Rekordinis R. Berankio skrydis nutrūko nepasiekus „US Open“ aštuntfinalio

Rekordinis R. Berankio skrydis nutrūko nepasiekus „US Open“ aštuntfinalio

Pajėgiausiam Lietuvos tenisininkui Rričardui Berankiui (ATP-65) nepavyko pirmą kartą karjeroje prasibrauti į „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro pajėgiausiųjų šešioliktuką.

Penktadienio vakarą Niujorke atvirojo JAV teniso čempionato („US Open“) trečiajame rate lietuvis 4:6, 3:6, 2:6 pralaimėjo 29-erių Ispanijos tenisininkui Pablo Carreno-Bustai (ATP-27).

„US Open“ turnyre 30-metis R. Berankis žaidė dvyliktą kartą ir šiųmetis pasirodymas buvo sėkmingiausias iš visų. Iki tol per 11 bandymų lietuvis buvo keturis sykius įveikęs pirmąjį ratą, bet nė karto nelaimėjo antrajame.

Šių metų čempionate pirmame rate lietuvis 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, 6:4 nugalėjo Italijos atstovą Federico Gaio (ATP-132), antrajame mūsiškis 7:5, 6:2, 1:6, 7:6 (7:1) įveikė amerikietį Steve‘ą Johnsoną (ATP-64), taip pasiekdamas asmeninį rekordą „US Open“ turnyruose.

Patekęs į trečią ratą Lietuvos tenisininkas užsitikrino 163 tūkst. JAV dolerių premiją.

Įdomu, kad kelią į tolesnį „US Open“ varžybų etapą R. Berankiui antrus metus iš eilės užkirto tas pats P. Carreno-Busta, kuris kadaise buvo pirmo dešimtuko tenisininkas ir už mūsiškį yra aukštesnis 13 centimetrų. 2019-aisiais lietuvis šiam ispanui pralaimėjo antrajame rate 4:6, 7:6 (7:3), 2:6, 0:6.

Iki šių metų „Didžiojo kirčio“ serijos turnyruose į trečiąjį varžybų ratą R. Berankis buvo patekęs tik du kartus, tai nutiko Australijos atvirajame teniso čempionate („Australian Open“) 2011 ir 2013 metais.

    

Pablo Carreno-Busta © SCANPIX

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder