Shodaniečiai - stipriausia Europos karatė kiokušin jaunučių komanda

Shodaniečiai - stipriausia Europos karatė kiokušin jaunučių komanda

Savaitgalį Lenkijos Kielce mieste vyko Europos jaunučių 14-16m. čempionatas, kuriame Lietuvos rinktinės garbę gynė 7 shodaniečiai. Į šį Europos čempionatą susirinko beveik 200 dalyvių iš 20 Europos šalių. Po atkaklių kovų komandinėje šalių įskaitoje Lietuva tapo stipriausia čempionato rinktine, o labiausiai prie komandinės pergalės prisidėjo shodaniečiai, iškovoję 3 aukso bei vieną sidabro medalį.

Europos čempionu sunkiausiojo svorio kategorijoje +75kg tapo Artūras Kuzminskas, kuris pirmoje kovoje įrodė savo pranašumą prieš lenką Aleksander Konikovski, pusfinalyje po atkaklios kovos laimėjo prieš bulgarą Stoyko Sylyanov, o finale taip pat palaužė kito bulgaro Kaloyan Tashev pasipriešinimą.

Europos čempionu lengviausioje svorio kategorijoje -50kg tapo Edvardas Petrauskas. Pirmoje kovoje shodanietis nugalėjo ukrainietį Petrenko Aleksandr, pusfinalyje įrodė savo pranašumą prieš šeimininką Piotr Barvicki, o finale taip pat po labai atkaklios kovos prieš ukrainietį Anton Khutornenko pratęsimo paskutinėmis sekundėmis efektingu kojos smūgiu pelnė tašką bei Europos čempiono vardą.

Europos čempione merginų svorio kategorijoje +65kg tapo Julija Balčiūtė. Shodanietė pirmoje kovoje įveikė rumunę Kamilą Szikszai, pusfinalyje nepaliko jokių vilčių vengrei Szenge Szakacs, o finale taip pat užtikrintai per pagrindinį laiką įrodė savo pranašumą prieš lenkę Gabrielą Kolendą. Julija pasibaigus varžyboms gavo specialų prizą ir buvo pripažinta geriausia Europos jaunučių čempionato kovotoja tarp visų merginų .

Europos vicečempione merginų svorio kategorijoje -65kg. tapo Guoda Pakalniškytė. Pirmoje kovoje įveikusi kovotoją iš Lenkijos Majka Sandra, shodanietė pusfinalio kovoje įrodė, kad yra stipresnė už vengrę Tiarą Straubinger. Finalinėje kovoje Guodos laukė kita labai pajėgi vengrė Reka Kerekes. Nors kova ir vyko labai apylygiai, bet vengrė paskutine sekunde sugebėjo išplėšti pergalę.

Nedaug iki prizininkų pakylos pritrūko Edvinui Gerasimenko, užėmusiam 5-8 vietą. Edvino kategorija buvo itin konkurencinga, norint tapt čempionu reikėjo laimėt net 5 kovas, kadangi čia varžėsi 18 dalyvių. Shodanietis laimėjo pirmas dvi kovas prieš kovotojus iš Armėnijos ir Ukrainos, bet trečioje kovoje nusileido lenkui.

Sėkmingai Europos čempionate debiutavo Gabrielė Zakaraitė ir Viktorija Kopninaitė. Nors nepavyko laimėti medalių, merginos tikrai garbingai kovojo ir garbingai atstovavo šaliai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder