"Shodaniečių" pergalės Lietuvos jaunių čempionate (video)

"Shodaniečių" pergalės Lietuvos jaunių čempionate (video)

Savaitgalį Vilniuje vykusiame Lietuvos jaunių karate kyokušin čempionate paaiškėjo pajėgiausi Lietuvos kovotojai. Čempionato prizininkai iš karto tapo kandidatais į Lietuvos nacionalinę rinktinę, kuri birželio 1-2 d. dalyvaus Europos karate kyokušin čempionate Šveicarijoje.

Daugeliui "shodaniečių" tai buvo pirma patirtis jaunių čempionate, kuriame jau kovojama be korpuso ir rankų apsaugų, taipogi teko jėgas išbandyti su metais vyresniais bei jau patirtį turinčiais kovotojais. Nepaisant to „Shodan“ mokykla iš čempionato parsivežė tris aukso, du sidabro bei vieną bronzos apdovanojimą.

Čempione svorio kat. iki 60 kg tapo Skaistė Venckutė, kuri pusfinalio kovoje net du kart galingais rankų smūgiais į nokdauną siuntė savo varžovę iš Anykščių, o finalinėje kovoje nepaliko jokių vilčių kovotojai iš Vilniaus.

65 kg. sv. kat. nenugalima buvo Aušrinė Mažulytė, kuri pademonstravo itin aukštą kovos meistriškumą ir visas savo varžoves įveikė efektyviais kojų smūgiais.

+65 sv. kat. čempione tapo Erika Jokubauskaitė. Ji pirmoje kovoje po stipraus Erikos smūgio ranka varžovė iš Kauno taip ir nesugebėjo tęsti kovos, o finalinėje kovoje Erika palaužė ir komandos draugę Austėją Šalvytę.

Vicečempione sv. kat. iki 55 kg tapo Beatričė Bugenytė. Pirmoje kovoje Beatričė palaužė varžovę iš Kauno, pusfinalio kovoje nugalėjo vilnietę, o finalinėje kovoje tik po pratęsimo teko pripažinti lengvesnės varžovės iš Vilniaus pranašumą.

Vaikinų amžiaus grupėse itin didelė konkurencija buvo visose svorio kategorijose.

Įtikinamai dvi pirmąsias savo kovas laimėjo Edgaras Puškorius, deja pusfinalio kovoje Edgaras nusileido būsimam varžybų nugalėtojui kovotojui iš Šiaulių, tad Edgaras pasipuošė bronzos medaliu.

Sėkmingai varžybas pradėjo savo pirmąsias kovas laimėdami Dovydas Kaubrys, Dmitrij Sekunda, Juozas Tutlys, Aleksandr Kaštalianov, deja jau antrose kovose burtai lėmė labai pajėgius varžovus ir teko nusileisti būsimiems varžybų nugalėtojams.

Pagyrimo žodžių nusipelnė ir garbingai kovoję Dominykas Juškevičius bei Laimonas Šerpytis, kuriems akivaizdi pergalė išsprūdo paskutinėmis kovos sėkundėmis. Taip pat garbingai jau pirmose kovose pralaimėjo Evaldas Galbuogis, Aurelijus Žvaginis, Mantas Petrauskis, Giedrė Grigūnaitė.

„Shodan“ mokyklos auklėtiniai po šių varžybų užsitikrino net 4 kelialapius į Europos čempionatą, o dar du bus galima iškovoti rinktinės stovyklos metu, kurioje ir bus suformuota galutinė nacionalinė rinktinė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder