Rinktinės krepšininkai prakaitą liejo Klaipėdoje

Rinktinės krepšininkai prakaitą liejo Klaipėdoje

Ketvirtadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai rytinę treniruotę surengė Klaipėdoje, LCC Tarptautinio universiteto sporto salėje.

Į pajūrį krepšininkai ir treneriai atvyko trečiadienį vakare, antroji komandos pasiruošimo stovykla čia baigsis liepos 30-ąją. Tą pačią dieną rinktinė keliaus į Šiaulius, kur liepos 31-ąją sužais pirmąsias draugiškas rungtynes su Suomijos krepšininkais.

Pasibaigus rytinei treniruotei mintimis su žurnalistais dalijosi rinktinės kapitonas Robertas Javtokas bei vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Rinktinė smarkiai atjaunėjusi, kaip Jūs tai vertinate?, - paklausėme R. Javtoko

Vertinu gerai. Jaunimas nori savo vietos rinktinėje, nori įrodyti savo meistriškumą. Manau, kad tai išeis į naudą.

Ar jau galite išskirti silpnąsias ir stipriąsias rinktinės vietas?

Kolkas tikrai negalime išskirti stipriųjų ir silpnųjų vietų. Druskininkuose buvom 5 dienas, o ten vyko fizinio pasirengimo treniruotės. Taip pat trūksta pripratimo vienas prie kito. Reikia susižaisti, o tada galima bus kalbėti.

Kaip vertinate naująjį fizinio pasirengimo trenerį?

Fizinio parengimo treneriu esu labai patenkintas. Pažįstu jį iš ankščiau, tad galiu pasakyti, jog jis yra tikras savo srities specialistas.

Daugelis rinktinės narių turėjo ilgus sezonus klubuose. Ar spėjote atsigauti iki treniruočių stovyklos?

Žinot, čia tokia atmosfera, kad atvažiavęs į rinktinę iškart atsigauni. Visi žmonės atvažiavo su noru, užsivedimu. Tokioje atmosferoje iškart pamiršti klubinius sezonus ir ruošiesi tiktai rinktinei.

Esate rinktinės senbūvis. Ar nejaučiate atsokomybės ir pareigos padėti treneriams dirbti su jaunais žaidėjais?

Pareigos ne, bet jaučiu malonumą padėti ar patarti. Jei treneris ar žaidėjas kažko paklausia, paprašo patarimo aš visada pasiruošęs padėti. Krepšinis yra mano gyvenimas, o jeigu jame galiu duoti naudos ne tik sau, bet ir kitiems, tai dar geriau.

Kokių rezultatų tikitės su šiemetine rinktine? Ar manote, kad galite užlipti ant prizinių vietų pakylos?

Aš esu maksimalistas. Atiduosim visas jėgas. Svarbu, kad kovotume. O kaip pasiseks, tai kolkas nenoriu prognozuoti.

***

Rinktinės kapitonui atidavus duoklę žurnalistams, prieš kameras stojo naujasis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra.

Kaip sekasi naujame poste? Latvijos ar Lietuvos krepšininkai labiau klauso Jūsų nurodymų?

Klauso ir tie ir tie, bet be abejonės su Lietuvos rinktine dirbti maloniau. Vis dėlto, tai yra mano šalis, mano tėvynė. Vyrai dirba nuoširdžiai, negailėdamis jėgų.

Ką parodė pirmoji rinktinės stovykla Druskinikuose?

Stovykla buvo gana sunki. Visų pirma dėl to, kad tai buvo pati pradžia. Tačiau aš esu patenkintas ja. Žaidėjų pastangos, koncentracija, užsispyrimas man paliko gerą įspūdį. Žinoma, kol organizmas pripranto prie krūvių nebuvo lengva, bet tai krepšininkams įprasta. Stovyklos pabaiga parodė, jog fizinė žaidėjų būklė smarkiai pagerėjo.

Pirmoji stovykla buvo labiau fizinės būklės gerinimui. Kokio pobūdžio bus pajūrio stovykla?

Fizinio pasiruošimo liniją tęsiame, tačiau šiek tiek keičiasi darbo pobūdis. Šitoj stovykloje į lauką eisim tik kartą. Dabar didinsime jėgą ir greitį. Taip pat pradėsime didelį dėmesį skirti gynybai.

Kada atvyks visi galutiniai kandidatai į Lietuvos rinktinę?

Linas Kleiza prisijungti turėtų sekmadienį,o galutinio sprendimo dėl rezervinės komandos dar neturime. Jie šiandien vakare parskris į Vilnių. Manau per kelias dienas nuspręsim ar verta kviesti, duoti šansą keliems iš rezervinės komandos žaidėjų.

Žinoma, Jūs, norėtumėte, kad trenerio debiutas rinktinėje būtų geras. Kokias vietas prognozuojate Jūsų vadovaujamai rinktinei?

Tikrai nenoriu prognozuoti apie rinktinės vietą čempionate. Mes siekiame čempionato metu pasiekti savo optimaliausią formą. Norėčiau, kad komanda būtų organizuota, nieko nebijotų ir žaistų komandinį žaidimą. O kiekvienas žaidėjui atskirai linkiu sužaisti arti savo galimybių ribų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder