Pirmas Dakaro ralio etapas Argentinoje Vaidotui Žalai baigėsi 21-ojoje vietoje

Pirmas Dakaro ralio etapas Argentinoje Vaidotui Žalai baigėsi 21-ojoje vietoje

Po klasikinio ralio tipo greičio ruožų ir duobėtos bekelės Bolivijoje, Dakaro ralio dalyviai vėl paniro į smėlį - didžiąją dalį dešimtojo etapo sudarė kopos. „Agrorodeo“ komandos ekipažas, Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu, šiame 373 km ilgio greičio ruože iš Saltos į Beleną liko 21-as, o bendrojoje įskaitoje užima 13-ąją vietą.

„Agrorodeo“ ekipažui ši diena nebuvo lengva. Teko ir paklysti, o tai, pasak V. Žalos, kainavo daug nervų.

„Velniškai ilga diena buvo, ne viskas sklandžiai gavosi. Vieną ratą pramušėm, kartą paklydę buvom, teko pasinervinti. Antroji dalis labai greita, turėjom malonumo paskui sunkvežimį kurį laiką važiuoti. Įspūdingai jie važiuoja. Tiesiosiose dar panašiai kaip mes, tačiau per nelygumus be šansų pavyti“, - pasakojo V. Žala.

Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu dešimtame Dakaro ralio etape užėmė 24-ąją vietą, Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu - 18-ą. Motociklininkas Balys Bardauskas finišą pasiekė 86-ojoje pozicijoje.

Trečiadienį Dakare laukia 11-asis etapas, pavadintas „Super Fiambala“. Išskirtinis jame bus startas - vienu metu lenktynes pradės 25 greičiausi automobilių, motociklų ir sunkvežimių klasių dalyviai. Daugiau nei du trečdalius greičio ruožo sportininkai važiuos per kopas, o viso greičio ruože reikės įveikti 280 km. Dar 467 km - pervažiavimas iš Beleno į Čilesitą. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder