Pasaulio irklavimo taurė: medaliai Lietuvos irkluotojams

Pasaulio irklavimo taurė: medaliai Lietuvos irkluotojams

2018 m. birželio 2–3 dienomis Serbijos sostinėje Belgrade vykusiose Pasaulio irklavimo taurės I-ojo etapo rungtynėse dalyvavo šešios įgulos iš Lietuvos.

Aukso medalį šiose varžybose iškovojo porinę dvivietę valtį irklavę Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius, 2 000 metrų distanciją įveikę per 06:08.290 min. Po 500 m lietuviai dar buvo penkti, po 1 000 m – ketvirti, po 1 500 m – treti, o paskutinius 500 m įveikė įspūdingu greičiu. Lietuviai paskutinėje distancijos dalyje aplenkė Didžiosios Britanijos irkluotojus  Angusą Groomą ir Jacką Beaumontą (6:09.080 min.) ir trečioje vietoje likusius Vokietijos atstovus Timo Pionteką ir Larsą Hartigą (6:10.700 min).

„Aš labai patenkintas rezultatu ir taip pat labai dėkingas, jog turėjau galimybę irkluoti su Sauliumi (Ritter). Jis mane daug ko išmokė ir technikos, ir mentaliteto srityje. Tai padarė mane geresniu žmogumi“, – D. Nemeravičių cituoja Pasaulio irklavimo internetinis puslapis.

Kita vyrų porinė dvivietė, kurią irklavo Martynas Džiaugys ir Aurimas Adomavičius  pateko į B finalą, kuriame  užėmė 5-ą vietą (06:28.550 min.). Galutinėje įskaitoje jiems atiteko 11-a vieta.

Moterų porinių dviviečių valčių A finale bronzą laimėjo Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė (6:50.950). Jos visą distanciją stabiliai yrėsi trečios. Šioje valčių klasėje auksą iškovojo olandės Roos de Jong ir Lisa Scheenaard (6:47.960), o sidabras atiteko vokietėms Franziskai Kampmann ir Carlottai Nwajidei (6:49.970).

„Mes džiaugiamės šiomis varžybomis ir labai džiaugiamės, kad tai yra mūsų bendras pirmasis tarptautinis medalis. Tai didžiulė pergalė, ir buvo nuostabu kad kiekvieną dieną turėjome skirtingas sąlygas ir kad kiekvienose rungtynėse mums reikėjo prisitaikyti prie šių sąlygų“, – Pasaulio irklavimo internetiniame puslapyje cituojama Ieva Adomavičiūtė.

Pavienių dviviečių valčių klasėje Giedrius Bieliauskas ir Povilas Stankūnas finale D buvo pirmi, o bendroje įskaitoje jiems atiteko 19-a vieta.

Vyrų vienviečių valčių klasėje Lietuvai atstovavo 2 irkluotojai – Mindaugas Griškonis ir Žygimantas Gališanskis. M. Griškonis iškovojo galimybę tęsti kovą tik D finale, kuriame jis užėmė antrą vietą (07:11.900 min.) (bendroje įskaitoje 20-a vieta), o Ž. Gališanksis E finale finišavo pirmas (06:51.950 min.) (bendroje įskaitoje 25-a vieta).

Pagal iškovotų medalių skaičių Lietuva Pasaulio irklavimo taurės I-ojo etapo rungtynėse dalinasi 10-a vieta su Norvegija, o pagal surinktą taškų skaičių dalinasi 9-a vieta su Kanada ir Rumunija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder