Prieš pasaulio čempionatą - generalinė repeticija Klaipėdoje

Prieš pasaulio čempionatą - generalinė repeticija Klaipėdoje

Lietuvos meninės gimnastikos jaunimo rinktinė, tarp kurių yra ir dvi Klaipėdos "Viesulo" sporto centro auklėtinės - Maja Gaiduk ir Paulina Jocytė, intensyviai ruošiasi liepos 17 dieną Maskvoje (Rusija) prasidėsiančiam pasaulio meninės gimnastikos čempionatui. Rinktinės narės Klaipėdoje surengė dvi savaites trukusią treniruočių stovyklą ir galiausiai Klaipėdos publikos akivaizdoje pademonstravo programą, kurią parengė pasaulio čempionatui.

Į Pilies gatvėje esančią sporto salę susirinkusi gana gausi publika buvo emocinga - plojo ir šūksniais palaikė lietuvaites. Apie generalinę repeticiją prieš pasaulio čempionatą treneriai paskelbė "Facebooke", tad susirinko išties daug žmonių.

Jaudulį atlaikė

Lietuvos rinktinės meninės gimnastikos vyriausioji trenerė, šios sporto šakos Lietuvos federacijos viceprezidentė, praeityje pati buvusi legendine gimnaste, Europos čempionė Dalia Kutkaitė, sulaukusi tokio palaikymo, Klaipėdos publikai net pabrėžė: "Reikėtų jus visus vežtis į pasaulio čempionatą, tada atmosfera būtų nuostabi. Toks palaikymas jaunoms mūsų gimnastėms - įkvepiantis."

Išties Lietuvos rinktinės narės jautėsi taip, lyg programą atliktų teisėjų komisijai. Lietuvos meninės gimnastikos treneriai, choreografai ir teisėjai fiksavo menkiausias klaideles ir jų pasirodymą vertino balais.

"Norėjome pasitikrinti jėgas, kaip mergaitės patobulėjo, kaip jaučiasi prieš žiūrovus. Dar turime dvi savaites, dar reikia padirbėti, patobulėti. Labai gerai, kad pabandėme visa tai prieš žiūrovus. Tai labai svarbu. Norėjome sudaryti sąlygas, kuo labiau panašias į pasaulio čempionatą. Džiugu, kad merginos pakankamai neblogai susitvarkė su jauduliu ir nervais", - teigė D. Kutkaitė.

Pasiteiravus, kokių rezultatų tikimasi iš pasaulio čempionato, Lietuvos rinktinės vyr. trenerė nevyniojo žodžių į vatą: "Iš čempionato tikimės kuo geresnio pasirodymo. Po sėkmingo starto Europos čempionate Baku, kur patekome į du finalus, norėtųsi išlaikyti tą lygį. Tikimės bent vienam pratime patekti į finalą. Žinoma, pasaulio čempionate bus daugiau komandų ir konkurencija bus didesnė."

Aukojasi dėl svajonės

Pasaulio čempionate, be minėtų klaipėdiečių, dar dalyvaus trys kaunietės - Eva Dovidonytė, Emilė Tarnauskaitė, Patricija Kilijonaitė ir vilnietės Gabija Cicėnaitė ir Fausta Šastokaitė.

M. Gaiduk (pratimas su kamuoliu ir kuokelėmis) ir F. Šastokaitė (su šokdyne ir kaspinu) dalyvaus individualiose rungtyse, o likusios narės - grupinėse varžybose (su lankais, pratimas su kaspinu).

"Aš treniruojuosi du kartus per dieną po septynias valandas: pirma treniruotė trunka keturias valandos, antra - tris valandas. Žinoma, labai pavargstu, bet turiu svajonę ir nenoriu nuvilti savo trenerių, draugų. Aš noriu tapti gimnaste, kuri ateityje olimpinėse žaidynėse atstovaus Lietuvai", - kalbėjo Klaipėdos "Viesulo" sporto trenerės Viktorijos Bagrijevos-Petrovos auklėtinė M. Gaiduk.

Tuo, kad pateko į Lietuvos rinktinę patenkinta buvo ir M. Gaiduk treniruočių draugė klaipėdietė P. Jocytė.

"Intensyviai treniruojamės, tačiau vasaros tikrai negaila, nes žinau, kad dalyvausiu pasaulio čempionate. Tai labai motyvuoja ir įkvepia stengtis. Atiduosiu visas jėgas, nes kitos tokios galimybės gali ir nebūti", - pabrėžė P. Jocytė.

Į pasaulio čempionatą kartu su Lietuvos rinktine vyks trenerių komanda - Aldutė Giriūnienė (pagrindinė šių kompozicijų kūrėja ir statytoja), choreografė Nadežda Zelenskaja ir tarptautinės kategorijos teisėja klaipėdietė Valentina Bagrijeva. Ji teisėjaus šiose pirmenybėse.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder