Savaitgalį Klaipėdoje karaliaus rankinis

Savaitgalį Klaipėdoje karaliaus rankinis

Jau šį savaitgalį į Klaipėdą sugužės geriausios Lietuvos vyrų ir moterų rankinio komandos ir kovos dėl pirmojo 2016 metų trofėjaus - Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės. Taip pat vyks šešiolikmečių merginų, šešiolikmečių vaikinų ir aštuoniolikmečių vaikinų finalinės varžybos. Iš viso šeštadienį ir sekmadienį "Dragūno" rankinio ekipos namų arenoje (Taikos pr. 61A) vyks net devynerios rankinio rungtynės.

LRF moterų ir vyrų finalinio ketverto varžybos Klaipėdoje vyks pirmą kartą per visą istoriją.

Be to, neregėtas įvykis ir tas, jog mūsų miestui atstovaus ne tik vyrų - "Dragūno", bet ir moterų - "Dragūno-Viesulo" ekipos.

Dėl aukso medalių kovos ir trečioji mūsų ekipa - šešiolikmetės merginos.

Klaipėdai - naujos galimybės

"Klaipėdoje yra puiki rankinio mokykla: ugdomas perspektyvus jaunimas, kuris vėliau atstovauja vyrų ekipai. "Dragūno" atstovai jau daugybę metų diktuoja Lietuvos rankinio madas bei nuolat dalyvauja tarptautinėse varžybose. Klaipėdiečiai parodė norą rengti LRF taurės varžybas, pasiūlė geras sąlygas ir federacija priėmė šį pasiūlymą. Mes žinome, kad klaipėdiečiai sugeba suorganizuoti aukšto lygio varžybas", - "Vakarų ekspresui" sakė LRF generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Anot jo, Klaipėda yra viena iš realių pretendenčių 2017 metais organizuoti septyniolikmečių merginų Europos čempionatą.

"Paraiška yra pateikta, laukiame Europos rankinio federacijos sprendimo. Pagal planus, varžybos 2017 metais vyktų "Švyturio" arenoje rugpjūčio mėnesį. Varžybos vyktų šešias dienas", - aiškino LRF generalinis sekretorius.

LRF taurės dalyviai

Vasario 20 dieną (šeštadienį) LRF moterų taurės pusfinalyje nuo 12 val. susitiks favoritėmis vadinamos ekipos - Kauno rajono "HC Garliava SM-CASCADA" ir 2015 metų taurės laimėtojos Kauno "ACME-Žalgirio" rankininkės.

MERGINŲ KOVOS. Pirmąkart LRF taurės finalinio ketverto varžybose dalyvaus Klaipėdos "Dragūno-Viesulo" merginų ekipa (tamsi apranga). Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Tą pačią dieną nuo 14 val. kitame pusfinalyje susigrums Klaipėdos "Dragūno-Viesulo" ir Vilniaus "LEU-Šviesos-Eglės" merginos.

Klaipėdietės turi galimybių prasibrauti į finalą, kadangi pastarąją Vilniaus komandą šį sezoną Klaipėdoje jau nugalėjo (33:29).

Vasario 20 dieną (šeštadienį) vyks ir dvi vyrų pusfinalio dvikovos: nuo 16 val. susitiks Klaipėdos "Dragūnas" ir vieni rimčiausių šio sezono jų konkurentų Alytaus "Almeidos-Stronglaso" rankininkai, nuo 18 val. susikaus Kauno "Granitas-Gaja-Karys" ir HC "Vilnius".

Reikia pabrėžti, kad alytiškiai mąsto tik apie aukščiausius tikslus, kadangi šiemet pasistiprino Lietuvos rinktinės žaidėjais Remigijumi Čepuliu ir Tadu Stankevičiumi.

"Dragūnas" ir "Almeidos-Stronglaso" rankininkai šį sezoną Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate varžėsi 2015 m. gruodžio 9 dieną Alytuje ir tąkart tik po labai įtemptos kovos pergalę rezultatu 22:21 šventė klaipėdiečiai.

Moterų finalinės varžybos vyks vasario 21 dieną (sekmadienį) nuo 15 val., vyrų - nuo 17 val.

Dar prieš tai nuo 10.30 val. vyks šešiolikmečių merginų (varžysis ir klaipėdietės), šešiolikmečių vaikinų ir aštuoniolikmečių vaikinų finalinės varžybos.

Dienos bilietas - vos 2 eurai

Bilietas į visas vienos dienos rungtynes kainuos tiek pat, kiek į vienas "Dragūno" rankinio rungtynes - vos 2 eurus. Bilietus bus galima įsigyti prieš rungtynes renginio vietoje.

"Tiesiog norime, kad klaipėdiečiai galėtų mėgautis rankinio švente", - pabrėžė vienas iš renginio organizatorių klaipėdietis Artūras Juškėnas.

Priminsime, kad 2015 metais LRF finalinio ketverto varžybos vyko Pasvalyje ir tąkart "Dragūno" vyrai finale po nervingos kovos rungtynių pabaigoje rezultatu 26:24 (11:11) palaužė Kauno "Granitą-Gają-Karį".

LRF moterų taurę iškovojo Kauno "ACME-Žalgirio" rankininkės. Jos finale rezultatu 35:27 (17:15) palaužė Vilniaus "EASTCON AG-Tauro-Vilniaus kolegijos" atstoves.

 

"Laukia rimtas mūšis"

Aistis PAŽEMECKAS, "Dragūno" ekipos vartininkas

Kol kas jokių minčių apie finalą nėra. Iš pradžių reikia įveikti pusfinalio barjerą. Kaip sakoma: "Neperšokęs griovio, nesakyk "op". Tikrai negalvojame apie dvejas rungtynes, nes pralaimėjus šeštadienį taurės varžybos būtų baigtos, todėl dabar mūsų visos mintys tik apie pirmąsias rungtynes. Laukia rimtas mūšis ir karštas savaitgalis. Komandoje nuotaikos yra kovinės ir darbinės, tikrai sunkiai ruošiamės taurės varžyboms.

 

 

 

"Viską lems mažos detalės"

Tadas STANKEVIČIUS, buvęs dragūnietis, dabar - "Almeidos-Stronglaso" žaidėjas

Toms ekipoms, kurios pateks į finalą, dėl įtempto tvarkaraščio sėkmės faktorius gali būti labai svarbus. Dvejos rungtynės per dvi dienas tikrai nemažas krūvis, tačiau antrosios rungtynės kažkurioms ekipoms bus finalas, o finale viską gali nulemti ne tik fizinės savybės, bet ir patirtis, tinkamiausių sprendimų priėmimas. Rungtynių baigtį nulemia mažos detales, tad svarbiausia žaidžiant daryti kuo mažiau klaidų. Nuotaikos geros, stengiamės per daug neapkrauti galvų mintimis apie artėjantį savaitgalį. Visi žinome šių rungtynių svarbą, gerai pažįstame varžovus ir bandysime tiesiog žaisti savo žaidimą. Aišku, tikimės teigiamo rezultato.

 

"Ginsime Klaipėdos vardą"

Brigita IVANAUSKAITĖ, geriausia 2015 metų Lietuvos rankininkė, "Dragūno-Viesulo" ekipos žaidėja

Mūsų tikslas yra finalas, tačiau iki jo laukia ilgas kelias. Koncentruojamės į pirmos dienos pergalę, turime daryti tai, ką mokame ir galime, kad patektume į finalą. Žinoma, bus sunku, bet reikia kovoti už Klaipėdos miesto vardą taip, kaip tai daro "Dragūnas". Mūsų komandai yra tekę žaisti dvi rungtynes per dvejas dienas, esame žaidę net kelerias rungtynes per dieną, mums tai nėra naujiena. Visas jėgas atiduosime pirmos dienos rungtynėms, bet jei žaisime ir kitą dieną, nežadame aikštelėje vaikščioti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder