S. Krupeckaitė prieš 10 metų pramušė ledus

S. Krupeckaitė prieš 10 metų pramušė ledus

Prieš 10 metų, 2010-ųjų gegužės 29-ąją, Simona Krupeckaitė Maskvoje (Rusija) pagerino pasaulio rekordą. Ji Europos taurės varžybų etape 200 m distanciją iš eigos įveikė per 10,793 sek. Lietuvos dviratininkė 0,038 sek. pagerino daugiau nei 17 metų gyvavusį Olgos Sliusarevos planetos rekordą, pasiektą taip pat Maskvoje. 

„Ačiū už priminimą. Labai graži sukaktis, bet tų datų nesureikšminu. Tik prisimenu, kad jaučiau didelį pasididžiavimą.

Tai buvo atlygis už visos komandos darbą ir patvirtinimas, kad esu gera dviratininkė ir einu teisingu keliu, – Lietuvos dviračių sporto federacijos puslapiui pasakojo S. Krupeckaitė. – Tas pasiekimas man nebuvo kaip perkūnas iš giedro dangaus.

Sezonas buvo neblogas, jaučiausi gerai, o dar Maskvos trekas yra vienas „greičiausių“ ne aukštikalnėse esančių trekų, todėl buvome nusiteikę siekti pasaulio rekordo.

Pramušiau ledus, nes ankstesnis rekordas laikėsi labai daug metų ir atrodė nepasiekiamas. Po mano rekordinio važiavimo kitos dviratininkės suprato, kad pagerinti šios rungties pasaulio rekordą įmanoma“.

Praėjus pusantrų metų Olga Panarina pakartojo Simonos pasiektą rekordą, o vėliau planetos rekordą pagerino penkios dviratininkės. Šiuo metu pasaulio rekordas – 10,154 sek. – nuo 2019 metų rugsėjo 4 dienos priklauso kanadietei Kelsey Mitchell.

„Šis rezultatas ir dabar kažkoks kosmosas. Dabartinis rekordas – velniškai greitas, bet man jis atrodo dirbtinis.

Suprantu, kiek įdėta darbo ir pastangų, bet keista, kad tai pasiekia žmogus iš niekur – Kanados dviratininkės svarbiausiose varžybose nebūna tarp lyderių“, – teigė dukart pasaulio ir triskart Europos bei 2019 metų Europos žaidynių čempionė ir ketverių olimpinių žaidynių dalyvė.

S. Krupeckaitė 2009 metų kovo 25 dieną Pruškove (Lenkija) pagerino pasaulio 500 m pavienio starto lenktynių rekordą – 33,296 sek. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder