R. Butautas: mūsų tikslas yra išklausyti trenerių problemas ir padėti jas išspręsti

R. Butautas: mūsų tikslas yra išklausyti trenerių problemas ir padėti jas išspręsti

Penktadienį vaizdo konferencijos būdu vyko Lietuvos krepšinio federacijos Meistriškumo komisijos posėdis, kurio metu buvo svarstomi Lietuvos moksleivių krepšinio lygos taisyklių pakeitimai bei pasiūlymai tolimesniam čempionatų vykdymui.

Posėdžio metu buvo apžvelgta jau priimtų taisyklių nauda ir aptarti galimi ateities taisyklių pakeitimai. Išklausius komisijos narių nuomonę daliai klausimų buvo pritarta, o dalis buvo atidėta išsamesnei diskusijai artimiausiame posėdyje.

„Šiandien įvyko pirmasis LKF Meistriškumo komisijos posėdis šiame sezone. Džiaugiamės, kad dalyvavo beveik visi komisijos nariai. Buvo diskutuojama įvairiais, mūsų treneriams aktualiais klausimais.

Vienas iš tokių klausimų – apribojimų ir taisyklių įtaka jaunųjų krepšininkų žaidimų tobulinimui. Galime pasidžiaugti, kad tendencijos yra teigiamos, rezultatai galbūt ateis vėliau, tačiau matome teigiamus poslinkius. Tą pažymėjo daugelis komisijos narių.

Diskusijos buvo ilgos, manau, kad tai yra vaisingos diskusijos. Mūsų tikslas yra išklausyti trenerių bėdas, problemas ir padėti jas išspręsti. LKF apsiima atstovauti Lietuvos krepšinio trenerius visose instancijose, taip pat ir Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje.

Ypatingai sprendžiant tokius klausimus kaip kategorijos, tarifikacijos ir kitus. Kviečiame aktyviai dalyvauti federacijos veikloje visus trenerius, visų lygių trenerius. Norime turėti grįžtamąjį ryšį.

Stengsimės jiems padėti, todėl turime žinoti problemas iš pirmų lūpų ir tikimės, kad mūsų bendradarbiavimas bus vaisingas ir duos teigiamus rezultatus“, – po posėdžio sakė LKF Meistriškumo komisijos pirmininkas Ramūnas Butautas.

Prieš tris metus MKL, siekdama skirti didesnį dėmesį į jaunų žaidėjų ir trenerių meistriškumą, papildė nuostatas kai kuriais taisyklių pakeitimais. Jais buvo siekiama mažiau akcentuoti taktinius aspektus pradiniame rengimo etape ir daugiau investuoti į individualius gebėjimus.

Siekdama tinkamai atstovauti krepšinio trenerių interesus, Lietuvos krepšinio federacija kviečia trenerius teikti savo pasiūlymus ir pastebėjimus elektroniniu paštu [email protected]

LKF Meistriškumo komisijos sudėtis: Ramūnas Butautas, Darius Maskoliūnas, Antanas Sireika, Dalius Lubys, Vladas Garastas, Irmantas Birbalas, Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, Lina Brazdeikytė, Giedrius Gustas, Donatas Slanina, Aurimas Bikulčis, Gintautas Žibūda, Regimantas Juška, Rolandas Radvila, Steponas Kairys, Vydas Gedvilas, Gintautas Regina, Saulius Momkauskas, Vilius Stanišauskas, Alfredas Kaniava, Dainius Čiuprinskas, Tomas Purlys, Žydrūnas Valuckis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder