai, na, o paskutiniuosius du sezonus trečios vietos niekam neužleido "Prienai", kuriuos klaipėdiečiams šiemet pavyko įveikti tik po varginančios serijos.

[CITATA]

Tuo tarpu septintajame dešimtmetyje dominuodavo uostamiesčio ekipa: 1962 m. tuometinis "Maistas" tapo Lietuvos pirmenybių čempionu, po metų šiame turnyre iškovojo sidabrą, 1964 metais, kai komanda buvo perkrikštyta į "Neptūną", jai niekas neprilygo "Žalgirio" sporto draugijos čempionate, po to - minėtoji 1965 m. bronza.

"Mūsų laikais su "Šiauliais" neturėdavome ką veikti", - prisimena iki šių dienų krepšinio kamuolio iš rankų nepaleidžiantis K. Budrys.

"Man K. Budrio medaliai atrodo net svarbesni - jie turi istoriją, man didelė garbė susitikti su juos iškovojusiu krepšininku, taip pat džiaugiuosi, jog man pavyko prisidėti prie to, kad Klaipėdoje būtų dar vienas medalis.

Jų mūsų mieste tikrai galėtų būti daugiau. Atrodo, visi to norime, tik ar visų požiūris į sportą tinkamas?" - klausė M. Mažeika.

Abu klaipėdiečiai sutinka, kad apdovanojimų serija galėtų būti pratęsta ir ateinantį sezoną.

"Juos apginti bus net sunkiau nei laimėti, - sako K. Budrys. - Būkime "biedni", bet teisingi: į auksą ir sidabrą gal ir nesitaikykime, bet bronza privalo būti Klaipėdos. Nors kadaise Lietuvos pirmenybėse mes nugalėjome nenugalimąjį "Žalgirį", kuriam atstovavo tokios legendos kaip Modestas Paulauskas, Stepas Butautas, Petras Buzelis ir kitos to meto žvaigždės."

"Mes irgi praėjusį sezoną įrodėme, kad galime kovoti ir su stipriausiomis šalies komandomis. Nors įvykiams už akių užbėgti negalima, medalių norėtųsi, bet visi norės iškovotus medalius iš mūsų atimti", - sako M. Mažeika.

Be to, "Neptūnas" ateinantį sezoną turėtų varžytis Vieningoje krepšinio lygoje bei pateikė paraišką rungtyniauti ir Europos taurės turnyre, o tai abiejų kartų krepšininkai vadina istoriniu šansu Klaipėdai.

Dabar turime puikią progą garsinti savo miestą ir komandą visoje Europoje, nes iki šiol kai kur dar tenka aiškinti, kas yra Klaipėda ir kas yra "Neptūnas".

Martynas MAŽEIKA

"Dabar turime puikią progą garsinti savo miestą ir komandą visoje Europoje, nes iki šiol kai kur dar tenka aiškinti, kas yra Klaipėda ir kas yra "Neptūnas". Juolab kad dabar jau tikrai turime puikią bazę, o varžybų lankomumas - didžiulis.

Privalome kažką nuveikti, nes tokia proga gali greitai nepasikartoti. Šiuo metu svetur žaidžia dar daug pajėgių Klaipėdos krepšininkų, manau, kad juos dar galima surinkti į vieną pajėgią komandą - "Neptūną", - pastebi M. Mažeika.

Jo manymu, miestas turi milžinišką potencialą ir tokią idėją įgyvendinti pajėgtų.

"Visiškai pritariu. Dabar reikia mesti visas jėgas - tai pagaliau turi suprasti Klaipėdos valdžia ir verslas. Su laiku viskas atsipirks, bet yra ir tokių investicijų, kurių pinigais neišmatuosi - prestižas, vardo garsinimas. Galų gale yra meilė gimtajam miestui", - antrino K. Budrys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder