Po klausimo apie tikslus finale Adomaitis nesusilaikė

Po klausimo apie tikslus finale Adomaitis nesusilaikė

Ir Vilniaus „Rytas“ tiesiausiu keliu nuskuodė į „Betsafe-LKL“ finalą: penktadienį sostinės ekipa 83:70 antrąkart įveikė Klaipėdos „Neptūną“ ir seriją iki 2 pergalių laimėjo 2-0. 

Jau mačo pražioje „Rytas“ varžovus pasiuntė į gilų nokdauną, po pirmo kėlinio pirmavo 25:12, o antrame ketvirtyje džiugino sirgalius solidžia 20-ies taškų persvara.

Maža to, „Neptūnas“ jau pirmame kėlinyje neteko Simo Galdiko, kuris po vienos varžovų atakos nesusivaldė, pasielgė nesportiškai (stuktelėjo galva Martynui Echodui) ir buvo diskvalifikuotas iš tolesnės kovos.

Prieš ilgąją pertrauką švieslentė fiksavo didžiulę prarają tarp pusfinalio varžovų – 49:27. Klaipėdos ekipai ketvirtame kėlinyje kiek pavyko skirtumą sumažinti, likus žaisti 7 minutes komandas skyrė 14 taškų (58:72), tačiau atkurti intrigos sausakimšoje krepšinio salėje „Neptūnui“ nepavyko.

Gautinis rungtynių rezultatas – 83:70.

„Noriu padėkoti žaidėjams: už tai, kad tikėjo iki galo, juk ne kiekvienas žaidėjas turi tokį sunkų sezoną. Kalbant apie mačą, esminė pergalės priežastis – intensyvumas gynyboje. Vyrai tai žinojo, nenorėjo grįžti į Klaidėdą. Galbūt antroje mačo pusėje kiek paleidome iniciatyvą, bet persvara buvo pakankama, įžaidėjai suvaldė komandą.

Darėme mažai klaidų, ypač pirmose rungtynėse. Žaidžiant su Klaipėda, turime nukirsti varžovų komandiškumą: žaidėjus, kurie kuria, paversti atakuojančiais, o tie kurie atakuoja – kuriančiais. Tai pavyko“, – kalbėjo D. Adomaitis.

– Gal reguliariajame sezone trūko kai kada krepšininkams motyvacijos?

– Apie motyvaciją – pats kvailiausias klausimas krepšinyje. DJ Seeley galėtų nežaisti, bet rungtyniauja su trauma. Visi yra motyvuoti. Jūs nežinote nei kokią traumą jis turi, nei kitų detalių, nes mes taip pat suinteresuoti to nesakyti. Paprasčiausiai ilgas sezonas, kai kada turėjome vos 7 žaidėjus, iš jų penki „Perlo“.

Pavyko gerai išlaviruoti ir rizikavome sezone su ta trečia vieta, bet pavyko. Dabar žiūrėsime, kiek jėgų turėsime.

– Kaip vertinate situaciją tuo metu, kai Simas Galdikas sulaukė diskvalifikacinės pražangos?

– Simui galime tik padėkoti: S. Galdikas sužaidė su „Ryto“ marškinėliais.

Turėtų diskvalifikuoti bent kelioms rungtynėms. Tai neabejotinai nesportinis elgesys.

– Ką manote apie artėjantį finalą?

– Su „Žalgiriu“ bus visai kita istorija. Dabar tegu žaidėjai pasidžiaugia patekimu į finalą.

– Kokie tikslai finale? Laimėti jį, gal iškovoti tik vieną pergalę?

– Koks čia klausimas (susiėmė už galvos ir ėmė šypsotis)??? Faktas, „Žalgiris“ turi ilgesnį atsarginių suolelį, tad nėra jokių abejonių, kas finale yra favoritas.

– Kaip treneris, įvykdėte visus klubo keltus tikslus, antrus metus iš eilės patekote į finalą, kaip jaučiatės?

– Gerai, malonu. Kiekvienam treneriui svarbiausias – galutinis rezultatas. Džiugu, kad čia pusfinalyje nebuvo klaustukų, šiandien dar galime pasidžiaugti, o ryt – nauja diena.

– Ar tikėjotės didesnio „Neptūno“ pasipriešinimo?

– Dar prieš antrąsias rungtynes Utenoje buvo akivaizdu, kad sportinė forma kyla, didėja greičiai ir jautėsi lengvumas. Pripažinkime, „Juventus“ apskritai sužaidė du puikius mačus, o Utenoje tikrai rungtyniavo itin gerai ir laimėjo.

Džiugu, kad forma, žaidėjų supratimas ir minčių įgyvendinimas susidėjo pusfinalyje. Laimėjome prieš gerą komandą – taškų skirtumas neatspindi „Neptūno“ pajėgumo. Juk tai komanda, kuri triskart įveikė „Žalgirį“.

Rezultatai parodo, kad šiuo metu esame geros formos bei pelnytai laimėjome. Didysis LKL finalas iki trijų pergalių startuos antradienį, o mažasis – pirmadienį. „Ryto“ finale laukia aštuoniskart iš eilės lygos karalius Kauno „Žalgiris“, kuris pusfinalyje du kartus (78:58 ir 84:63) pranoko Panevėžio „Lietkabelį“.



Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder