Prieš KMT finalo ketvertą - "Neptūno" repeticija su dzūkais

Prieš KMT finalo ketvertą - "Neptūno" repeticija su dzūkais

Šiandien 19 val. "Švyturio" arenoje Klaipėdos "Neptūnas" Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovoje susitiks su svečiais iš Alytaus - "Dzūkijos" ekipa. Rungtynes tiesiogiai iš Klaipėdos transliuos "Delfi" TV.

Tai "Neptūnui" bus tarsi generalinė repeticija prieš "Citadele" Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketverto varžybas, kurios vyks vasario 13-14 dienomis Panevėžyje.

Pusfinalyje - kova su "Žalgiriu"

"Neptūnui" KMT taurės pusfinalyje teks kautis su turnyro favoritu - Kauno "Žalgiriu" (vasario 13 d. 16.30 val.). Kitame pusfinalyje susitiks Panevėžio "Lietkabelio" ir Utenos "Juventus" (vasario 13 d. 14 val.).

Vasario 14-ąją (sekmadienį) pirmieji ant parketo žengs pusfinalių pralaimėtojai. Susitikimas dėl trečiosios vietos prasidės 14.45 val. Galiausiai turnyrą vainikuos didysis finalas. Dviejų stipriausių KMT komandų akistata - 17.50 val.

Visas KMT finalo ketverto kovas tiesiogiai transliuos LRT televizija ir "Delfi" TV.

Prapliupo tritaškiais

Nors "Neptūnas" pastaruoju metu yra kamuojamas traumų, tačiau praėjusį savaitgalį Klaipėdoje sugebėjo sužaisti rezultatyviausias sezono rungtynes ir rezultatu 99:93 (20:28, 29:17, 20:21, 30:27) palaužti Pasvalio "Pieno žvaigždes".

Pasvalio ekipą "Neptūnas" šį sezoną nugalėjo jau trečią kartą.

"Malonu buvo laimėti namuose, mūsų nusiteikimas buvo kovinis. Kažkiek pavyko išpildyti planą, bet dėl klaidų vėl neapsėjome be duobių. Pagrindinė pergalės priežastis - neblogai pataikėme iš trijų taškų zonos. Mes retai pataikome 58 procentus metimų. Tai džiugina. Kova buvo gera, Pasvalys irgi gerai kovojo", - po pergalės sakė "Neptūno" vyr. treneris Tomas Gaidamavičius.

Šioje dvikovoje "Neptūnas" vertėsi be traumas besigydančių Martyno Mažeikos, Tado Pažėros ir Aido Einikio. Jau antradienį prie komandos turėtų prisijungti amerikietis Derinas Dorsis.

Tikimasi, kad jis į aikštę išbėgs per KMT turnyrą.

Rungtynėse su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis" "Neptūną" į pergalę vedė po dvigalvio raumens patempimo kiek pailsėjęs, jau atsigavęs ir 21 tašką pelnęs Evaldas Šaulys. Giedrius Stankevičius pridėjo 16 taškų, Matas Jogėla (6 rez. perd.) ir Žygimantas Janavičius (9 rez. perd.) - po 12, Simas Galdikas - 11 tšk.

"Pieno žvaigždės": Danielis Amigo - 20, Branko Mirkovičius - 19 (10 rez. perd.), Edgaras Želionis - 15, Tomas Lekūnas - 11, Jahennsas Manigat - 10 tšk.

"Neptūnas" šiose rungtynėse iš 24 tritaškių pataikė 14, varžovai - iš 29 - 13.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder