Ričardas Berankis pirmajame "Australian Open" rate pralaimėjo 56-ajai pasaulio raketei

Ričardas Berankis pirmajame "Australian Open" rate pralaimėjo 56-ajai pasaulio raketei

Lietuvis Ričardas Berankis Melburne vyksiančio atvirojo Australijos teniso čempionato ("Australian Open"), kurio prizų fondą sudaro 33 mln. Australijos dolerių, vyrų vienetų varžybų pirmajame rate pirmadienį 5:7, 5:7, 2:6 pralaimėjo 56-ajai pasaulio raketei 25-erių metų ukrainiečiui Aleksandrui Dolgopolovui.

Mačas truko 2 val. 3 min.

23-ejų metų Lietuvos tenisininkas, kuris pasaulio reitinge užima 128-ąją vietą, atliko 10 neatremiamų padavimų, o jo varžovas - septynis.

Pirmajame ir antrajame setuose R. Berankis pirmavo 5:4, tačiau leido varžovui laimėti tris geimus iš eilės ir švęsti pergalę. Trečiajame sete lietuvis ukrainiečiui rimčiau nepasipriešino. Mūsų šalies atstovas atsiliko 0:3, 1:4 ir pralaimėjo setą 2:6.

Už dalyvavimą pagrindinėse varžybose R. Berankiui atiteko 10 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų ir 3600 Australijos dolerių (apie 8200 litų) premija.

R. Berankis į pagrindines varžybas pateko po atrankos turnyro, kuriame nugalėjo tris varžovus iš Italijos, Brazilijos ir Slovakijos. Įveikęs atrankos barjerą, lietuvis pelnė 25 reitingo taškus.

R. Berankis 2011 ir 2013 metais pagrindinėse "Australian Open" varžybose nukeliavo iki trečiojo rato, o 2012-aisiais neįveikė atrankos barjero.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder