Renaldas Seibutis: „Nerimo yra, tačiau turime susikaupti ir bandyti įveikti šį barjerą“

Renaldas Seibutis: „Nerimo yra, tačiau turime susikaupti ir bandyti įveikti šį barjerą“

„Dabar svarbiausia susikoncentruoti, nusiteikti rimtam mūšiui ir kautis dėl kiekvieno taškelio, dėl kiekvieno aikštės centimetro. Į kiekvieną atkrintamųjų rungtynių serijos dvikovą turime eiti nusiteikę lyg į paskutinį mūšį. Tik tokiu keliu galime prasibrauti į LKL pusfinalį ir tęsti kovą dėl čempionato medalių“, – bcneptunas.lt sakė vienas labiausiai patyrusių Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjų Renaldas Seibutis.

Jis supranta, kad penktadienį nuo 18.50 val. Klaipėdoje vyksiančios pirmosios „Neptūno“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ketvirtfinalio iki trijų pergalių serijos rungtynės – labai svarbios psichologiškai.

„Turime aikštės pranašumą ir privalome jį išnaudoti. Kas laimės pirmąsias serijos rungtynes, tas įgaus daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Atkrintamosiose viskas prasideda iš naujo. Čia jau reikia pamiršti, kas buvo reguliariajame sezone. Tai etapas, kai labai svarbi žaidėjų psichologija ir tai, kaip pavyks susitvarkyti su jauduliu. Į dvikovą stoja dvi komandos ir viskas prasideda nuo nulio“, – aiškino R. Seibutis.

Šis 32 metų krepšininkas puikiai žino, ką reiškia atkrintamosios varžybos ir jose patiriamas pergalės skonis.

Šventojoje gimęs ir augęs krepšininkas per savo karjerą rungtyniavo puikiai Europoje žinomuose klubuose – Pirėjo „Olympiakos“, Bilbao „Basket“, Stambulo „Daruššafaka“, Kauno „Žalgiryje“, su kuriuo triskart džiaugėsi Lietuvos čempionų titulais.

Karjerą R. Seibutis 2002-2003 m. pradėjo Palangos „Naglio“ ekipoje. Būtent šiame Lietuvos atostogų sostine vadinamame miestelyje jis baigė krepšinio mokyklą, o 2005 m. pasaulio čempionate (iki 21 metų) gynėjas pataikė lemiamus baudos metimus, atnešusius Lietuvai planetos pirmenybių auksą. Renaldas buvo pripažintas naudingiausiu šio čempionato žaidėju (MVP).

Eurolygos, Europos ir pasaulio čempionato bei olimpinių žaidynių kovų užgrūdintas krepšininkas su Lietuvos rinktine yra iškovojęs net 3 medalius. 2010 m. R.Seibutis iškovojo planetos pirmenybių bronzą, o 2013 ir 2015 m. džiaugėsi Europos čempionato sidabru.

Gynėjas prieš 11 metų, 2007-aisiais, NBA naujokų biržoje buvo pašauktas Dalaso „Mavericks“ klubo. Renaldas tapo 9-uoju Lietuvos krepšininku kada nors pašauktu NBA naujokų biržoje.

2007 m. dalyvavo NBA Vasaros lygoje kur atstovavo jį pašaukusiai Dalaso komandai. Per 5 rungtynes lietuvis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 13 minučių ir pelnydavo po 6 taškus.

Renaldai, „Neptūnas“ LKL reguliariajame čempionate su 25 pergalėmis ir 11 pralaimėjimų užėmė trečiąją vietą. Kaip vertinate reguliariajame čempionate atliktą komandos darbą?

Šis reguliarusis sezonas buvo labai sunkus, tad po visko, ką teko patirti, trečia vieta nėra blogas rezultatas. Tačiau dabar viską reikia pamiršti ir kilti į svarbiausias sezono kovas. Suprantame, kad niekam nebeįdomu kas buvo – visi žiūri į priekį ir mąsto, kas bus toliau.

Kai 2017 metų vasarą pasirašėte sutartį su „Neptūnu“, buvo skeptikų, kurie teigė, kad po gana blankaus sezono Kauno „Žalgiryje“, vargu ar daug padėsite Klaipėdos komandai. Tačiau savo puikiu darbu ir patirtimi įrodėte, kad galite būti komandos lyderiu ir net pretenduojate į LKL MVP titulą. Užteks energijos ir jėgų atkrintamosioms kovoms?

Laikas parodys. Man visada norisi žaisti geriau ir labiau padėti savo komandai. Visi komandos nariai turi taip mąstyti ir bandyti kuo labiau išnaudoti savo stipriąsias puses, stengtis kuo daugiau padėti savo komandai. Esame komanda, tad yra svarbu komandinis darbas. Atkrintamosiose varžybose daug ką lemia smulkios detalės, tad turime susitelkti ir stengtis kuo geriau įgyvendinti trenerių paruoštą planą.

Klaipėdos „Neptūnas“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ šį sezoną kovėsi keturis kartus. Tris pergales iškovojo Klaipėdos komanda (97:91, 92:86 ir 90:71) bei kartą pasvaliečiai (87:83). Tačiau trys iš keturių rungtynių baigėsi vos 4-6 taškų skirtumu.  Ką galite pasakyti apie ketvirtfinalio varžovą – Pasvalio „Pieno žvaigždes“? 

Patys matėte, kad reguliariajame sezone su jais turėjome daug vargo. Buvo net rungtynės, kai atsilikinėjome 20 taškų skirtumu, tačiau sugebėjome grįžti į rungtynes ir net laimėti. Tačiau teko daug vargti. Manau, „Pieno žvaigždės“ džiaugiasi, kad ketvirtfinalyje gavo mus. Pasvalio krepšininkai – pavojingi varžovai. Nedrįsčiau teigti, kad mes esame kažkokie šios dvikovos favoritai. Mes paskutiniu metu nežaidžiame taip, kaip turėtume. Jei sakyčiau, kad prieš ketvirtfinalį esame ramūs – meluočiau. Nerimo yra, tačiau turime susikaupti ir bandyti įveikti šį barjerą.

Kaip vyksta pasiruošimas ketvirtfinaliui?

Lyg ir viskas gerai. Nesklandumų nėra. Viskas vyksta pagal planą.

Po klajonių Graikijoje, Ispanijoje, Turkijoje, vėliau Vilniuje ir Kaune vėl žaidžiate ir gyvenate savo gimtajame pajūryje. Koks jausmas grįžti į namus ir atstovauti būtent savo regiono komandai? 

Išties geras jausmas. Namai yra namai ir visada ča gera būti. Džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie savo aplinkos, prie savo regiono komandos.

Tėvai ir šeima tikriausiai yra nuolatiniai „Neptūno“ rungtynių žiūrovai ir sirgaliai? Ar dažnai pasitaiko, kad artimieji po gerų rungtynių pagiria, o galbūt po prastesnių rungtynių paguodžia ar net pateikia savo patarimus?

Oi, šeima nuolat eina į rungtynes ir palaiko. Be jų būtų sunku. Didžiausias patarėjas ir mano žaidimo vertintojas yra vyresnėlis sūnus Domantas. Jis nuolat vertina mano žaidimą ir po rungtynių viską tiesiai šviesiai išsako (juokiasi. Autor. past.).

Kaip leidžiate laisvalaikį? Dažnai nuvykstate prie jūros?

Prie jūros gyvename, tad kai tik geras oras, su šeima būname gamtoje prie jūros. O kaip gi kitaip, nuodėmė būtų nesimėgauti jūra, kai šalia gyveni.

Klaipėdos „Neptūno“ sirgaliai jau kelerius metus yra tarp aktyviausių LKL čempionate, o „Švyturio“ arena – tarp lankomiausių per krepšinio rungtynes. Ką galite pasakyti apie „Neptūno“ sirgalius? 

Patys faktai ir skaičiai kalba už save. Labai tikiuosi, kad ir toliau „Neptūno“ sirgalių skaičius augs, kad jie taip ir toliau nuoširdžiai palaikys savo miesto komandą. Sirgaliai turi suprasti, kad šis sezonas mums – tikrai ne iš lengvųjų, buvo visko: ir praradimų, ir sunkumų, tačiau išlikome konkurencingi ir tvirti. Turime ir toliau visi kartu susitelkti ir bandyti kuo geriau pabaigti šį sezoną. Naudodamasis proga, noriu pakviesti visus krepšinio sirgalius palaikyti mus atkrintamosiose kovose. Ateikite visi penktadienį į „Švyturio“ areną ir kartu siekime pergalės. Mums jūsų palaikymas – labai svarbus.

Informacija

Pirmosios „Neptūno“ ir „Pieno žvaigždžių“ ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynės vyks gegužės 11 dieną (penktadienį) 18.50 val. „Švyturio“ arenoje, antrosios rungtynės – gegužės 14 dieną (pirmadienį) Pasvalyje, trečiosios – gegužės 19 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje.

Jei reikės ketvirtųjų ir penktųjų serijos rungtynių, jos atitinkamai vyks gegužės 22 dieną (antradienį) ir 24 dieną (ketvirtadienį).

Klaipėdiečiai reguliariajame čempionate iš viso iškovojo 25 pergales ir patyrė 11 pralaimėjimų bei turnyro lentelėje liko treti. Pasvaliečiai su 14 pergalių ir 22 pralaimėjimais liko šešti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder