Po 9 metų prieš „Žalgirį“ stosiantis Š. Jasikevičius: po dviejų nesėkmių turime galvoti apie pergalę

Po 9 metų prieš „Žalgirį“ stosiantis Š. Jasikevičius: po dviejų nesėkmių turime galvoti apie pergalę

Penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ stos prieš Kauno „Žalgirį“, komandą, kurioje jis praleido septynis sezonus.

Šiuo metu Barselonos klubas Eurolygoje yra antras (8 pergalės/2 pralaimėjimai). Martino Schillerio treniruojami Lietuvos čempionai (5/6) žengia vienuolikti.

Abi ekipos trokšta reabilituotis po pastaruoju metu užklupusių pralaimėjimų. Žalgiriečiai jau penkis turus iš eilės nesugeba Eurolygoje laimėti, o „Barcelona“ po 7 iš eilės laimėtų rungtynių praėjusią savaitę nelauktai 68:80 išvykoje pripažino vienos iš turnyro autsaiderės Vilerbano ASVEL ekipos pranašumą. Negana to, dar vienas smūgis Š. Jasikevičiaus auklėtinius sukrėtė Ispanijos pirmenybėse – gruodžio 1-ąją „Barcelona“ 90:100 pralaimėjo klubui „Valencia“.

Abi komandos šį vakarą sieks reabilituotis, tačiau strategai pripažįsta, jog tai padaryti nebus lengva.

„Žalgirio“ treneris M. Schilleris pripažįsta, jog šioje sezono stadijoje „Barcelona“ yra kol kas pajėgiausias kauniečių varžovas.

„Barselonos komanda yra viena pagrindinių favoričių laimėti Eurolygą ir tai įrodinėja šiuo metu būdama turnyro lentelės viršuje, - susitikimo išvakarėse kalbėjo M. Schilleris. – Tai ypač talentinga komanda, turinti subalansuotą sudėtį ir gerą trenerių štabą. Komandoje daug puikų krepšininkų, iš kurių išsiskira Nikola Mirotičius ir Nickas Calathesas, jie gali bet kada perimti žaidimą į savo rankas. Turėsime būti susikaupę nuo pirmos iki paskutinės minutės. Mūsų raktas į pergalę turi būti stabilumas“.

M. Schillerio žodžiais, rungtynės su Š. Jasikevičiaus treniruojama komanda bus rimtas iššūkis, tačiau ne dėl to, kad Šarūnas yra buvęs Kauno komandos treneris. „Jis tiesiog yra patyręs aukščiausio lygio specialistas“, - pabrėžė „Žalgirio“ vairininkas.

Š. Jasikevičius, prisipažinęs, kad visada malonu grįžti namo, teigė, jog po dviejų iš eilės nesėkmių jo komanda penktadienį turi galvoti tik apie pergalę.

„Kaune turime žaisti geriau, kiečiau, intesyviau ir siekti pergalės, - tikino Š. Jasikevičius. – „Žalgirio“ komanda – greita, turime sustabdyti jos greitį. Jie kovoja vienas už kitą, daug valdo kamuolį ir ieško komandos draugų. Man patinka stebėti šios komandos žaidimą, tačiau dabar mūsų laukia sunki užduotis“.

Pastarąjį kartą Š. Jasikevičius prieš „Žalgirį“ Eurolygoje kovojo būdamas krepšininkas. Tai nutiko 2011-2012 metų sezone, kai Šaras vilkėjo Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius, o Graikijos klubui tuomet vadovavo legendinis Željko Obradovičius. Tuomet, 2011-ųjų gruodžio 7 dieną, „Žalgirio“ arenoje „Panathinaikos“ laimėjo 94:59, o Š. Jasikevičius prie pergalės prisidėjo 6 taškais. 

 

Pastarąjį kartą Šarūnas Jasikevičius prieš „Žalgirį“ Eurolygoje kovojo 2011 metų gruodžio 7-ąją, kai vilkėjo Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius/Aliaus Koroliovo nuotr. © Fotobankas

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder