Per karantiną - kitokios Simo Galdiko treniruotės ir sporto žaidimai

Per karantiną - kitokios Simo Galdiko treniruotės ir sporto žaidimai

Klaipėdos "Neptūno" komandos kapitonas Simas Galdikas karantiną išnaudoja kiek įmanoma naudingiau - kasdien treniruojasi namų sąlygomis, dalyvauja įvairiose socialinėse veiklose, o per savo "Facebook" paskyrą ragina sportuoti ir visus savo sekėjus. Tam reikalui jis net paskyrė savo varžybinius praėjusio sezono "Neptūno" marškinėlius - juos padovanojo išradingiausiam ir aktyviausiam sportininkui mėgėjui.

S. Galdikas praėjusią savaitę savo "Facebook" paskyroje paskelbė konkursą "Sportuok karantino metu". Jis ragino visus komentaruose pridėti nuotrauką, kaip jie sportuoja, ir pažymėti tris savo draugus sportininkus.

Atvyko pas nugalėtoją

"Taip nusprendžiau išjudinti namuose sėdinčius jaunuolius. Noriu, kad jie sportuotų, gyventų aktyviai, o ne tik namuose žaistų prie kompiuterių ar telefonų ekranų", - sakė S. Galdikas.

"Pažymėti draugus raginau dėl to, kad ir jie pamatytų, kaip sportuoja jų kolega, ir taip pat įsilietų į šį smagų iššūkį. Labai malonu, sulaukiau daug įdomių ir žaismingų sportuojančiųjų nuotraukų. Dalyvių išradingumas maloniai pradžiugino", - pridūrė S. Galdikas.

Jis pirmadienio vakarą pats nuvyko pas konkurso nugalėtoją ir jam įteikė žadėtus marškinėlius.

Šį konkursą laimėjęs dvylikametis klaipėdietis Markas Narmontas atsiuntė kelias smagias nuotraukas, kuriose užfiksuotos treniruotės lauke - sode ir prie jūros.

APDOVANOJO. Simas Galdikas savo krepšinio marškinėlius įteikė konkurso "Sportuok karantino metu" nugalėtojui Markui Narmontui. Asmeninio archyvo nuotr.

"Aš pats šešerius metus lankau krepšinį, tad man šis sportas įaugęs į kraują. Tuo tiesiog gyvenu. Labai džiugu, kad sulaukiau Simo Galdiko dėmesio ir dovanos. Tai tik dar labiau motyvuoja stengtis siekti savo tikslų", - pabrėžė konkurso nugalėtojas, kuris treniruotes lanko Klaipėdos krepšinio mokykloje pas trenerį Laimoną Šapkauską, taip pat treniruojasi ir pas Darių Joskaudą.

Patirtis - iš Amerikos ir Kuveito

Pasiteiravus, kaip pats Simas sportuoja karantino metu, šis energingai ėmė pasakoti: "Pastaruoju metu mano treniruotės - visai kitokio pobūdžio: kilnoju akmenis, mėtau juos, vaikštau basomis kojomis ant akmenų, stiprinu pėdas, čiurnas, dirbu su specialiomis virvėmis, gumomis... Turiu asmeninį trenerį, tai - mano draugas Rokas Gavenavičius. Šiuo metu jis laikinai pas mus namuose yra apsistojęs. Jis pastaraisiais metais gyvena ir dirba Kuveite, tačiau buvo išvykęs į Ameriką, į kursus, dėl karantino uždarė sienas, tad jis kol kas grįžo į Lietuvą. Labai smagu, kad jis grįžo: rytais treniruoja mane, vėliau - žmoną, vaiką. Mums karantino metu nėra liūdna. Šis treneris nuolat keliauja po pasaulį, domisi įvairiomis treniravimo technikomis ir man jo treniruotės labai patinka", - akcentavo S. Galdikas.

Anot Simo, trenerio argumentai tokie: "Štangų šiaip gyvenime, ne treniruočių salėje, mes nekeliame, o keliame, tarkime, stalą, kėdes, stumiame spintas, lovas ir panašiai. Keliame gana nepatogius daiktus, tad mūsų treniruotėse yra imami ir keliami įvairūs dideli akmenys. Juos paimti taip pat labai nepatogu, reikia pačiupinėti, priprasti, kaip geriau pakelti, kad nepatirtum traumos. Jo požiūris toks: sportuoti ir pritaikyti sportą kasdienybėje. Daug pratimų atliekame basi - taip stipriname pėdas, čiurnas. Juk senovėje visi bėgiodavo basi. Siūloma kuo dažniau vasarą vaikščioti basomis", - aiškino S. Galdikas.

Taip pat jis suka į šonus specialią, panašią į šokdynę, tačiau storesnę virvę.

"Dirba visas kūnas. Nėra apkrovos keliams, sąnariams. Pabandė ir mano tėvai, ir žmonos tėvai. Visiems labai patiko. Jie dabar dažnai atlieka tokią treniruotę ir yra patenkinti. Tai yra kitokios, nemonotoniškos treniruotės. Juk ne visiems patinka kilnoti štangas", - sakė S. Galdikas.

Jis teigė, kad net turi specialų treniruotėms skirtą kūjį.

"Pamiškėje mačiau, kad kažkas padarė blogą darbą - išmetė sunkvežimio padangą. Tėvuko paprašysiu priekabos, ją parsivešiu. Su tokia padanga galima atlikti daug įvairių pratimų: su kūju daužyti, ją apversti, dirba kiti raumenys. Mes ridename akmenis, tačiau man gaila šalia namo esančio žolyno, tad tam reikalui labai pravers minėta padanga", - teigė S. Galdikas.

Rekordai treniruoklių salėje

Simas krepšinio sirgalių ir žurnalistų yra vadinamas Gladiatoriumi, Raumenų kalnu, Nepajudinama siena, Bicepsų karaliumi ir panašiai. Nenuostabu, kad parenkami tokie epitetai - 203 cm ūgio ir 114 kg sveriantis klaipėdietis ne kartą buvo nominuotas stipriausiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėju.

"Šio sosto neužleidžiu jau ketverius metus. Gal jau senstu, jaunimas jau po truputį lipa ant kulnų", - šypsodamasis sakė įspūdingo stoto krepšininkas.

S. Galdikas prieš kelerius metus svėrė 120 kg, tačiau, kaip pats sako, krepšininkui būti per sunkiam nėra gerai.

"Tada tampti ne toks greitas ir mobilus. Pamenu, kai žaidžiau Panevėžio "Lietkabelio" komandoje, net per laisvas nuo treniruočių dienas nuolat eidavau į treniruoklių salę ir pumpuodavau raumenis. Pamenu kartą manęs net neįleido į sporto salę. Sako, pailsėk, esi persisportavęs. Tačiau nepasidaviau - sėdėjau valandą, skambinau komandos vadovams ir sakiau: darykit ką nors, manęs neįleidžia į salę", - kvatodamas istoriją prisiminė S. Galdikas.

Pasiteiravus, kokie yra jo asmeniniai rekordai treniruoklių salėje, atsakė: "Pamenu, kartą per rungtynes, kai žaidėme su "Šiaulių" komanda, šios ekipos legionierius, kovodamas su manimi dėl kamuolio, nužvelgė mano bicepsus ir paklausė: "Kiek stumi štangą?" Suėmė toks juokas... Nieko panašaus nesitikėjau.

Šiaip senokai bebuvau treniruoklių salėje. Seniau nuo krūtinės yra tekę pastumti 150 kg sveriančią štangą ir pritūpti su 180 kg", - sakė galingų raumenų krepšininkas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder