Pasiruošimas Tokijui tęsiasi nepaisant pandemijos: Europos olimpinių burlenčių čempionate startuoja du Lietuvos atstovai

Pasiruošimas Tokijui tęsiasi nepaisant pandemijos: Europos olimpinių burlenčių čempionate startuoja du Lietuvos atstovai

Nepaisant pasiruošimą Tokijo olimpinėms žaidynėms itin apsunkinančios Covid-19 pandemijos, olimpietis buriuotojas Juozas Bernotas lapkričio 24-28 dienomis startuoja Europos „RS:X“ klasės burlenčių čempionate Vilamouroje, Portugalijoje. Šiame olimpinės burlenčių klasės čempionate prie starto linijos taip pat stoja ir jaunosios kartos Lietuvos buriuotojas Rokas Didrikas. 

Pasak olimpiečio J. Bernoto, visą pasaulį jau beveik metus apėmę pandemijos suvaržymai gerokai apsunkino pasiruošimo procesą ir galimybės, tad šios varžybos – labai svarbios jau vien dėl to, kad leis geriau įvertinti savo esamą sportinę formą.

„Pirmojo karantino metu visas inventorius buvo užstrigęs Ispanijoje, teko ilgai laukti, kol galėsime jį parsivežti. Tuomet praktiškai visą laiką iki dabar praleidome namuose, kur, deja, neturime gerų sąlygų ruoštis tokioms varžyboms kaip Europos čempionatas. Šio čempionato metu paaiškės, kiek daug praleidome ir kaip gerai spėjo pasiruošti kiti. Tai – savotiškas naujo pasiruošimo atskaitos taškas“,- teigė sportininkas prieš startą.

Nors Portugalijoje lauke vykstantys sporto renginiai nėra uždrausti, varžybų organizatoriai, siekdami užtikrinti sportininkų saugumą, turėjo gauti specialius leidimus ir užtikrinti specialių taisyklių laikymąsi. Jachtklubo teritorijoje ir visose patalpose būtina dėvėti kaukes, jei tik įmanoma, rekomenduojama užtikrinti bent 2 metrų atstumą tarp dalyvių, visi sportiniai susitikimai vykdomi lauke.

Čempionatas vyks Vilamouroje, Atlanto vandenyno pakrantėje, kur, pasak J. Bernoto, iššūkiu gali tapti ne tik permainingas vėjas, bet ir didelės bangos bei potvynių-atoslūgių sukeltos srovės.

Iš viso į Europos čempionatą kol kas užsiregistravo 94 buriuotojai iš skirtingų šalių.

Pasak J. Bernoto, jis jau dėlioja naują pasiruošimo olimpinėms žaidynėms planą, kurį tikisi pradėti vykdyti pasibaigus Europos čempionatui.

„Kiek įmanoma, ruošimės namuose, taip pat planuojame treniruočių stovyklas šiltesniuose kraštuose. Tačiau, kaip pavyks įgyvendinti visus pasiruošimo planus, priklausys nuo daugelio veiksnių, tame tarpe ir Covid-19 situacijos pasaulyje“,- teigia J. Bernotas.

Europos čempionato startai vyks lapkričio 24-28 dienomis. Visas naujienas ir rezultatus galima sekti čia.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder