Šiemet Paplūdimio sporto šakų festivalis bus dar spalvingesnis

Šiemet Paplūdimio sporto šakų festivalis bus dar spalvingesnis

Praėjusiais metais Klaipėdoje, kuri džiaugėsi Europos sporto miesto titulu, atsirado naujų sporto renginių ir šios tradicijos tęsiamos. Ir šiemet bus organizuojamas daug dėmesio sulaukęs Paplūdimio sporto šakų festivalis. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai savo kalendoriuose raudona spalva turėtų pasižymėti rugpjūčio 10 dieną (šeštadienį), kadangi būtent šią dieną Smiltynėje, prie Centrinės gelbėjimo stoties, nuo 10 val. iki bemaž 18 val. vyks daug sporto atrakcijų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjos Rasos Rumšienės, šiemet šis festivalis bus net spalvingesnis ir įdomesnis nei praėjusiais metais, kadangi įtraukta daug veiklų ir miestiečiams.

"Visi šventės lankytojai turės galimybę patys išbandyti kiekvieną sporto šaką ir pelnyti apdovanojimus. Raginu į šią šventę atvykti šeimomis, tikrai visi ras ką veikti ir patirs džiugių sporto emocijų. Visiems dalyviams šis renginys - nemokamas. O aktyviausieji ir geriausieji dar galės laimėti ir įvairių prizų", - pabrėžė Klaipėdos sporto vadovė.

Pramogų zona vaikams

Šiemet į paplūdimio sporto šakų programą įtrauktos ne tik pernai daug dėmesio sulaukusios paplūdimio sporto šakos - tinklinis, futbolas ir rankinis, paplūdimio imtynės, bet ir galiūnų sportas, fechtavimas ir šachmatai.

Veiklos turės ne tik sportiški tėveliai, bet ir jų mažosios atžalos - bus įrengta aktyvi pramogų zona vaikams. Vyks animatorių pasirodymai.

Taip pat planuojamos įvairios pramoginės, sportinės rungtys miesto gyventojams ir svečiams.[CITATA]

Paplūdimio sporto šakų festivalį mankšta sportininkams, miesto gyventojams ir svečiams treniruote pradės patyrusi asmeninė trenerė Rasa Vilkienė.

Mankšta skirta įvairaus amžiaus ir fizinio pajėgumo žmonėms. Trenerė dalyvius pamokys, kaip taisyklingai atlikti apšilimą, mankštos ir tempimo pratimus. Rytinė treniruotė taps puikiu pasiruošimu festivalio sportinėms rungtims bei geros nuotaikos užtaisu visai dienai. Naujus fizinio parengimo įgūdžius bus galima panaudoti ne tik šventės metu, bet ir žvaliai pasitinkant kiekvieną dieną.

Renginio puošmena - galiūnai ir fechtavimas

Tikimasi, kad renginio puošmena taps Lietuvos galiūnų kovos. Įvairių Lietuvos miestų galiūnai susirungs šešiose varžybinėse rungtyse pagal oficialias šios sporto šakos taisykles.

Renginyje bus galima išvysti ir tarptautinių galiūnų sporto varžybų dalyvius - Mindaugą Jarą ir Dainių Repšį.

Pertraukėlių tarp rungčių metu galiūnai pakvies miesto gyventojus ir svečius iš arčiau susipažinti su šio sporto užkulisiais ir pasiūlys patiems dalyvauti rungtyse.

Ne ką mažiau dėmesio turėtų sulaukti ir šeimyninės fechtavimo varžybos. Planuojama, kad tarpusavyje susirungs 10 komandų.

Kiekvieną komandą sudarys 2-3 nariai. Vienas komandos narys - patyręs fechtuotojas, kiti - pradedantieji. Viena kova truks iki 3 minučių, kol vienas iš priešininkų atliks 5 dūrius.

"Pertraukėlių metu vyks edukaciniai užsiėmimai, kuriuose bus galima susipažinti su ginklais, apranga bei išbandyti savo jėgas fechtuojantis su patyrusiais sportininkais", - skelbia organizatoriai.

Be viso to, dar vyks moterų ir vyrų paplūdimio futbolo turnyrai, paplūdimio rankinio aikštelėje planuoja varžytis net 12 berniukų ir mergaičių komandų, į dvikovas pagal Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) patvirtintas taisykles stos vaikų, vyrų ir moterų imtynių atstovai, vyks mėgėjų 2 prieš 2 paplūdimio tinklinio turnyras, virs šachmatininkų aistros.

Registracija į sportines varžybas vyks renginio dieną Smiltynėje prie Centrinės gelbėjimo stoties. "Praėjusiais - Klaipėdos Europos sporto miesto - metais buvo labai daug sporto renginių, tačiau šiemet šių renginių nemažėja, net daugėja. Norime, kad sporto renginiai būtų įdomūs ir patrauklūs ne tik patiems sportininkams, bet ir miestiečiams. Stengiamės sudaryti visas sąlygas, kad klaipėdiečiai mūsų sporto renginiuose galėtų aktyviai leisti laiką su šeimomis", - akcentavo Klaipėdos sporto vadovė R. Rumšienė. "Klaipėdoje sporto varikliukas yra užsuktas. Tik spėk visur dalyvauti", - pridūrė pokalbininkė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder