Šalies sunkiaatlečių pirmenybėse - galybė rekordų

Šalies sunkiaatlečių pirmenybėse - galybė rekordų

Lietuvos sunkiosios atletikos treneris Bronislavas Vyšniauskas 63-iojo gimtadienio proga sulaukė ne tik šiltų sveikinimų, bet ir rekordų šturmo - dvi dienas Klaipėdos centrinio stadiono salėje vykusiose Lietuvos atskirų veiksmų sunkumų kilnojimo vyrų ir moterų pirmenybėse bei tarptautiniame jaunučių iki 15 metų turnyre pagerinti net 32 Lietuvos rekordai.

Šios varžybos buvo generalinė repeticija prieš lapkričio 20-28 dienomis Kipre vyksiančius Europos jaunimo iki 20 m. ir 23 m. čempionatus.

Į šias pirmenybes planuoja vykti vienintelė mergina Aleksandra Stepanova (iki 48 kg) ir keturi Klaipėdos universiteto studentai: Marius Mickevičius (iki 85 kg), Aurimas Didžbalis (iki 94 kg), Algimantas Trajanauskas (iki 105 kg) ir Vincas Šlevinskis (per 105 kg).

Stebino merginos

Mūsų šalies pirmenybėse itin sėkmingai pasirodė Europos jaunimo (iki 20 m.) čempionatui besiruošianti klaipėdietė A. Stepanova.

Svorio iki 48 kg varžybose dalyvavusi atletė net septynis kartus gerino šalies moterų rekordus. Nors A. Stepanova šiame sporte yra gana lengvo svorio, tačiau jai priklauso absoliutūs rekordai tarp visų svorio grupių - rovimo veiksmu ji iškėlė 67 kg, išstūmė 86 kg, o dvikovės rezultatas - 153 kg.

Kita dailiosios lyties atstovė iš Kretingos Viktorija Zapalytė tapo svorio iki 69 kg čempione. Taip pat ji pagerino Lietuvos stūmimo veiksmo rekordą - iškėlė 80 kg sveriančią štangą.

Reikėtų pagirti kitas klaipėdietes mergaites, kurios šiame sporte dar yra naujokės (treniruojasi tik metus ar dvejus), tačiau jau sugebėjo tapti savo svorio grupių nugalėtojomis: Iveta Dubinskaitė (iki 53 kg dvikovėje surinko 123 kg), Kristina Krupelnikova (iki 53 kg, 109 kg), Kamilė Janušaitytė (iki 75 kg, 103 kg), Brigita Jašinskaitė (iki 44 kg, 49 kg).

B. Vyšniauskas pabrėžė, kad tiek nugalėtojų per viena čempionatą klaipėdiečiai dar neturėjo.

Perrašė istoriją

18-metis klaipėdietis Martynas Sasnauskas (iki 69 kg) ne tik tapo čempionu, bet ir pagerino tris suaugusių ir tris jaunimo rekordus. Jis rovimo veiksmu iškėlė 113 kg, išstūmė 144 kg, o dvikovėje surinko 257 kg.

17-metis buvęs šilutiškis Raimondas Trajanauskas (iki 94 kg) pagerino prieš trejus metus pasiektą brolio Algimanto rekordą stūmimo veiksmu - iškėlė 176 kg.

20-metis 122 kg sveriantis Vincas Šlevinskis pasiekė penkis Lietuvos jaunimo iki 20 ir 23 metų rekordus

Vincas kėlė čempionate sunkiausias štangas - rovimo veiksmu iškėlė 170 kg ir išstūmė 205 kg. Tai nauji Lietuvos rekordai.

Jau kurį laiką Klaipėdoje gyvenantis šilutiškis Marius Mickevičius (iki 85 kg) užfiksavo keturis jaunimo rekordus - išrovė 160 kg, išstūmė 186 kg (dvikovės rekordinė suma - 346 kg).

Klaipėdos sunkiaatlečiai pirmą kartą istorijoje vyrų čempionate dvikovėje iškovojo 6 aukso, 6 sidabro ir 3 bronzos medalius, o merginos - 6 aukso, 1 sidabro, 1 bronzos medalius.

Dar kelis jaunių rekordus užfiksavo 17-metis klaipėdietis Evaldas Pupalis (iki 62 kg), dvikovėje iškėlęs 204 kg.

Lietuvos čempionatui sportininkus ruošė Klaipėdos sporto centro treneriai Mantas Žvrblys, Regimantas Narvilas, Arvidas Bušeckas, Stasys Mėčius ir B. Vyšniauskas.

A. Didžbalis - stebėtojas

Šiose pirmenybėse dėl nugaros skausmų negalėjo dalyvauti pasaulio ir Europos jaunimo čempionas Aurimas Didžbalis.

"Pasitempiau nugarą. Reikia pataupyti jėgas Europos čempionatui", - sakė A. Didžbalis.

Pastaruoju metu sunkiosios atletikos varžybose dominuojantis vaikinas visgi turėjo ką veikti - pirmenybėms einant į pabaigą A. Didžbalis išrikiavo sunkiaatlečius į eilę ir visų vardu 63-iojo gimtadienio proga pasveikino savo ugdytoją B. Vyšniauską.

Pasibaigus Lietuvos čempionatui, buvo surengtas jaunučių tarptautinis turnyras tarp Dobilės, Venspilio (Latvija) ir Klaipėdos sunkiaatlečių sporto klubų.

Turnyrą laimėjo klaipėdiečiai. Šiame turnyre itin sėkmingai pasirodė 15-metis Andrius Užkuraitis (iki 77 kg) - tapo ne tik nugalėtoju, bet ir užfiksavo naujus jaunučių Lietuvos rekordus (išrovė 110 kg, išstūmė 131 kg . Dvikovės rezultatas - 241 kg).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder