Palankūs bokso burtai

Palankūs bokso burtai

Šiandien Dohoje (Kataras) prasidėjo pasaulio bokso čempionatas. Į kovą dėl medalių bei olimpinių kelialapių stos 260 boksininkų iš 74 šalių. Aukščiausių tikslų sieks ir trys Lietuvos boksininkai - Evaldas Petrauskas, Eimantas Stanionis ir Mantas Valavičius. 24 metų M.Valavičiui ir 21 metų E.Stanioniui tai bus debiutas pasaulio čempionate. 23 metų E.Petrauskas prieš dvejus metus Almatoje (Kazachstanas) vykusiose planetos pirmenybėse užėmė 8 vietą.

Vakar ištraukus burtus lietuviai sužinojo savo pirmuosius varžovus. Burtai buvo palankūs Londono olimpinių žaidynių ir šių metų Europos čempionato prizininkui E.Petrauskui. Svorio kategorijoje iki 64 kg kovojantis boksininkas iš karto pateko į antrą varžybų ratą. Aštuntfinalyje E.Petrauskas susitiks su ukrainiečio Viktoro Petrovo ir Puerto Riko atstovo Danielito Soriljos de la Rosos (Danielito Zorrilla De La Rosa) kovos nugalėtoju.

Šiek tiek ilgesnis kelias laukia pasaulio čempionatų debiutanto E.Stanionio. Svorio kategorijoje iki 69 kg dalyvaujantis Europos čempionas rytoj pirmoje kovoje susitiks su airiu Adamu Nolanu. Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) reitinge 21 metų E.Stanionis užima 13 vietą, A.Nolanas - 39-ą. Šių metų Europos čempionate A.Nolanas pasiekė ketvirtfinalį, o E.Stanionis iškovojo auksą. „Eimantas su airiu iki šiol ringe nebuvo susitikęs. Stiprios Eimanto savybės - gera gynyba ir greitis, jis turės visą kovą dirbti „pirmu numeriu“, reikės būti aktyviam, spausti varžovą prie virvių, kovoti artimoje distancijoje, nes varžovas yra aukštesnis. Laukia atkakli kova, bet kitokių pasaulio čempionate ir neverta tikėtis. Čia susirinko geriausi pasaulio boksininkai, kurie įveikė sunkias atrankas savo žemynuose“, - po burtų traukimo ceremonijos sakė Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidas Bružas.

Daugiau kaip 91 kg svorio kategorijoje pasaulio čempionate debiutuosiantis M.Valavičius rytoj susikaus su turku Ali Erenu Demirezenu. AIBA reitinge lietuvis užima 28 vietą, turkas yra keturiomis pozicijomis žemiau. Šių metų Europos čempionate A.Demirezenas pateko į ketvirtfinalį. Iki ketvirtfinalio turkas nukeliavo ir Europos žaidynėse Baku, o praėjusiame pasaulio čempionate pralaimėjo pirmą kovą. „Mantui teko stiprus ir patyręs varžovas. Ne kartą jį matėme įvairiuose turnyruose, bet jiems susitikti ringe dar neteko. Turkas - daug atakuojantis, visą kovą iniciatyvą stengiasi laikyti savo rankose. Mantui reikės pranokti varžovą protu, būti gudresniam, nes varžovas yra tikrai fiziškai galingas“, - sakė V.Bružas.

Lietuvos boksininkai į Katarą atvyko šeštadienį, o sekmadienį išbandė areną, kurioje vyks pasaulio čempionatas. Prieš pasaulio čempionatą lietuviai rengė po savaitę trukusias stovyklas Rusijoje ir Kirgizijoje. Tiesa, jose dalyvavo tik E.Petrauskas ir E.Stanionis. Kvietimą į pasaulio čempionatą M.Valavičius iš AIBA gavo likus vos savaitei iki varžybų pradžios. „Stovyklos Maskvoje ir Kirgizijoje buvo labai produktyvios, nes turėjome galimybę pasitikrinti jėgas su stipriais, skirtingo stiliaus varžovais. Iš viso surengėme po 5 sparingo kovas, ši patirtis tikrai pravers pasaulio čempionate“, - teigė V.Bružas.

Pasaulio čempionate svorio kategorijose iki 64 ir 69 kg kovos 27 boksininkai, o daugiau kaip 91 kg svorio kategorijoje čempionate varžysis 24 boksininkai. Iš viso pasaulio čempionate dėl medalių ir olimpinių kelialapių grumsis 260 boksininkų iš 74 šalių. Kelialapius į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes pelnys tik 1-3 vietas pirmenybėse užimsiantys boksininkai.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder