Remigijui Lupeikiui - 50 metų!

Remigijui Lupeikiui - 50 metų!

Šiandien gražų 50-ies metų jubiliejų mini 1995 metų pasaulio dviračių sporto vicečempionas, geriausias tų metų Lietuvos sportininkas, trijų olimpinių žaidynių dalyvis klaipėdietis Remigijus Lupeikis.

"Gimtadienius visada paminime su draugais. Tą pačią dieną, tik skirtingais metais, yra gimęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, žurnalistas Darius Čiužauskas, tad kieno tais metais būna apvalus skaičius, pas tą ir švenčiame. Tokia jau tradicija", - "Vakarų ekspresui" sakė jubiliatas R. Lupeikis.

Anot jo, nors šiemet jam ir priklausytų audringai švęsti gimtadienį, tačiau kol kas apie tai jis nemąsto.

"Šiuo metu gyvenime yra ir svarbesnių dalykų. Taip jau susiklostė, kad prieš ketverius metus atšventėme mano penkiasdešimtmetį (juokiasi. - Aut. past.). "Vikipedijoj" buvo supainiota mano gimimo data, buvo parašyta, kad gimiau 1964, o ne 1968 metais. Tad prieš ketverius metus draugai sveikino ir juokėsi - štai švenčiame penkiasdešimtmetį. Tada išties buvo linksmas vakarėlis - vienas pažįstamas pramiegojo skrydį į Kiniją, kitas - į Maskvą. Norėjome ramiai, o išėjo kaip visada", - šypsodamasis ketverių metų istoriją prisiminė R. Lupeikis.

Buvęs Lietuvos dviratininkas, treko ir plento lenktynininkas, baigęs profesionalo dviratininko karjerą, pasuko į verslą - jau daugiau nei dešimtmetį teikia maitinimo paslaugas.

R. Lupeikis gimė ir iki 16 metų gyveno Utenoje, o vėliau buvo pakviestas treniruotis į Klaipėdą, kur tuo metu buvo dviračių sporto centras.

"Nuo to laiko su trumpomis pertraukomis, kai sportinę karjerą tęsiau užsienio komandose, gyvenu Klaipėdoje ir save vadinu klaipėdiečiu. Man Klaipėdos miestas patiko iškart, kai tik čia atvykau", - sakė R. Lupeikis.

1986 metais, tik baigęs vidurinę mokyklą, tapo pasaulio jaunimo čempionu (4 km komandinėse treko persekiojimo lenktynėse). Tais metais R. Lupeikiui buvo suteiktas TSRS tarptautinės klasės dviračių sporto meistro vardas. Pirmasis jo treneris Utenoje - Vilius Jankauskas. Vliau jis treniravosi Klaipėdos olimpinio rengimo centre (1984-1994 m.), Lietuvos olimpiniame sporto centre (1995-1997 m.).

Prie svarbesnių jo laimėjimų galime priskirti 1988 metais laimėtą TSRS čempiono titulą (4 km persekiojimo lenktynėse treke) ir 1995 metais Kolumbijoje iškovotą pasaulio treko čempionato grupinių lenktynių sidabro medalį.

1996 m. Atlantos ir 2000 m. Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse R. Lupeikis dalyvavo kaip treko ir plento rinktinės sportininkas, o 2004 m. Atėnuose kaip Lietuvos vyrų treko rinktinės treneris.

1995 metais už nuopelnus Lietuvos sportui apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinu ir išrinktas geriausiu Lietuvos sportininku. Jis savo trofėjų kolekcijoje turi tais metais pagamintą "Šaulio" skulptūrą, kuri anksčiau būdavo įteikiama geriausiems šalies sportininkams.

"Laikau šią skulptūrą ant indaujos matomoje vietoje. Tai garbingas apdovanojimas", - sakė jubiliatas.

Pasiteiravus, ar sulaukęs pusamžio, dar mina dviračio pedalus, R. Lupeikis atsakė: "Pasakysiu atvirai, gana retai išsitraukiu dviratį. Kartais su draugais numiname į Palangą ir atgal, nedideliu greičiu, tiesiog savo malonumui. Bent kartą metuose turime tokią tradiciją - numinti iki Palangos, vėliau pasikaitinti pirtelėje, tad jos nelaužome."

Prakalbus apie geriausią gimtadienio dovaną, R. Lupeikis nė kiek nemąstęs teigė: "Geriausia dovana - gera sveikata. Kol kas ja nesiskundžiu. Kad taip būtų visada - būtų geriausia dovana."

ISTORIJA. Vienas iš svarbiausių Remigijaus Lupeikio pasiekimų - 1995 metais Kolumbijoje iškovotas pasaulio treko čempionato grupinių lenktynių sidabro medalis.

Klaipėdos sportininkų namų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder