Prestižas neša nuostolius

Prestižas neša nuostolius

Tarptautiniuose futbolo turnyruose užtenka pereiti vieną etapą, ir klubui tai garantuoja solidžias išmokas, bet rankinyje viskas yra kitaip. Daugkartinio Lietuvos čempiono Klaipėdos „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas neslepia, kad futbolininkams jaučia baltą pavydą. Rankinio klubui dalyvavimas Europos turnyre yra prestižo reikalas, bet finansine prasme atneša tik nuostolius.

Klaipėdos rankininkų atostogos artėja prie pabaigos. Paprastai „Dragūnas“ pasirengimą sezonui pradeda rugpjūčio pradžioje, bet šiemet pradės liepos 23 d. Liepos pabaigoje prasidės studentų pasaulio čempionatas, kuriame Lietuvos rinktinei atstovaus nemažai klaipėdiečių. O rugsėjo 1 arba

2 d. teks žaisti pirmąsias rungtynes su Islandijos ekipa „Selfoss“. Kaip jau skelbėme, „Dragūną“ su šia komanda suvedė Europos rankinio federacijos (EHF) taurės pirmojo etapo burtai.

„Lietuvos rankinio klubams EHF taurė yra galbūt per stiprus turnyras. Mums visiems turėtų leisti dalyvauti „Iššūkio“ taurėje, kuri yra trečias lygis. Tai labiau atitiktų mūsų lygį. EHF taurėje silpnų komandų praktiškai nėra. Traukiant burtus, palankus variantas galėjo būti tik vienas - Kosovo komanda. O islandai nėra blogiausias variantas, tai nėra nepraeinama komanda, bet bus sunku. Tai yra tradicijos, stiprūs vietiniai žaidėjai, keli užsieniečiai, patyręs austrų rinktinės treneris“, - varžovus vertino A.Juškėnas.

Klaipėdiečiai neketina iš anksto sudėti ginklų. „Šansų yra, nepasiduodame. Juo labiau kad antrajame etape laukia slovėnai, jie irgi nėra kažkokie superfavoritai. Jei sugebėtume pereiti ir islandus, ir slovėnus, tai būtų maksimumas. Nes trečiajame rate jau susirenka grandai. Problema ta, kad mums bus pirmosios oficialios rungtynės, iki tol žaisime tik draugiškuose turnyruose. O jei pradėtume anksčiau treniruotis, išeitų taip, kad visai neturėtume atostogų, ir finansiškai tai būtų labai skaudu“, - teigė A.Juškėnas.

Palyginti su futbolu, rankinio bėda yra ta, kad net sėkmingas pasirodymas Europos turnyre nepapildo piniginės. Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai šią savaitę garantavo savo klubui 380 tūkst. eurų išmoką. Užteko to, kad jie įveikė Čempionų lygos atrankos pirmąjį etapą.

„O mes tik išleidžiame. Kai išgirdome apie „Sūduvos“ piniginius pasiekimus, apėmė baltas pavydas. Kaip nedėkingai yra sudėliotos sporto šakos. Europos rankinio federacija žengė dar vieną, mano nuomone, kvailą žingsnį, žlugdantį mažas valstybes. Anksčiau buvo taip, kad jei vyksti, pavyzdžiui, į Islandiją, islandai apgyvendina tave, o paskui - tu islandus. Dabar EHF nutarė, kad kiekviena komanda pati sau perka viešbutį. Įsivaizduokite, kokios laukia kainos Islandijoje. Be to, teisėjavimo ir visos kitos išlaidos irgi gula ant klubo. Taigi dalyvavimas Europos turnyre neduoda nieko, tik prestižą“, - dviejų sporto šakų padėtį palygino A.Juškėnas.

Nepaisant nuostolių, atsisakyti prestižo „Dragūnas“ neketina. „Jei sau neleistume dalyvauti Europos turnyre, galbūt sezono metu žaidėjai gautų didesnius dienpinigius, nes vadinti to algomis liežuvis neapsiverčia. Bet ko tada siekti, žaisti tik Lietuvoje? Ne, klubo strategija tokia, kad mes dalyvausime. Jei anksčiau būtume bandę tartis abejas rungtynes žaisti Islandijoje ir taip išvengti nuostolių, tai dabar nutarėme, kad taip darytume nebent gavę ypač gerą pasiūlymą. Mėginame žaisti namie ir parodyti kitokį rankinį savo žiūrovams. Bandome profesionalėti, gal kažkada į Lietuvos rankinį ateis ir didesni pinigėliai, gal pavyks pasigauti rimtą rėmėją“, - vylėsi „Dragūno“ treneris.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder