Perdegėme su savo emocijomis

Perdegėme su savo emocijomis

Sekmadienį į Lietuvą sugrįžusios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis prisipažino, kad susitaikyti su nesėkmingu pasirodymu Europos pirmenybėse vis dar yra sunku. 

Lietuvos rinktinė Europos čempionato B grupės varžybose Izraelyje iškovojo keturias pergales ir užėmė pirmąją vietą, bet aštuntfinalyje Stambule (Turkija) 64:77 pralaimėjo kovingai rungtyniavusiai vos ketvirtą poziciją A grupėje užėmusiai Graikijos komandai ir anksčiau negu planuota, grįžo į Lietuvą. 

„Truputį perdegėme su savo emocijomis, o graikai labai geri susitvarkė su šių rungtynių svarba. Pirmosiose rungtynėse su Gruzija padarėme daug klaidų, kurių nebekartojome kituose grupės mačuose, bet aštuntfinalyje vėl padarėme sunkiai paaiškinamų klaidų, kurios mums kainavo 15-20 taškų, - oro uoste kalbėjo D. Adomaitis. - Graikai savo žaidimu mūsų nenustebino, jų žaidimo planas buvo toks, kokio ir tikėjomės, tiesiog grupės etape jų plano išpildymas nebuvo geras, dėl to jie patyrė kelis pralaimėjimus“. 

D. Adomaitis dar neaptarė rezultatų su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentu Arvydu Saboniu, bet planuojama artimiausiu metu susėsti ir kalbėtis dėl tolimesnio darbo. 

„Sunku viską dar vertinti. Susėsime su federacijos atstovais ir viską aptarsime“, - žurnalistams sakė D. Adomaitis. 

Į Europos čempionato ketvirtfinalį Lietuvos rinktinė nepatenka kas aštuonerius metus. To nepavyko padaryti 1993, 2001, 2009 ir 2017 metais. 2001 metais oro uoste sirgaliai nušvilpė Lietuvos krepšininkus, tačiau šiemet būrys gerbėjų ir vaikų Lietuvos rinktinės narius pasitiko plojimais. Vis dėlto Lietuvos krepšininkuose šypsenų matyti nebuvo. 

„Sirgalių labiausiai ir gaila. Labai daug jų lydėjo mus ir Izraelyje, ir Turkijoje. Mūsų sirgaliai visada yra reiklūs, jie matė visas rungtynes, tarp jų ir paskutines ir gali pasidaryti išvadas. Kritika yra mūsų darbo dalis. Pagrįsta, konstruktyvi kritika visada padeda tobulėti“, - teigė D. Adomaitis. 

43-ejų metų D. Adomaičiui Europos čempionatas buvo pirmas oficialus turnyras vyriausiojo Lietuvos rinktinės trenerio pareigose. 

„Kiekvienas treneris iš tokio čempionato gauna milžiniškos naudos. Man tai buvo neįkainojama patirtis. Labiausiai džiugina atsiradęs pasitikėjimas tarp manęs ir žaidėjų“, - pridūrė D. Adomaitis. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder