Pasaulio vicečempionų titulas – Lietuvos „Cool Water“ įgulai

Pasaulio vicečempionų titulas – Lietuvos „Cool Water“ įgulai

Liepos 10-13 dienomis Malmėje, Švedijoje vykusiame pasaulio „X-35“ jachtų klasės čempionate Lietuvos įgula „Cool Water“, vadovaujama kapitono Raimondo Šiugždinio, apgynė vicečempionų titulą ir antrus metus iš eilės padovanojo Lietuvai sidabrą.

„Kovojome iki pabaigos, tačiau kartais tiesiog tenka pripažinti, kad konkurentai yra stipresni. Čempionų titulą iškovojusi Švedijos „Joanna“ įgula šiemet iš tiesų plaukė greičiau – jie beveik visose lenktynėse finišuodavo pirmi. Jie buvo puikiai pasiruošę techniškai, be to, varžybų akvatorija – jų gimtieji namai. Čia jie žino visas seklumas, puikiai pažįsta visas sroves ir vėjo pasisukimų tendencijas. Kovojant artimoje kovoje, tokios, rodos, smulkmenos, gali lemti labai daug“,- po finišo teigė „Cool Water“ įgulos narys Regimantas Buožius.

Pasak įgulos, varžybas sunkino ir tai, kad jos vyko itin silpno vėjo sąlygomis. Paskutiniąją dieną startai dėl štiliaus taip ir nebuvo duoti, priešpaskutinę dalyviai startavo tik gerokai popiet. Iš viso per keturias dienas įvyko 7 lenktynės.

„Ko gero, visi sportininkai pritars, kad tokio masto varžybose visuomet startuojama tam, kad būtų kovojama dėl pergalės ir medalių. Tą jautėm visų varžybų metu, tą rodo ir nedideli skirtumai tarp galutinių taškų, ypač pirmoje laivyno pusėje. Kita vertus, tokio tipo varžybos yra neįkainojama patirtis – čia susirenka geriausi šios jachtų klasės buriuotojai. Turėjome progą daug ko išmokti tiek jachtos valdymo, tiek burių derinimo srityje. Jaučiamės grįžtantys ne tik su sidabru, bet ir su vertingomis žiniomis ateičiai“,- įspūdžiu dalinosi įgulos narys Andrius Joneikis.

Pasak įgulos, šiose varžybose jie sulaukė ir nemažai dėmesio – tokių jūrinių valstybių kaip Švedija, Norvegija ar Vokietija dalyviai stebėjosi lietuvių atkaklumu bei kvietė būtinai į čempionatą sugrįžti ir kitąmet, o drauge pakviesti ir kitų įgulų iš Lietuvos.

„Lengvos pergalės visada mažiau įdomios. Rimtos varžybos visuomet stengiasi sukviesti kuo daugiau stipresnių sportininkų. Džiaugiamės, kad esame tokiais laikomi net ir gilias tradicijas turinčių jūrinių valstybių kontekste“,- šypsojosi „Cool Water“ įgulos narys Rimantas Vilkas.

Pasaulio „X-35“ jachtų klasės čempionate pirmąją vietą iškovojo Švedijos įgula „Joanna“, vadovaujama Jacob Jacobsson. Ji surinko 7 baudos taškus. Sidabrą Lietuvai parvežanti „Cool Water“ įgula surinko 15 baudos taškų. Bronzos laimėtojai, italų įgula „Spirit of Nerina“ (kpt. Paolo Sena) surinko 21 baudos tašką.

„Cool Water“ įgulą čempionate sudarė: kapitonas Raimondas Šiugždinis, buriuotojai Andrius Joneikis, Arūnas Grigaitis, Evaldas Plisas, Regimantas Buožius, Rimantas Vilkas, Klaudio Kliučinskas.

„Cool Water“ įgula vicečempionų titulą šiame pasaulio čempionate buvo iškovojusi ir praėjusiais metais. Tąkart čempionatas vyko Norvegijoje, Hanko mieste.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder