Savaitgalį - 37-ojo Kazimiero Budrio turnyro finalas

Savaitgalį - 37-ojo Kazimiero Budrio turnyro finalas

Gegužės 24-26 dienomis Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) vyks 37-ojo Kazimiero Budrio šeimų krepšinio turnyro finalinės rungtynės. [CITATA] 

Finaliniame etape dalyvaus 8 ekipos, suskirstytos į 2 pogrupius.

Pirmajame pogrupyje varžysis Majerai (Širvintos), Šliogeriai (Kaunas), Bručkai (Gargždai) ir pernykščio turnyro nugalėtojai Kiūpeliai (Klaipėda).

Antrajame pogrupyje - Žukauskai (Šiauliai), Stoniai (Švėkšna), Jucikai (Vainutas) ir Venclauskai (Plungė).

Į finalą patekusios komandos kovojo atrankos turnyruose. Iš viso įvairiuose šalies miestuose dėl kelialapio į finalą varžėsi 32 šeimynos.

"Labai smagu, kad atrankos turnyruose dalyvavo daug naujų komandų. Trys iš jų net tapo nugalėtojomis ir pateko į finalą", - džiaugėsi šeimų krepšinio turnyrų organizatorius Kazimieras Budrys.

Finaliniame etape Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre pertraukėlių ir atidarymo metu šoks Klaipėdos sportinių šokių klubo "Gracija" vaikų kolektyvas (vadovė - Laura Maškova).

Šeima - brangiausias turtas

Kovo viduryje 77-ąjį gimtadienį atšventęs K. Budrys šeimų turnyrus pradėjo rengti 1977 m. Po pirmųjų rungtynių uostamiestyje turnyras greitai tapo respublikinis, vėliau Pabaltijo ir buvusios Sovietų Sąjungos. Šeimų dvikovos taip išpopuliarėjo, kad išplaukė ir į tarptautinius vandenis.

"Šeima yra pats brangiausias turtas ir didžiausia vertybė, ją privalo puoselėti kiekvienas. Dabar pas mus apie tai tik šnekama ir nieko nedaroma. Juk kuo daugiau darnių ir sveikų šeimų gyvens valstybėje, tuo ji bus stipresnė. Viso to galima pasiekti per krepšinį, kuris Lietuvoje taip pat yra vertybė. Jį žaisdamos šeimos tvirtėja, auga jų kolektyviškumas ir pagaliau didėja gimstamumas, ko mums Lietuvoje trūksta. Smagu žiūrėti, kaip mažiausi vaikai krepšinio aikštelėje laksto kartu su vyresniais broliais, seserimis, tėvais, dėdėmis ir net seneliais. O dabar mūsų šeimos dažniausiai susiburia tik per laidotuves", - kodėl kilo mintis rengti būtent šeimų varžybas, atskleidė K. Budrys.

Jam pavyko įgyvendinti dar vieną savo sumanymą - įkurti Lietuvos šeimų krepšinio lygą. Prie šios idėjos įgyvendinimo aktyviai prisidėjo ir olimpinis čempionas Modestas Paulauskas bei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) viceprezidentas Rimantas Cibauskas.

"Kiek galėjome, garsinome šį turnyrą. Jame sklando olimpinė dvasia, o ją kaip niekas kitas, patikėkite, esu patyręs olimpinėse žaidynėse. Turėjome puikią progą varžytis su kitomis šeimų komandomis, būdami aikštelėje su savo broliais, seserimis ir vaikais. Tai yra nuostabu ir unikalu. Tai puikus pavyzdys kitiems", - kartą "Respublikos" priedui "Sporto žmonės" minėjo M. Paulauskas.

Legendinio krepšininko šeima K. Budrio taurę į viršų kėlė net aštuonerius metus iš eilės ir niekam iki šiol nepavyko pagerinti šio rezultato.

37-ojo Kazimiero Budrio šeimos turnyro programa:

Gegužės 24 d. (penktadienis)

17 val. Šliogeriai - Majerai (Širvintos);

18 val. Kiūpeliai (Klaipėda) - Bručkai (Gargždai);

19 val. Iškilmingas turnyro atidarymas;

19.20 val. Stoniai (Švėkšna) - Venclauskasi (Plungė);

20:20 val. Žukauskai (Šiauliai) - Jucikai (Vainutas).

Gegužės 25 d. (šeštadienis)

10 val. Kiūpeliai - Majerai;

10.45 val. Žukauskas - Venclauskai;

11.30 val. Šliogeriai - Bručkai;

12.15 val. Stoniai - Jucikai;

Pietų pertrauka

15 val. Kiūpeliai - Šliogeriai;

15.45 val. Žukauskas - Stoniai;

16.30 val. Venclauskai - Jucikai;

17.15 val. Majerai - Bručkai;

19 val. vakaronė "Švyturio menų doke" (Naujoji uosto g. 3).

Gegužės 26 d. (sekmadienis)

10 val. rungtynės dėl VII-VIII vietų;

11 val. rungtynės dėl V - VI vietų;

12 val. rungtynės dėl III-IV vietų;

13 val. tolimų metimų konkursas "Klaipėdos snaiperis 2013";

14 val. K. Budrio taurės finalas;

15 val. Turnyro uždarymas. Nugalėtojų apdovanojimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder