„Šįkart netinkamai atstovavome Lietuvai“

„Šįkart netinkamai atstovavome Lietuvai“

"Trumpai galėčiau pasakyti, kad mes Suomijoje netinkamai gynėme Lietuvos vardą. Jei taip žaisime ir atsakomosiose rungtynėse Klaipėdoje, bus didelė gėda. Labai tikiuosi, kad vyrai padarys išvadas", - kiek nurimus aistroms ir grįžus iš Suomijos į Klaipėdą po rezultatu 24:33 (10:17) patirto pralaimėjimo Ryhimakio "Cocks" komandai "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Tai buvo pirmosios Europos rankinio taurės (EHF) rungtynės. Atsakomoji dvikova vyks šeštadienį 14 val. "Dragūno" namų aikštelėje (Taikos pr. 61A). Klaipėdiečiams, norint pateikti į kitą etapą, reikia žūtbūt panaikinti 9 įvarčių deficitą.

Šeštadienį rungtynės Klaipėdoje dėl Lietuvoje įvesto karantino vyks be žiūrovų, tačiau "Dragūno" klubas planuoja šią dvikovą tiesiogiai transliuoti internetu. Kur ir kaip vyks transliacija, bus pranešta artimiausiomis dienomis.

Didelė mįslė

A. Juškėnas akcentavo, kad "Cocks" rankininkai namuose tikrai nedemonstravo stebuklingo žaidimo.

"Suomiai nėra jau tokie grėsmingi. Aš nerandu priežasčių, kodėl mes taip prastai žaidėme. Jei taip toliau žaisime, mums nėra galimybių laimėti prieš Pasvalį ar kokią kitą pirmos lygos komandą", - nevyniodamas žodžių į vatą ir neieškodamas pasiteisinimų dėl pralaimėjimo kalbėjo A. Juškėnas.

Pasiteiravus, kas gi galėjo nutikti jo komandai, galbūt kamavo jaudulys, žaidėjai tiesiog sutriko ar trūko motyvacijos, treneris atsakė: "Nemanau, kad tai sutrikimas, tokiose rungtynėse trūkti motyvacijos taip pat negali. Yra daug smulkių detalių, tačiau nemanau, kad jos taip stipriai gali turėti įtakos mūsų žaidimui. Man tai didelė mįslė. Taip, mums trūko traumą patyrusio Gintaro Cibulskio, tačiau negi vienas žmogus gali visiškai pakeisti mūsų žaidimą. To būti tiesiog negali. Gynyboje mus apžaidė kaip kokius vaikus..."

Ar padarys išvadas?

Paklausus, ar yra vilčių, kad Klaipėdoje visgi rezultatas gali apsiversti aukštyn kojomis klaipėdiečių naudai, A. Juškėnas teigė: "Mėginsime reabilituotis Klaipėdoje, tačiau skambiai teigti, kad suomius esą nugalėsime 10 įvarčių skirtumu, tikrai nesinorėtų. Kita vertus, neįmanomų dalykų nėra. Reikia aikštėje kautis širdimis, kad vėliau nebūtų gėda ir kiekvienas žaidėjas pridėjęs ranką prie širdies pasakytų: "Atidaviau visas jėgas". Tuomet, kad ir kaip pasibaigtų rungtynės, niekas negalės jų smerkti ir galėsime vienas kitam drąsiai žiūrėti į akis", - pabrėžė A. Juškėnas.

MINTYS. "Reikia pamiršti rezultatą Suomijoje ir Klaipėdoje sužaisti tinkamai, kad galėtume vieni kitiems drąsiai pažiūrėti į akis", - sakė "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Suomjoje "Dragūnui" 10 įvarčių pelnė Lukas Juškėnas, po 3 pridėjo Gabrielius Virbauskas, Deividas Virbauskas ir Mykolas Lapiniauskas, po 2 įmetė Benas Butkus ir Gytis Šmantauskas, 1 - Laurynas Simonavičius.

"Cocks" gretose 7 kartus pasižymėjo Djordje Djekic, po 6 įvarčius pelnė Teemu Tamminen ir Ivan Mosic, po 4 - Ignacy Bak ir Roni Syrjala, po 3 pridėjo Yury Lukyanchuk ir Evgeny Semenov.

Ištraukė burtus

Pirmadienį Lietuvos rankinio federacijos (LRF) būstinėje Kaune buvo ištraukti šių metų LRF vyrų taurės ketvirtfinalio burtai.

Burtai lėmė, kad šiais metais tarpusavyje dviejų rungtynių serijoje Klaipėdos "Dragūnas" susitiks su Alytaus "Varsa-Stronglasu".

Kitos ketvirtfinalio poros: HC "Molėtai" - Kauno "Granitas-Karys", Šiaulių SC "Dubysa" - Vilniaus VHC "Šviesa", Vilniaus HC "Amber" - HC "Vilnius".

Ketvirtfinalio kovos vyks šių metų gruodžio 5-6 dienomis, finalinis ketvertas planuojamas vasario 6-7 dienomis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder