Prieš LKL pusfinalį - palanki "Neptūnui" prognozė

Prieš LKL pusfinalį - palanki "Neptūnui" prognozė

Šiandien 18.50 val. Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje, Lietuvos krepšinio lygos iki dviejų pergalių seriją pradės Klaipėdos "Neptūnas" ir Vilniaus "Rytas". "Vakarų ekspresas" nusprendė apie pusfinalio seriją pasikalbėti ir prognozes išgirsti iš žinomo krepšinio specialisto Modesto Paulausko lūpų.

M. Paulauskas - vienas tituluočiausių Lietuvos krepšininkų, savo trofėjų kolekcijoje turintis olimpinį, pasaulio ir Europos čempionatų aukso medalius.

Sirgaliai užkurs pirtį

"Nors man dažnai nesiseka su prognozėmis, tačiau ryžčiausi spėti, kad šįkart pusfinalio seriją laimės "Neptūnas". Manau, kad šios serijos nugalėtoją lems pirmųjų rungtynių pergalė. Kadangi "Neptūnas" pirmąsias rungtynes žaidžia namuose, spėčiau, kad jie jas laimės ir galiausiai iškovos kelialapį į finalą. Serija gali baigtis 2:1 ar net 2:0", - prognozavo vienas tituluočiausių Lietuvos krepšininkų M. Paulauskas.

Anot jo, tiek "Neptūnas", tiek "Rytas" - panašaus pajėgumo komandos.

"Abi ekipos turi būrį gerų žaidėjų, tačiau neptūniečių atsarginio suolelio žaidėjai rungtyniauja sėkmingiau, labiau prisideda prie pergalių. Tai ir gali lemti "Neptūno" sėkmę. Kita vertus, šioje serijoje nugalėtoją lems dešimtys smulkių detalių", - samprotavo M. Paulauskas.

Jo teigimu, daug ką lems kaip, rungtyniaudami pirmose rungtynėse Klaipėdoje, su jauduliu susitvarkys "Ryto" ekipos klaipėdiečiai - Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas.

"Jie "Ryto" ekipoje atlieka labai svarbų vaidmenį. Jei jie rungtyniaudami gimtojoje Klaipėdoje nesutriks, tada "Neptūnui" bus labai sunku", - teigė M. Paulauskas.

Jis puikiai žino, kokie triukšmingi ir ištikimi yra Klaipėdos krepšinio sirgaliai.

"Ne kartą teko stebėti "Neptūno" rungtynes, ausyse nuo sirgalių keliamo triukšmo tiesiog zvimbia. Varžovams būna sunku. Nors, kita vertus, tiek "Ryto", tiek "Neptūno" krepšininkai prie panašių situacijų yra pripratę ir tuo jų nepagąsdinsi ir lengvai neišmuši iš vėžių. Tai puikiai žinau iš savo krepšinio žaidėjo patirties, - teigė M. Paulauskas.

Pakartos istoriją?

"Neptūnas" LKL pusfinalyje kausis jau septintus metus iš eilės. Prieš trejus metus "Neptūnas" LKL pusfinalio serijoje buvo nugalėjęs tuometinį Vilniaus "Lietuvos rytą". Tai įvyko 2015-2016 metų sezoną, kai pusfinalio serija buvo laimėta 3:2.

Tuomet klaipėdiečiai "Lietuvos ryto" ekipą parbloškė jau pirmose pusfinalio serijos rungtynėse Vilniuje (83:71). Negana to, neptūniečiai laimėjo ir antrąsias serijos rungtynes Klaipėdoje (70:68). Vėliau vilniečiai sukūrė intrigą, po itin atkaklių kovų laimėdami dvejas iš eilės rungtynes (Vilniuje - 66:64, Klaipėdoje - 74:73) ir išlygindami serijos rezultatą - 2:2.

Jau daugelis krepšinio ekspertų teigė, kad Vilniuje pergalę švęs "Lietuvos rytas" ir neptūniečiams teikė mažai vilčių. Visgi klaipėdiečiai parodė puikų kovotojų charakterį, valią bei užsispyrimą ir sugebėjo lemiamose pusfinalio serijos rungtynėse parklupdyti "Lietuvos rytą" (73:72) ne bet kur, o jų pačių tvirtovėje.

Tai buvo itin saldi ir kone labiausiai per visą LKL istoriją įsimintina "Neptūno" pergalė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder