Ričardo Berankio faktorius

Ričardo Berankio faktorius

Lietuvos vyrų teniso rinktinė sėkmingai įveikė pirmąjį Deviso taurės varžybų II grupės Europos-Afrikos zonos barjerą. Tris dienas Šiaulių arenoje vykusiame teniso mače lietuviai 3-2 įveikė varžovus iš Norvegijos ir pateko į antrąjį etapą. „Pagrindinį tikslą pasiekėme. Žinome, kad ir kitais metais žaisime II grupėje, tad dabar galime ramiai ruoštis kitam mačui“, - „Vakaro žinioms“ sakė Lietuvos teniso rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius.

Nors Lietuvos tenisininkai buvo laikomi šio mačo favoritais, norvegai privertė juos šiek tiek pasinervinti. Intrigos liepsnas pakurstė pirmoji Norvegijos komandos raketė 18-metis Viktoras Durasovičius. 460 vietą geriausių pasaulio tenisininkų reitinge užimantis norvegas penktadienį po alinančios 3 val. ir 37 min. trukusios penkių setų kovos 7:5, 3:6, 6:4, 4:6, 7:6 (7-2) įveikė 335 vietą planetos reitinge užimantį Lauryną Grigelį. Po dvikovos 24 metų lietuvis sarkastiškai užsiminė, kad už aktorinius sugebėjimus V.Durasovičius nusipelnė „Oskaro“. Jam pritarė ir R.Mugevičius. „Aš dar prieš mačą sakiau, kad norvegai yra pajėgūs žaidėjai, tad lengvo pasivaikščiojimo su jais nebus. Taip ir nutiko. Aišku, Laurynas turėjo laimėti, bet sėkmė nuo jo nusisuko. Gal kartais jis ir paskubėjo, gal varžovo vaidyba jį išmušė iš vėžių. V.Durasovičius neabejotinai gudravo, nes negali mėšlungio traukiamas žmogus penktame sete bėgioti po aikštelę greičiau nei pirmame. Bet palikime tai V.Durasovičiaus sąžinei. Jis sugebėjo penktą setą baigti pratęsimu, o šioje loterijoje jam priklausė paskutinis žodis“, - teigė R.Mugevičius.

Norvegų viltis sukurti sensaciją į šipulius sudaužė Ričardas Berankis. Pirmoji Lietuvos raketė vos per 1 val. 19 min. 6:2, 6:1, 6:4 nugalėjo 17-metį norvegą Kasperą Rudą (Casper Ruud, 779) ir išlygino rezultatą. 25 metų lietuvis Lietuvos rinktinę traukė visas tris dienas. Šeštadienį R.Berankis su L.Grigeliu dvejetų susitikime 6:2, 7:6 (7-2), 6:1 nugalėjo 17-metį K.Rudą (Casper Ruud) ir 18-metį V.Durasovičių, o užvakar lemiamoje dvikovoje 6:2, 6:1, 6:0 pamokė ir V.Durasovičių. 85 vietą planetos reitinge užimantis R.Berankis aikštelėje užtruko 1 val. 17 min. „Ričardas pademonstravo aukščiausio lygio profesionalumą. Jis buvo maksimaliai susikaupęs, netgi šiek tiek pyktelėjęs. Išėjo, atidirbo ir neleido norvegams net oro įkvėpti“, - lyderio žaidimą apibūdino R.Mugevičius.

Paskutinėje nieko nelėmusioje dvikovoje Lukas Mugevičius (742) 3:6, 3:6 pralaimėjo K.Rudui, bet Lietuvos rinktinė 3-2 nugalėjo norvegus ir pateko į kitą etapą. Kitame etape Lietuvos rinktinė žais su Pietų Afrikos Respublikos komanda. Ji savaitgalį namie 5-0 nugalėjo Liuksemburgo ekipą. Dvikova su PAR tenisininkais liepos 15-17 dienomis vyks Lietuvoje.

Lietuva ir PAR kovojo ir 2014 m. Tada II grupės antrose rungtynėse lietuviai svečiuose laimėjo 3-2. Tačiau šį kartą pergalės vizija ne tokia ryški, nes nėra aišku, ar Lietuvos rinktinei galės padėti R.Berankis. „Ričardas turi puikias galimybes patekti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, ir aš jam nuoširdžiai to linkiu. Jei jis pasieks šį tikslą, artimiausiame Deviso taurės mače jo nepamatysime“, - pareiškė R.Mugevičius.

Statistika

Penktadienis

Laurynas Grigelis - Viktoras Durasovičius 5:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:7 (2-7)

Ričardas Berankis - Kasperas Rudas 6:2, 6:1, 6:4

Šeštadienis

Ričardas Berankis/Laurynas Grigelis - Viktoras Durasovičius/Kasperas Rudas 6:2, 7:6 (7:2), 6:1

Sekmadienis

Ričardas Berankis - Viktoras Durasovičius 6:2, 6:1, 6:0

Lukas Mugevičius - Kasperas Rudas 3:6, 3:6

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder